It’s London, baby, cu un pic de Banksy

V-am mai spus de cateva ori ca Londra este grozava. Daca nu va mai amintiti, intrati aici si aici.

De data asta, vrem sa va mai facem o recomandare: fiti cu ochii pe zidurile pe langa care treceti pentru ca s-ar putea sa ingnorati opere de arta urbane.

Ne referim de aceasta data la Banksy, un pseudonim care ascunde in spatele sau un artist graffiti, activist politic, director de film si pictor, dupa cum ne spune Wikipedia.

“Va voi spune ce gandesc, asa ca nu va dura tare mult”, ne spune intr-o scurta […]

Din vremurile bune: Conacul Apafi

Departe de lumea asta dezlantuita, de femei cu barbi si alte nenorociri, se ascunde o alta lume pe care, cu putina rabdare, calatorul inspirat o gaseste. O astfel de lume sta cam la 25 de kilometri de Sighisoara, in satul Malancrav, iar ea se numeste Conacul Apafi.

Viata acestui conac incepe undeva in secolul al XV-lea. A dus o viata bogata si indestulata, dar in perioada 1947-1989 trece prin cosmarul comunist, din frumusetea de alta data ramanand doar o ruina. In 2000 conacul este preluat, cu sprijinul comunitatii locale, de catre Fundatia […]

Pestera Tausoare – nerecomandata turistilor

E un pic bizar, nu? Titlul adica. Dar sa vedem despre ce este vorba.

La un pic peste trei ani, lui Filip i s-a cam epuizat interesul pentru povestile mainstream. E cumva de inteles. Am incercat sa inventez niste povesti care sa-l adoarma seara. Am scornit vreo trei sau patru, din care cam doua sunt digerabile. Dar s-a terminat si cu asta. In pana de idei, am inceput sa-i povestesc ce faceam eu cand eram mai mic si mai tanar. Uite-asa am ajuns sa-i povestesc cum am ajuns eu in pestera Tausoare […]

Normalitatea din Amsterdam

Citeam ieri un studiu despre cele mai fericite tari din lume. Nu are rost sa ne amagim. Romania nici macar nu a intrat in acel studiu, daramite sa mai ocupe o pozitie, fie ea si codasa. Pe primul loc este Australia, urmata de un alai de tari nordice, iar pe locul noua este Olanda. Eu am ajuns anul acesta in Amsterdam si sincera sa fiu nu pot sa-mi imaginez cat de bine poate fi in Australia daca Olanda si al ei Amsterdam sunt abia pe locul 9.

Materialul care urmeaza nu-si propune […]

TOP 10 cele mai fericite tari din lume

Pentru al patrulea an consecutiv, Australia a fost desemnata ca fiind cel mai fericit loc de pe pamant, iesind invingatoare in fata unor contracandidate de seama ca Norvegia sau Suedia, potrivit unui top realizat de OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica).

Acest index al fericirii, doar unul dintre multe astfel de studii, este produsul a zece ani de cercetare, potrivit reprezentantilor OECD, diferenta fiind calitatea datelor culese si interactiunea directa cu utilizatorii, scrie CNN.

Ce se ia in calcul la intocmirea acestui index? Venitul populatiei, bogatia, implicarea civica, starea de sanatatate, educatia, […]

TOP 50 de restaurante din lume

Gurmanzi din toata lumea, puneti mana pe telefoane si incepeti sa faceti rezervari acum daca la anul sau in doi ani vreti sa stati la masa unora dintre cele mai bune restaurante din lume. Sunt multe “sortimente” de calatori in lumea asta, dar eu una stiu ca nu o sa ma indragostesc niciodata de un loc, daca papilele mele gustative nu-si dau acceptul.

Ei bine, saptamana trecuta la Londra s-au ales cele mai bune 50 de restaurante din lume, scriu cei de la CNN, intr-o ceremonie care este similara cu cea a […]