In ultima vreme, filmul romanesc era pentru mine o durere de cap in plus. Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Eu incerc sa vad aproape orice productie romaneasca. Am vazut la cinema toate filmele romanesti premiate si mai tot timpul ieseam din sala cu dureri de cap si dorinte de razbunare pe biserica, societate, scoala, sate, saracie si mai stiu eu ce realitate cruda era prezentata acolo. Nu spun ca subiectele nu merita tratate, dar mai toate filmele romanesti sunt astfel facute incat nu iti lasa urma de speranta. Ganditi-va la „Dupa dealuri” sau „4,3,2”. Sau mai bine nu va mai ganditi…

Filmele sunt realizate aproape perfect, actorii joaca exceptional, regia este de obicei excelenta si tot asa. Dar nu iti lasa nicio urma de optimism cand iesi din sala. Sau ma rog, cel putin mie nu. Scena cu stergatoarele de parbriz de la finalul „Dupa dealuri” nu iti poate lasa decat un gust amar. Eu unul nu vreau sa ma duc la cinema si sa ies de acolo cu dereri de cap si depresiv. Vreau un un pic de optimism. Nu vreau sa fiu spalat pe creier de filmele americane dar nici sa vad doar partile urate ale societatii in care traiesc.

Am vazut „America, venim” la TIFF, in aer liber. A fost de fapt o avanpremiera si se pare ca montajul filmului se terminase cu o zi inainte. Regizorul ne-a spus filmul s-a nascut la o bere intre el si Tudor Giurgiu. Pur si simplu au inceput sa isi povesteasca de toate peripetiile prin care au trecut in turnee si probabil la un moment dat a venit replica: „Bai, hai sa facem un film despre astea”. Probabil ca a continuat cu „Da, mah, hai sa facem. Dar la New York”.

Citește și:  "Best jobs in the world" si-a ales castigatorii. Cine sunt cei 6 norocosi?

Trailer America, venim

America venim este un film amuzant. E o comedie despre niste actori din Targoviste care merg in America la un spectacol sponsorizat de consulatul de acolo si in pur stil romanesc gasesc o combinatie sa faca niste bani in plus intr-un alt turneu. Normal, incearca sa le faca pe amandoua si nu le iese pana la urma nimic. Are reteta clasica: niste prieteni vechi pornesc la drum, prietenia este testata acolo prin cateva intamplari, este si niste dragoste dar pana la urma toti se intorc si raman amici. Retata americana pentru un film romanesc bine facut. Nu are alte pretentii in afara faptului ca vrea sa te faca sa razi. Si vei rade mult, garantat.

Nu vreau sa va povestesc prea mult din el, as vrea ca lumea sa mearga la cinema sa il vada. Eu unul ma duc si la cele depresive dar parca de la astea plec bine dispus. Stiu, pare superficial si nu spun sa nu facem si filme serioase, grele, doar ca un pic de zambet si speranta dupa ce vedem un film romanesc ne-ar prinde bine tuturor.

Making of America, venim!

 

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.