Castelul Bran este un castel ca in basmele cu domnite, ridicat in mijlocul unuia din cele mai frumoase peisaje din Romania, te asteapta sa ii treci pragul si sa ii admiri frumusetea.

Desi a fost retrocedat de stat catre mostenitorii principesei Ileana, acestia au obligatia de a nu-i schimba destinatia de muzeu timp de trei ani. O veste buna pentru cei care iubesc acest castel, dar si pentru cei care inca nu au apucat sa se plimbe pe coridoarele sale cu parfum de legenda… Pentru ca daca nu ai facut-o inca, trebuie sa vizitezi macar odata Branul si sa iti imbogatesti sufletul cu frumusetea sa. Ce se va intampla insa dupa cei trei ani?

Pe urmele lui Dracula

Situat pe o stanca inalta la 30 de kilometri de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, castelul dateaza din secolul al XIV-lea. Are patru turnuri amplasate in cele patru puncte cardinale, camere si coridoare care formeaza un labirint misterios si o fantana care face legatura cu ascuzatorile subterane. Astazi, numele sau se leaga de legenda lui Dracula, care atrage numerosi turisti straini in aceste locuri. In pitoreasca zona din jurul castelului, a inflorit turismul rural, astfel incat in toate perioadele anului te poti caza in pensiuni taranesti din Sirnea, Moeciu, Rucar sau Fundata.

Citește și:  Haihui prin Brasov

Info util

  • Cai de acces

Cu trenul pana la Brasov si de acolo cu un autobuz sau cu masina pe ruta Bucuresti – Pitesti – Campulung – Rucar – Bran – Brasov.

  • Muzeul

In perioada 1 mai – 30 septembrie, castelul Bran este deschis de marti pana duminica, intre orele 9:00 si 18:00. Lunea e program scurt 12:00 – 18:00.

In perioada 01 octombrie – 30 aprilie, lunea e deschis intre orele 12:00 – 16:00. De marti pana duminica: 09:00 – 16:00.

Biletul costa 25 de lei. Fotografiatul amator este inclus in pretul biletului. Se acorda reduceri studentilor, elevilor si seniorilor (de la 65 de ani in sus) si gratuitate persoanelor cu dizabilitati.

Castelul Bran se afla in TOP 10 al destinatiilor de iarna din Europa

5 comentarii

Reply

Am vizitat castelul inainte si dupa retrocedare. Nu te poti opri sa intri in el daca ajungi la poarta. Renunta la a-ti cumpara un suvenir si plateste biletul. Amintirea va fi mult mai pretioasa. Undeva la intrarea pe Transfagarasan, dinspre Curtea de Arges, se gaseste castelul lui Vlad Tepes. Ai de urcat ceva trepte…

Reply

Am fost de mai multe ori la castel si de fiecare data plecam cu totii mai entuziasmati. Doamne ca multe si frumoase locuri de poveste sunt in tarisoara noastra draga!

Reply

Castelul Bran , loc de apărare la poarta Tarii Ardealului

http://youtu.be/8tmvyHynr84

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.