Am ajuns la final cu recomandarile noastre pentru o vacanta la Roma. Pe primele zece le gasiti aici si aici.

11. Colosseumul

Pentru final am pastrat Colosseumul. Tot de 2000 de ani asculta vorbele romanilor si ale milioanelor de turisti care nu mai contenesc in a-i face complimente. Aici este centrul, ne-a spus intr-un an o ghida, si cand zicea acest lucru nu cred ca se referea numai la centrul Romei sau al Italiei. Nu am putut atunci s-o contrazic. Nu stiu daca as putea acum.

12. Il Palatino

De la Colosseum trebuie sa platiti 10 euro si sa mergeti la Il Palatino. Am zis trebuie, bagati de seama. Il Palatino imi place mai mult decat Colosseumul si cred ca este pe aceeasi treapta in preferintele mele cu Castel Sant’ Angelo. Il Palatino este un parc imens, daca vreti, plin de ruinele unor vremuri poate mai bune decat alte noastre, in care se construia mai trainic. Este un loc in care te poti pierde si in care poti sta o zi intreaga, doar asa uitandu-te in gol la Roma.

Citește și:  Sicilia cea albastra. Partea a II-a

13. Baile Caracalla

Nu am ajuns aici, dar am citit despre acest loc ca fiind una dintre comorile ascunse ale Romei. Baile Caracalla sunt la o distanta scurta de Colloseum. Aici se tin uneori concerte iar ramasite ale unor vremuri mult mai glorioase decat cele pe care le traim acum se pot vedea in urmele de mozaic de pe peretii bailor.

14. Inghetata

Pai, atat. Gelato cat cuprinde. Tot din citite am inteles ca la Gelateria del Teatro de langa Piazza Navona s-ar intampla ceva necurat de bun. Mergeti si pacatuiti, frati calatori.

15. Plimbarea fara rost

Am pastrat pentru final cea mai placuta chestie pe puteti s-o faceti pe strazile din Roma. Bagati harta in rucsac, ascundeti GPS-ul, luati-va o inghetata si mergeti unde vedeti cu ochii. Nu are ce sa mearga prost. Pur si simplu, nu are.

Cititi primele zece recomandari despre Roma aici si aici.

Cititi mai multe despre Roma aici si aici.

4 comentarii

Reply

Ma urasc atunci cand citesc ce scrii. Faci atatea invitatii iar eu sunt legata de un scaun dinto institutie publica. S-o ia naiba de munca… La vremea asta ma multumesc si cu o plimbare pe digul baltii din Murighiol nu mai vreau Roma care a devenit o destinatie de vacanta fara speranta..

Reply

De curand am vizitat mausoleul Adamclisi

Reply

Citind, aici, despre II Palatino mi-am amintit ca si noi in Dobrogea avem un grup muzeal la Adamclisi, de origine romana, care include si Cetatea Adamclisi : „care , de fapt, a fost un oraș ce se numea Tropaeum Traiani. Trecerea vremii și-a pus, însă, amprenta asupra sa, ajungând să fie ascunsă sub pământ. Când turcii au descoperit-o, i-au dat un nume pe limba lor: Adam Clisi (Biserica Omului).” Nu de mult am vizitat Mausoleul Adamclisi ,nu si cetatea, dar ghidul a reusit sa-mi trezeasca interesul vorbindu-mi despre eforturile facute mentru intretinerea cetatii care are cam 8 ha. Sper s-o vad macar pe ea…

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.