Cea mai periculoasa drumetie din lume: El Camino del Rey

Daca vreti sa va laudati ca ati facut cea mai periculoasa drumetie din lume trebuie sa ajungeti in Andalusia, intr-un sat numit El Chorro. Localitatea este situata langa “Desfiladero de los Gaitanes” (ati ghicit, este un defileu) si este punctul de start pentru El Camino del Rey, unul din cele mai spectaculoase si periculoase trasee din lume.

Cararea a fost construita in 1905 cu scopul de a asigura accesul la o centrala hidroelectrica si si-a primit numele actual imediat dupa ce regele Alfonso XIII i-a facut o vizita oficiala. Nu va ganditi ca regele era cine stie ce mare alpinist. In 1921 cararea arata impecabil dar 92 de ani in care spaniolii au evitat sa o intretina au transformat-o in cea mai periculoasa din lume. De altfel, autoritatile au intrezis oficial accesul inca din anul 2000. Neoficial, El Camino del Rey este deschisa oricui are destul curaj.

Drumul poate fi parcurs in mai multe feluri si poate dura intre 3 ore daca traversati doar primul canion si 6 ore daca traversati ambele canioane. Orice ati alege, nivelul de adrenalina va fi la maxim. Filmul de mai sus prezinta o bucata din prima parte a drumetiei dar o poveste mai detaliata puteti gasi aici.

2 thoughts on “Cea mai periculoasa drumetie din lume: El Camino del Rey”

  1. Astept sa iasa spaniolii din criza economica si sa repare macar balustrazile. Pana atunci prefer oricare traseu montan prin Carpati..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *