Continuam cu alte 10 recomandari. Pe primele zece, le gasiti aici:

  1. Muzeul Vasa

Da. Este un muzeu in care expusa o barca imensa, aflata in stare perfecta. Stiu ca nu suna foarte tentant, dar barca este cu adevarat spectaculoasa, iar suedezii sustin ca este singura din lume din secolul al XVII-lea conservata atat de bine, peste 95% din aceasta fiind originala. Nu as pune prea mare pret pe ce spun suedezii, pentru ca au tendinta de a exagera, dar barca merita vazuta. Ambarcatiunea este atat de bine conservata si pentru ca sarmana nu a participat in niciun razboi, ci doar a facut 1.300 de metri iar apoi s-a scufundat din cauza unei rafale de vant. A stat ce a stat vreo 300 de ani pe fundul apei si acum se lauda suedezii cu ea. Maret, stiu.

  1. Nordiska Museet

Hai sa zicem nu. Cu exceptia catorva bijuterii, chiar nu e nimic wow de vazut aici. Cladirea este foarte frumoasa, dar o puteti vedea linistiti de afara.

  1. SkyView

Aceasta este o bulina, cea mai mare cladire sferica din lume, din galaxie, din lumile ce sunt si care or sa vina, potrivit suedezilor, si pe ea se urca o alta bulina in care intrati voi si vedeti orasul de sus. Rau nu este. Hai sa zicem ca merita mai ales ca se ajunge direct cu metroul.

  1. Grona Lund’s Amusement Park

Daca va plac voua parcurile de distractie, mai ca as zice ca merita. Mie nu-mi plac parcurile de distractie, asa ca din partea mea Grona Lund are un generos NU.

  1. Palatul Regal

DA, DA, DAAAAAA. Este uimitor. Eu, cand eram mai mica, am trecut pe la Versailles, dar nu tin minte sa ma fi impresionat in felul acesta. Sunt cateva camere absolut senzationale in interiorul palatului, una dintre ele avand cinci candelabre coplesitoare. Este fabulos.

  1. Schimbarea garzilor
Citește și:  Moscova sau de ce mai mult chiar este cu adevărat mai mult

DA, DA, DA. Interesati-va de program, dar noi cand am fost schimbarea garzilor era in fiecare zi de la 12.15. Mergeti putin mai devreme in fata Palatului Regal si ocupati-va un loc in fata pentru ca veti avea ce vedea. De data asta, au cantat Swedish House Mafia – Dont’ you worry child si a fost perfect. Perfect.

  1. Grajdurile regale

Nope. In primul rand, eu ma asteptam sa fie cel putin o suta de cai. Erau 15 cai, dintre care zece erau la pascut cine stie pe ce domenii, asa ca am vazut doar cinci. In rest, grajdurile regale sunt populate de masini. Deci, nu.

  1. Palatul Drottningholm si Pavilionul Chinezesc

Da, cu siguranta da. Palatul este foarte frumos, dar ce mi-a placut cel mai mult a fost gradina din spatele sau cu o imensitate de labirint in care numai bine va puteti pierde pentru un picnic regal. Este dragut si Pavilionul Chinezesc si daca tot sunteti acolo nu aveti de ce sa nu-l vedeti. Si mai sunt frumoase spre senzationale sirurile interminabile de tei. Cu siguranta merita o vizita.

  1. Muzeul de arta moderna

Da. Cu siguranta, da. In primul rand a fost o surpriza tare placuta pentru ca nu am intrat cu nicio asteptare, dar ne-am intalnit deodata cu Dali, Picasso, Modigliani, Magritte, Pollock. Chiar neasteptat de frumos.

  1. Calatorie cu tramvaiul vechi

Daca se nimereste, de ce nu? Tramvaiul are o statie chiar in centru si ajunge pe Djurgarden, insula unde sunt mai toate muzeele din oras. Tramvaiul este tare simpatic si galagios si este o tipa care anunta fiecare statie. Luati-l pentru ca este o experienta.

Gasiti primele zece recomandari aici. Pe urmatoarele zece la gasiti aici.

5 comentarii

Reply

poza 57 este superba!
Si totusi nu poti sa introduci 2 – 3 cuvinte la fiecare poza?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.