1. Pentru ca Ziua Mortilor din Mexic bate detasat Halloweenul, poate ca nu ar fi rau sa dati o fuga pana la Muzeul Taranului Roman unde este o expozitie pe aceasta tema.

De ce sa va duceti? In primul rand pentru ca moartea la mexicani nu este ca moartea la europeni, una singura si obosita, ci este de mai multe tipuri. Avem asa. Tlalocan sau zeul ploii, adica moartea celor care se duceau in conditii legate de apa. Mai este Omeyocan sau paradisul soarelui unde se duc numai eroii sau femeile care mureau in chinurile facerii. Mai sunt vreo 2-3 tipuri de morti dar nu prea ar avea rost sa stricam toate surprizele. Expozitia de la Muzeul Taranului Roman a avut vernisajul ieri si poate fi vizitata pana pe 11 noiembrie, de marti pana duminica, intre orele 11-18. Mai multe aici.

2. Daca veti ceva economii sau vreti sa dati jaful secolului de maine pana duminica, la Sala Dalles din Bucuresti este cel mai mare targ de bijuterie contemporana din Romania.

Este vorba despre targul Autor unde vor fi expuse bijuterii create de designeri romani. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei iar expozitia este deschisa de la 11 pana la ora 20. Printre cei care vor expune bijuterii se regăsesc Ana Wagner, Adina Marin, Expression Contemporary Jewelry, Alexandru Lupu, Alin Teglaş, Alina Băncilă, Alina Carp, Alina Simion, Alis Lalu, Ana-Maria Ariciu, Andreia G.Popescu, Moogu by Andreea Mogoşanu, Livingenbermudas, Andra Lupu, Maria Filipescu, Mihaela Ivana, Mihaela Tarhuna, Raluca Buzura, Romana Ţopescu,Roxana Davidescu, Ovidiu Sbancu, The Awesome Project. Daca va cumparati totusi ceva, poate ca merita sa va laudati cu achizita la petrecerea Jewel Party care va avea loc pe data de 3 noiembrie, dupa ora 22, in Energiea. Dresscode-ul este sa fii ca o bijuterie.

Citește și:  Ieftin si bun la Fast Food Zen

3. Mai este putin si se inchide Festivalul National de Teatru, asa ca sambata si duminica sunt o gramada de piese de vazut. Nu prea stim cam cate bilete mai sunt dispobinile. 

4. Mai este un festival care a inceput chiar azi si anume Festivalul de Film Polonez. Potrivit Institutului Polonez de la Bucuresti in perioada 2-10.11 vor fi prezentate sapte dintre cele mai interesante filme poloneze ale anului trecut impreuna cu sapte pelicule reprezentative pentru cinematografia poloneza. Gasiti toate detaliile aici.

3 comentarii

Reply

nimic nu se compara cu un excurs inexplicabil de inutil (prin efecte) in Slobozia. de ce nu faceti si o chestie cu diverse orase de astea stupide din RO?

Reply

Citind ofertele de week-end am uitat pentru o clipa ca nu locuiesc in Bucuresti si m-am lasat antrenata. Nu pot decat sa va zic voua, bucuresteni, O zi frumoasa! Ce multa dreptate are antecomentatorul…

Reply

Oooo! Am uitat ca sunt la Tulcea nu la Bucuresti… Articolele tale ma fascineaza ,sincer o spun . Vin si eu c-o intrbarea: Daca la petrecerea Jewel Party as’ fi venit cu o bijuterie de-a mami nu cu o achizitie de la cei care au fost cu vanzari la Targul Autor , ar fi fost ceva?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.