Daca vreti sa vizitati Alhambra, trebuie sa stiti ca aveti nevoie de rezervare din timp. In plus, daca nu respectati ora de pe bilet pentru a vizita Palatele Nasrid, nu intrati.

In rest puteti vizita totul, dar la Nasrid trebuie sa fiti punctuali. Noi am tot amanat momentul achizitiei biletului, asa ca doar de la 8:30 am mai gasit bilet. Unul dintre noi a cedat asternutului, unul a mers mai departe :). Am luat un taxi si pe la 8:00 eram la portile Alhambrei. Este frumoasa dimineata pentru ca vine cu acea lumina alba si clara. Si mai este frumoasa pentru ca este libera. Toata Granada se vedea de jos, alba si ea si tacuta dupa ce cu o seara inainte petrecaretii ei abia ne lasasera sa punem pleopa pe pleopa. Alhambra este o dantela imensa, o lume in care se pot turna filme cu printi si printese, cu gradini fabuloase. Am stat vreo doua ore pe acolo si as mai fi stat o viata printre rasadurile de ardei iute din pantecele Alhambrei de aur. Povestile prin tare bine la oameni mari.

De multe ori, din calatorii aduni arome si imagini, dar dincolo de dantela si aur, am adus cu mine din sudul Spaniei zgomot de copite pe asfalt, tropaieli de flamenco ca un razboi si sunet de castaniete din lemn slefuit. Trop, trop, pac, pac, ta-ca-ta-ca-ta-ca.

Citește și:  Ce sa faci si sa nu faci in Corfu? Episodul 2

Ole!

Cititi si:

6 comentarii

Reply

V-ati bagat si voi la un dans, tipic spaniol? Daca eram cu voi cred ca ma intorceam fara pingele..

Reply

Mereu voi tanji sa vad Spania. Sper sa reusesc. Tu cu povestile tale m-ai facut si fiu mai hotarat.

Reply

Rox am recitit povestea Seviliei. Pe cand ceva nou?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.