Va mai dam cinci idei de pierdut vremea prin Amsterdam dupa ce ieri v-am mai alimentat cu cinci.

1. Vezi un film la Eye Center

De la gara puteti lua gratuit un ferry care sa va duca pana la Eye – Muzeul Filmului care dincolo de muzeu este de fapt un cinema gigant cu o cafenea bestiala care se bucura de o priveliste de toata frumusetea. Chiar daca nu va duceti la un film, merita sa va luati o cafea si sa numarati barcile care trec prin fata voastra. Este o recomandare tot pentru o zi friguroasa, la fel ca biblioteca, dar care va arata inca o data ca sunteti intr-un oras abundent in creativitate.

1. Traieste visul la Zansee Schans – Muzeul Satului

De la gara, puteti lua autobuzul 391. Cu 3,5 euro si in 40 de minute veti ajunge la Zansee Schans sau Muzeul Satului. Intrarea este libera. Este un muzeu al satului locuit care la intrare are un atelier de saboti de lemn unde veti sta cel putin jumatate de ora proband aceste intrumente de tortura atat de frumoase. In atelier veti gasi fel si fel de suveniruri, dar care, in unele cazuri, sunt ceva mai scumpe decat cele din Amsterdam. Tot in muzeul satului mai este un magazin de branzeturi si unul de antichitati. Dar nu ele sunt importante, ci casele. Mai cititori buni, pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca niste oameni au privilegiul de a-si duce traiul in aceste case. Nu exista asa ceva. Este perfectiunea intruchipata in caramida rosie si acoperisuri verzi, in geamuri curate si rate macanind voios, in raulete care curg pe sub ferestre si flori care-si raspandesc indecent aromele. Nu exista asa ceva. Am zis! Mergeti si vedeti si voi cu ochii vostri si tot o sa vi se para ca imaginatia va joaca feste.

Citește și:  15 lucruri de facut in Copenhaga. Partea a II-a

1. Miroase florile din Keukenhof – Gradina cu lalele

Keukenhof este o gradina cu 7 milioane de lalele deschisa intre 20 martie si 18 aprilie. Nu aveti voie sa ratati acest loc pentru ca va va indeplini orice fantezie legata de lalele, zambile, narcise si aer liber. Aici puteti petrece o zi intreaga plimbandu-va printre lalele, mancand, stand pe iarba sau facand poze. Este cea mai frumoasa gradina pe care am vazut-o in viata mea. Puteti ajunge la gradina cu autobuzul 858 de la aeroportul Schiphol sau cu 854 de la gara. De asemenea, puteti sa va luati bilete de pe site-ul gradinii (http://www.keukenhof.nl) si o sa vedeti ca puteti face niste economii generoase. In parc puteti sa faceti si o plimbare cu barca, dar noi va recomandam sa stati cuminti cu cei 8 euro in buzunar si sa va luati o inghetata de banii astia. Nu prea merita.

1. Cheltuieste in piata de flori din Amsterdam

Nu este foarte mare, dar daca vreti sa luati lalalele, branza, suveniruri sau mai stiu eu ce prostioare ar trebui sa treceti pe aici. Preturile sunt mai mici decat in magazinele oficiale de suveniruri iar marfa este identica.

1. Inchiriaza o bicicleta

Daca vrei sa te integrezi cu adevarat in peisaj, trebuie sa-ti iei o bicicleta, cu conditia sa stii sa mergi bine. Foarte bine. Mergeti sa dati o tura prin Vondelpark iar daca nu stiti sa mergeti cu bicicleta, poate va descurcati mai bine cu patinele. In fiecare vineri, la ora 9 seara, un grup de fani ai patinelor cu rotile se intalnesc in Vondelpark pentru un tur de 20 de kilometri pe strazile intortocheate care evident se finalizeaza intr-un pub.

Cititi aici unde puteti gasi cea mai frumoasa strada din lume.

Pentru primele cinci lucruri de facut in Amsterdam, intrati aici.

7 comentarii

Reply

Uimitor! Sper sa dezvolti fiecare capitol si sa-mi oferi ocazia sa cunosc , citind si privind poze, frumusetile acelei lumi.. multumesc!

Reply

Bine zis: inchiriezi bicicleta daca stii sa mergi cu ea bine, foarte bine. Altfel risti sa dai peste o doamna ratacita in ganduri si sa nu mai stii pe unde sa-ti salvezi pielea… Am patit-o, vorbesc din experienta.

Reply

Oamenii care stau in acele casute, de poveste, sunt ingrijitorii? Par f. micute .. Pot fi vazute si in interior?

Reply

Din gresala ai scris „muzeul satului meu..” am cautat cu gandul un loc vazut aici, acasa, care sa ma bucure cum m-au bucurat pozele tale. Nu am gasit, poate maine..

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.