Am ajuns si la final cu recomandarile noastre. Pe primele zece le gasiti aici si aici.

11. Muzeul de Arta Moderna Louisiana

Va recomand sa mergeti la acest muzeu pentru ca nu este o cladire, ci o gradina in buza marii, plina de copaci, care mai are si un lac, iar printre toate acestea se odihnesc opere de arta. Este un loc de relaxare dupa o zi incarcata, situat tot in afara Copenhagai, dar care merita drumul. Nu de putine ori ai sansa de a te uita la mare, cu un Picasso langa tine si cu un cer rosu deasupra.

12. Gradina Zoologica

Nici eu nu sunt mare fan zoo, dar la gradina din Copenhaga trebuie sa ajungeti dintr-un singur motiv. Aici au piscina doi ursi polari. Atat. Mie personal mi-au dat lacrimile de bucurie cand l-am vazut pe unul dintre ei aruncandu-se in apa albastra. Nu stiu de ce. Chiar nu stiu de ce. In afara de ursi polari, aici mai gasiti lei, tigri, hipopotami, rinoceri, girafe, serpi, maimute, elefanti. In fine. Sunt doi ursi polari. Asta trebuie sa retineti. A, da. Si incercati sa mergeti dupa amiaza pentru ca de dimineata sunt legiuni de copii care „ataca” gradina zoologica.

13. Turnul Rotund

Turnul este in centru si este un alt loc de spionat Copenhaga de la inaltime. Credeti-ma pe cuvant ca orasul este atat de frumos incat spionajul o sa devina a doua voastra natura.

14. Plaja Amager

Poate ca nu va trece prin minte sa va luati costumele de baie la voi, dar sa le ingramaditi totusi in geanta pentru ca in Copenhaga este o frumusete de plaja, Amager, la care puteti ajunge lejer cu metroul. De aici puteti vedea un parc de eoliene plantat in buza marii iar in departare veti vedea podul Oresund, minunatia care leaga Danemarca de Suedia. Uitati-va bine la el si ganditi-va la ce autostrazi avem noi acasa si o sa va dati seama ca noi traim pe alta planeta.

Citește și:  Sicilia cea vulcanica. Partea a IV-a

15. Nyhavn

Este poate cel mai cunoscut cartier din Copenhaga si-si merita cu varf si indesat renumele. In esenta Nyhavn sunt doua siruri de case colorate insirate pe malul unui canal. Suna simplu, dar imaginea de ansamblu este complicat de frumoasa. Zona este plina de terase, de oameni care stau pe malul apei, de turisti grabiti, de viata.

Extra bonus – Malmo

Daca ati ajuns in Copenhaga, sa va lasati putin timp si pentru Malmo, in Suedia, Este un oras tare frumos in care merita sa vedeti Lilla Torg, un cartier fix in centru, plin de case care mai de care mai cochete. Obligatoriu trebuie sa ajungeti la cladirea Turning Torso, simbolul orasului Malmo, iar de acolo sa dati o fuga pana la malul marii. Veti avea cea mai buna prileviste asupra podului Oresund. Nici n-o sa ma chinui sa va mai zic de ce trebuie sa ajungeti aici. Cateva fotografii vor face cat o mie de cuvinte si ceva in plus.

Gasiti primele zece recomandari aici si aici

5 comentarii

Reply

Nu, eu cred ca noi traim pe planeta Pamant in evul mediu iar ei in alta era.. Doamne, te rog fa o minune si pentru noi! Atat pot, sa ma rog.

Reply

Pozele cu ursii sunt tare frumoase si te scot din ale tale.. Nu ai si o inregistrare sa ne bucuram de dansul lor in apa?

Reply

cladirea Turning Torso este sediu de birouri sau sunt locuinte? Fenomenal! Noi ne laudam ,inca, cu Intercontinentalul..

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.