Avem doua zile libere. Cum le irosim? Propuneri de weekend pentru minte

1. Pentru ca Ziua Mortilor din Mexic bate detasat Halloweenul, poate ca nu ar fi rau sa dati o fuga pana la Muzeul Taranului Roman unde este o expozitie pe aceasta tema.

De ce sa va duceti? In primul rand pentru ca moartea la mexicani nu este ca moartea la europeni, una singura si obosita, ci este de mai multe tipuri. Avem asa. Tlalocan sau zeul ploii, adica moartea celor care se duceau in conditii legate de apa. Mai este Omeyocan sau paradisul soarelui unde se duc numai eroii sau femeile care mureau in chinurile facerii. Mai sunt vreo 2-3 tipuri de morti dar nu prea ar avea rost sa stricam toate surprizele. Expozitia de la Muzeul Taranului Roman a avut vernisajul ieri si poate fi vizitata pana pe 11 noiembrie, de marti pana duminica, intre orele 11-18. Mai multe aici.

2. Daca veti ceva economii sau vreti sa dati jaful secolului de maine pana duminica, la Sala Dalles din Bucuresti este cel mai mare targ de bijuterie contemporana din Romania.

Este vorba despre targul Autor unde vor fi expuse bijuterii create de designeri romani. Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei iar expozitia este deschisa de la 11 pana la ora 20. Printre cei care vor expune bijuterii se regăsesc Ana Wagner, Adina Marin, Expression Contemporary Jewelry, Alexandru Lupu, Alin Teglaş, Alina Băncilă, Alina Carp, Alina Simion, Alis Lalu, Ana-Maria Ariciu, Andreia G.Popescu, Moogu by Andreea Mogoşanu, Livingenbermudas, Andra Lupu, Maria Filipescu, Mihaela Ivana, Mihaela Tarhuna, Raluca Buzura, Romana Ţopescu,Roxana Davidescu, Ovidiu Sbancu, The Awesome Project. Daca va cumparati totusi ceva, poate ca merita sa va laudati cu achizita la petrecerea Jewel Party care va avea loc pe data de 3 noiembrie, dupa ora 22, in Energiea. Dresscode-ul este sa fii ca o bijuterie.

Citește și:  De ce nu imi place Viena si n-o sa-mi placa niciodata?

3. Mai este putin si se inchide Festivalul National de Teatru, asa ca sambata si duminica sunt o gramada de piese de vazut. Nu prea stim cam cate bilete mai sunt dispobinile. 

4. Mai este un festival care a inceput chiar azi si anume Festivalul de Film Polonez. Potrivit Institutului Polonez de la Bucuresti in perioada 2-10.11 vor fi prezentate sapte dintre cele mai interesante filme poloneze ale anului trecut impreuna cu sapte pelicule reprezentative pentru cinematografia poloneza. Gasiti toate detaliile aici.

Articole pe acelasi subiect:

Alt Shift sau Shift Pub, ca sunt confuz? Mereu am confundat Alt Shift cu Shift Pub de langa Piata Lahovari. Cand imi ziceau prietenii ca se duc la Alt Shift, eu le raspundeam ceva de genul: "...
Taverna Racilor Fish Market, s-o putea si mai bine... Taverna Racilor Fish Market are niste recenzii foarte putin magulitoare. Am incercat si eu sa vad care este treaba si nu pot sa zic ca m-a frapat ceva...
Japanos, inca un restaurant care pretinde ca face ... Am incercat niste mancare de la Japanos, un alt loc cu specific asiatic din Bucuresti, promovat destul de vizibil in ultima vreme, si am zis sa ma gra...

3 thoughts on “Avem doua zile libere. Cum le irosim? Propuneri de weekend pentru minte”

  1. nimic nu se compara cu un excurs inexplicabil de inutil (prin efecte) in Slobozia. de ce nu faceti si o chestie cu diverse orase de astea stupide din RO?

  2. Citind ofertele de week-end am uitat pentru o clipa ca nu locuiesc in Bucuresti si m-am lasat antrenata. Nu pot decat sa va zic voua, bucuresteni, O zi frumoasa! Ce multa dreptate are antecomentatorul…

  3. Oooo! Am uitat ca sunt la Tulcea nu la Bucuresti… Articolele tale ma fascineaza ,sincer o spun . Vin si eu c-o intrbarea: Daca la petrecerea Jewel Party as’ fi venit cu o bijuterie de-a mami nu cu o achizitie de la cei care au fost cu vanzari la Targul Autor , ar fi fost ceva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.