Ali Baba = Piata Muncii

Ali Baba de la Piata Muncii

Probabil ca stiti de acest restaurant, Ali Baba, dar m-am gandit ca nu va fac niciun rau daca va aduc aminte de existenta lui. Eu stau in zona Piata Muncii, acolo unde este si Ali Baba, dar nu stiu de ce, nu am nicio scuza, nu am mai ajuns de multa vreme acolo. Pana aseara cand am fost, am mancat, am innebunit si mi-am promis ca intre mine si Ali Baba nu va mai sta niciodata mai mult de o luna.

Restaurantul este fix la strada si ajungi la el in doua minute de la metroul Piata Muncii daca o iei la stanga cum stai cu fata spre stadion. Ali Baba este un restaurant cu specific oriental, fara prea mari fite de design, cu niste meniuri groase invelite in niste carpete. Este restaurantul oriental clasic, nu restaurantul scos din revistele de moda. Adica stiti si voi ca Istanbulul, de exemplu, nu este chiar ca Viena, dar cu totii preferam Istanbulul, corect?  Asa si cu Ali Baba.

Imediat vine cineva sa va ia comanda si imediat vine si mancarea. Nu mai lungesc vorba. Ba da. Un pic. Chelnerii zambeau. Chiar dubios, Ali Baba asta…

Noi am fost trei insi si cu 100 de lei am mancat ca niste regi. Ce am luat? Un humus cu snubar (11 lei), doua tabule (10 lei fiecare), un ras asfur de pui (17 lei), un kebap cu carne de vita si oaie (26 de lei), un labneh cu menta (11 lei), vreo doua ayranuri (4 lei fiecare), o lipie mare (5 lei) si niste ape (3 lei). Da, ne era un pic fomica.

Mai oameni buni, rar mi-a fost dat sa mananc bucate orientale mai bune.

Humusul era bun si cremos, tabulele exact asa cum trebuie, cu patrunjel proaspat. Lipia era fierbinte si impodobita cu bobite de susan si alte seminte. In plus era mare ca o patura calda, ca trei oameni nu am putut sa-i venim de hac si credeti-ne ca ne-am chinuit.

Labneh, daca nu stiti, este un fel iaurt stors, adica un iaurt mai gros decat un iaurt normal, dar nu chiar o branza. In fine, combinatia de iaurt cu menta si cu lipia aceea ca un soare era dementiala.

Dar nu acestea au fost vedetele serii. Sa nu uit, totusi! Tabulele sunt mari asa ca o salata ajunge lejer la doua persoane. La fel si humusul, iar lipia ajunge pentru patru persoane.

Sa inceapa delirul!

Ras asfurul este un fel de mancare facut din bucati mici de carne, de pui sau de vita, cu ceapa caramelizata si sos de rodii. Cand am luat prima gura de lipie imbibata in sosul acela, am simtit ca-mi explodeaza capul de la arome. Era perfectiunea in farfurie. Fara aranjamente, fara stele Michelin, fara ospatari scortosi. Pur si simplu in mijlocul lucrarilor de infrastructura de la Muncii, fix in buza drumului, eu pluteam in nirvana culinara.

Kebapul de vita si oaie a fost la randul sau nepermis de bun. Nu am descoperit inca secretul prepararii carnii de oaie, abia m-am dezmeticit in arta facutului de omleta, dar Ali Baba se priepe de minune. Carnea este facuta la gratar si vine impreuna cu niste rosioare coapte, ceapa perpelita, orez galbior, varza rosie si o lipie , asa ca poti sa ti le combini cum vrei tu. Nu am apucat sa mai facem nicio poza pentru ca ne-am dat seama de acest lucru dupa ce vandalizasem toata masa. Va trebui sa ne credeti pe cuvant.

Ne-am spalat pacatele cu cate un pahar de ayran si tinandu-ne de burti am plecat spre casa. Inainte de a face acest lucru, am mai luat o gura de sos de rodii din ras asfur cu lipia aia solara. Este ceva necurat de bun cu acel preparat, ceva necurat cu tot acel Ali Baba. Va jur!

7 thoughts on “Ali Baba de la Piata Muncii”

  1. Rox, daca povestesc prietenilor ca am fost la Viena ma intreaba ce am vazut daca le povestesc ca am fost la Istanbul ma intreaba daca am fost in marele bazar si ce mi-am cumparat.. Eu am citit reportajele tale despre ambele orese si nu voi uita cum le-ai diferentiat: “.. Istanbul vesnic tanar..” ; ” Viena in conservare..”.

  2. sunt c. strein am fodt multe ori restarantul asta, pentru mine nu este nota 10 doar este foarte ok… bucateria lor curat puteti servii fara grij pofta buna din parte anunturi gratuite…

  3. Buna. Voi nu mai mancati nimic pe nicaieri? Vreau sa citesc si bune si rele despre restaurantele din piata Muncii.

  4. Buna. Incep zilele Bucurestiului ,sper sa aveti ocazia sa vedeti, in direct, multe evenimente si sa le povestiti si pentru noi.
    Weekend placut!

  5. terminativa cu reclama la acest restaurant ca eu il cunosc foarte bine decate ori am vrut sa mananc o ciorba nu a fost nicidata buna la gust si se vedea ca era reancalzita din cate am inteles de la un barman care mam imprietenit cu el fara sa vreau mia spus mai multe secrete fata de acel restaurant numit ali baba carnea este veche si ca sa nu se simta mirosul de mucegai se spala intr-o apa cu dero sa iasa mirosul si se da carnea prin mai multe condimente sa nui simti gustul urat si multe altele ….pe bune de ce sa mint majoritatea restauranteleor fac asa

    1. aveti grija sa nu va imbolnaviti……nu de alta dar va spun cum miam dat seama mancand acolo de vreo 3 ori imi iesea pe piele multe puncte roasi si nu intelegeam de ce si de la ce este cum serveam masa in alta parte nu aveam nimic cum mergeam acolo cum imi aparea punctele si mam dus la doctor asa mia pus la intreberi cami venea sai dau cu ceva in cap ca ce am mancat ca poate am alte alergi si tampeni pana la urma iam povestit ca merg la un restaurant si de cate ori merg acolo asa patesc mereu pe urma mia explicat doctorul cum sta treaba si mia recomandat sa nu mai mananc mancare din acel restaurant si de atunci in alte parti unde mananc nu patesc nimic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *