Delta Dunarii, varianta de lux

Daca nu am reusit sa va convingem sa plecati in Delta cu cortul, desi nu vedem cum am fi putut esua, va mai dam o idee pentru a vizita locul, ceva mai de lux de data aceasta.

La Sfantul Gheorghe, pe bratul cu acelasi nume, s-a construit un sat in miniatura, Green Village. Cand am fost prima data aici, nu mi-a venit sa cred ca astfel de constructii se pot realiza si in Romania. Adica nu tu un termopan alb trantit aiurean-n tramvai pe langa coloane grecesti, nu tu culori pe pereti de sa-ti crape creierii, fara mobila urata, fara lenjeriile de pat stridente, fara piticuti in gradina sau mai stiu eu ce alte sculpturi de inspiratie mioritica. Nimic din cele de […]

Florenta in bucate

Mi-e foame. Mi-e teribil de foame. Trei mere, un iaurt, ceva biscuiti si ceva paine uscata. Multa apa. Fara sa vreau nu pot sa ma gandesc la altceva decat la ultima masa pe cinste avuta. Iar asta s-a intamplat in Florenta. Numai cand zic Florenta imi ploua-n gura.

Despre oras v-am mai povestit, dar vreau sa va recomand si doua locuri pe care ar fi bine sa nu le ignorati daca ajungeti pe acolo.

Primul este Obika, un mozzarella bar infipt chiar in inima orasului, pe strada Tornabuoni, numarul 16. Resturantul este in […]

Delta Dunarii, varianta low cost, adica la cort

Stiu ca sunteti ocupati sa vedeti Paris, Londra, Zakynthos sau Roma, dar cand ramaneti fara prea multi bani si in pana de iubire de Bucuresti, poate va urcati in masina si dati o fuga pana in Delta.

Cred ca avem deja 3 ani de zile de cand in fiecare vara mergem cu cortul in Delta, la peste. Bine, impropriu spus la peste. Noi doar ne bazam pe ceea ce ni se spune mereu, ca balta are peste, nu pe o captura personala semnificativa.

Inainte de a incepe a va povesti pe indelete ce […]

Noaptea Muzeelor: Ce putem vedea prin Bucuresti?

Pe 18 mai, daca suferi de vreo insomnie cu iz cultural, ai unde sa te tratezi pentru ca este Noaptea Muzeelor. Pentru ca vorba lunga este saracia omului, iar noi suntem suficient de saraci, va spunem cateva lucruri importante:

1) La Noaptea Muzeelor București 2013 participă:
Muzeul de Artă „Vasile Grigore” – pictor şi colecţionar
Muzeul de Artă Veche Apuseană „Dumitru Furnică Minovici”
Muzeul Bellu
Muzeul Căilor Ferate Române (NOU)
Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”
Muzeul Municipiului Bucureşti: sediul central, Muzeul „Theodor Aman” (NOU), Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Palatul Voievodal Curtea […]

Pisa si lamaia exploziva

Pisa este la o aruncatura de bat de Florenta asa ca nu aveti niciun motiv sa o ratati daca ajungeti prin zona. Dupa doua zile de umblat mai peste tot prin Florenta, printre hoardele de turisti, ai nevoie de o gura de aer proaspat, nu pentru ca orasul nu ar fi uimitor, ci pentru ca trebuie cumva sa dai un restart dupa o injectie atat de puternica de cultura, istorie, frumusete, mancare buna, toate adunate intr-un loc. Asa ca Pisa este o solutie numai buna.

Cum ajungeti in gara, luati-o drept inainte […]

Eu am fost vedeta aseara la Depeche Mode

Aseara, in jurul orei 20:30. Am plecat devreme de la serviciu, dar am ajuns tarziu pentru ca m-am intersectat cu toata lumea iesita tot devreme de la munca pentru a ajunge la timp la concertul Depeche Mode.

Undeva in jurul intrarii de pe strada Pierre de Coubertin. Imposibil sa gasesti un loc de parcare. Am dat vreo doua ture pe acolo pana cand un baiat ne-a indrumat spre un loc de unde tocmai iesise o masina. Cred ca aseara toti parcagii fara acte din Bucuresti s-au imbogatit daca au stiut unde sa […]

Tot ce trebuie sa stiti despre concertul Depeche Mode de azi

Concertul pe care trupa britanică Depeche Mode îl va susţine miercuri seară pe Arena Naţională, cel mai aşteptat eveniment din România al sezonului, va începe în jurul orei 21.00, accesul spectatorilor fiind posibil cu câteva ore mai devreme, informeaza Mediafax.

Publicul va avea acces pe Arena Naţională începând cu ora 17.00, la toate cele trei intrări amenajate, pe bulevardul Basarabia, strada Maior Coravu şi strada Pierre de Coubertin.

În jurul orei 19.45 va începe concertul trupei FOX, urmat de show-ul Depeche Mode.

În zona de concert nu va fi permis accesul cu sticle (inclusiv […]