Daca nu am reusit sa va convingem sa plecati cu cortul in Delta Dunarii, desi nu vedem cum am fi putut esua, va mai dam o idee pentru a vizita locul, ceva mai de lux de data aceasta.

La Sfantul Gheorghe, pe bratul cu acelasi nume, s-a construit un sat in miniatura, Green Village. Cand am fost prima data aici, nu mi-a venit sa cred ca astfel de constructii se pot realiza si in Romania. Adica nu tu un termopan alb trantit aiurean-n tramvai pe langa coloane grecesti, nu tu culori pe pereti de sa-ti crape creierii, fara mobila urata, fara lenjeriile de pat stridente, fara piticuti in gradina sau mai stiu eu ce alte sculpturi de inspiratie mioritica. Nimic din cele de mai sus, ci doar mult bun gust.

Green Village este daca vreti un sat pescaresc de lux, cu vile cu acoperisuri grase de stuf care incalzesc niste constructii din lemn. Intrarea se face pe un pod pus desupra unui mic lac acoperit cu nuferi. Chiar in fata sta potolita o piscina azurie care nu are alt scop decat de a te ademeni in apele-i curate. In camere, ce sa vezi? Iar bun gust peste tot. Pe dusumeaua robusta stau de se odihnesc mobile facute din lemn, care te duc cu gandul la camerele frumos decorate pe care le vezi in destinatiile exotice indepartate. Normal ca toate acestea vin cu un pret care nu prea se compara cu cortul pus intre doua salcii. Astfel, un loc in camera dubla costa 150 de lei in extrasezon, adica intre 26.04-07.07, iar in sezon ajunge pana la 210 lei, pentru zilele de joi, vineri si sambata. De duminica pana miercuri, locul in dubla costa 125 de lei in extrasezon si 185 in perioada mai aglomerata. Oricum mai multe detalii legate de pret, despre cum puteti ajunge acolo si ce mai puteti face gasiti pe site-ul lor www.greenvillage.ro.

Atat despre cazare. Daca iesiti din acest Green Village, prin spate, ajungeti pe drumul principal. Luati-o la dreapta si mergeti tot asa. Cam dupa jumatate de ora de mers, pe drum neasfaltat, plin de buruieni strasnice pe de-o parte si de alta si poate dupa o intalnire cu o vaca sau doua, ajungeti la mare.

Citește și:  De vazut: Cetatea Enisala

Este una dintre cele mai frumoase plaje de la noi, cu un nisip fin si albicios de te afunzi in el. Sunt si cateva umbrelute de stuf, dar nimic altceva. Nu sunt boxe, baldachine de neam prost sau bauturi cu pretul cat salariul minim pe economie. Nimic. Doar marea, scoicile sale si cativa pescarusi. In stanga daca de uiti, o sa vezi ca netezimea marii este un pic deranjata. Acolo apa sarata face cunostinta cu Dunarea.

Trebuie sa mergi un pic ca sa ajungi pana la o adancime buna pentru scaldat iar daca te duci sa te racoresti noaptea, vei vedea ca apa este plina de microorganisme fosforescente. Este ca si cum ai face baie cu un milion de licurici deodata. Daca faci pluta, deasupra ta alte milioane de licurici in forma de stele. Nimic nu se apropie mai tare de perfectiune.

Asa cum am spus si data trecuta, excursiile cu barca pe canale si pe lacuri in Delta Dunarii sunt obligatorii. Te duci degeaba in tot acest paradis, daca nu inchiriezi o barca, cu un om de-al locului, care sa te duca unde stie el mai frumos. Tot ei stiu si cele mai bune locuri de peste.

Eu cand am fost prima data, tin minte ca m-am trezit cu noaptea-n cap si am plecat la pescuit. Ne-am pozitionat intr-un stufaris si am prins doi somotei (adica niste somni mai mititei – n.red.). Nu va puteti imagina bucuria. M-am intors cu ei in sat, i-am dat la curatat si am venit cu ei pana in Militari in Bucuresti. I-am tavalit prin niste malai, i-am prajit si i-am mancat fierbinti cu putin otet. Au fost perfecti. Parca si Militariul ala parea mai frumos cu gustul proaspat al Deltei in gura si cu mirosul de peste prajit raspandit prin toata garsoniera mica.

Cam asta-i povestea cu Sfantul Gheorghe. Este asa frumos incat are puterea sa transforme si o biata garsoniera din Militari intr-un loc aproape fantastic. Si asta chiar este ceva, trebuie sa recunoasteti!

10 comentarii

Reply

Mai stii ce m-ai intrebat cand ai ajuns cu pestii la Bucuresti? Daca nu te ajut eu ” Grasule, pestilor prinsi de mine le atarna capul, crezi ca mai sunt buni de mancat?” Raspuns afirmativ. Si dupa cum povestesti am avut dreptate, au fost tare gustosi.

Reply

Se vede ca iubesti Delta, cuvintele se aliniaza frumos si rezultatul este pe masura.

Reply

Ce poze ! Cele cu oameni si scoici sunt teribile. Bravo! Acoperisul caselor este din stuf, batut nemteste. Nu stiu de ce se numeste asa dar am crescut intr-o casa cu un astfel de acoperis numai ca materia prima era papura. In sat erau oameni care se pricepeau la asa ceva.

Reply

Multumesc pentru ajutor.

Reply

Buna ziua! Mi-am petrecut 3 vacante cu familia in acest complex pentru ca mi-a placut foarte mult acolo. Clasificarea de 4 stele a complexului este reala. Camerele sunt spatioase si mobilate foarte frumos, bai mari cu WC-ul separat de cada, terasa la camera cu vedere panoramica, personal calificat, mancare foarte-foarte buna si facilitati multiple. Asa ar trebui sa se faca peste tot turism in Delta, si asta venind din partea unui pasionat de pescuit care a frecventat mai multe asa zise unitati de cazare.

Reply

La Anonimul si la recitalurile de folk de la Green Village am invatat ce este iubirea adevarata, puritatea, inocenta, naturaletea si libertatea..ce este adevarata relaxare..:) Locul acela este magic si este greu sa exprim in cuvinte tot ce a insemnat pentru mine.. El ascunde un secret ce te face sa te intorci si sa te bucuri de tot ce e acolo de cate ori revii! Eu am fost de 4 ori pana acum… :X Gasiti toate indicatiile si detaliile de care aveti nevoie pe pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/GreenVillageDeltaDunarii?fref=ts

Reply

Oare cum mai este acest colt de rai acum? Cand poți da nuo fugă ? eu mă multumesc cu cititul..

Reply

Gata, fac bagajul!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.