Ota, locul cu cea mai buna ciorba din oras

Ota este un loc tare ciudat, deschis numai in anumite zile ale saptamanii, unde se tin petreceri sau expozitii, la subsolul unei case, undeva prin zona Eroilor. Pe internet nu sunt poze sau descrieri iar pagina Ota de pe Facebook nu ajuta cu nimic, decat sa-ti dai seama ca este deschis miercurea, uneori joia si poate uneori sambata.  Nu este nici prietenoasa, nici tentanta, nici nimic. Dar va spun eu din toata inima ca daca aveti chef de o ciorba, supa sau crema, atunci Ota este cel mai bun loc din oras unde va puteti indeplini fanteziile culinare.

Va dau cateva exemple: bors ucrainean, crema de broccoli si gorgonzola, supa tailandeza, gazpacho, chilli con carne, moroccan harira soup, supa ciorba de salata cu afumatura. Merg mai departe? Indian chicken saag, supa crema de ciuperci si fenicul, supa asiatica cu creveti. Credeti-ma, as putea merge si mai departe. Spuneti-mi voi unde gasiti la noi in restaurante nebuniile astea? Nicaieri. Eu nu le-am gustat chiar pe toate, dar ce am gustat mi-a mers la inima.

Inainte de a va duce totusi acolo, faceti un bine si dati un telefon sa vedeti cand au oamenii deschis, ce pregatesc si asa mai departe. Cert este ca acum sunt in vacanta, dar sa fim seriosi cui ii arde de Craciun de supe, ciorbe sau borsuri cand stim cu totii ca ne asteapta un desfrau culinar carnivor. Dupa ce terminam olimpiada mancatului, Ota s-ar putea sa ne unga usor la suflet, asa ca dupa 9 ianuarie locul se deschide din nou.

De obicei un bol de ciorba costa 10 lei si in banii astia intra si doua felii de paine buna. Un pahar de vin costa 5 lei si la fel si un suc. Deci, dincolo de faptul ca se manaca bine se mai si bea ieftin.

Locul arata frumos, aerisit, cu un bar discret luminat si dichisit, cu o bucatarie imbracata in faianta alba, cu lampi atarnate de tavan care aduc lumina fix pe masa si cu muzica in surdina astfel incat sa nu-ti altereze conversatia. Fiind un loc destul de putin cunoscut, o sa vedeti si lume destul de…nisata, ca sa spunem asa. Adica nu dati nas in nas cu stiu eu ce tricouri cu guler ridicat sau colanti cu imprimeu de leopard, dar este posibil sa nimeriti in extrema cealalta. Adica sa dati peste niste hipsteri mai mari decat in Atelierul Mecanic. Da, exista si asa ceva.

La fel cum  pagina de Facebook este lipsita de prietenie, mie cam asa mi s-au parut si gazdele din Ota. Nu voi intra in detalii, dar daca va vedeti de ciorba voastra, beti un vin si interactionati doar cu oamenii cu care ati venit, totul va fi bine, ca sa citam si un proaspat membru de seama din parlamentul Romaniei.

Oricum, si daca locul ar fi urat, si daca muzica ar fi un supliciu, si daca ar fi sa stati in picioare, o data pe saptamana acest efort ar merita pentru ciorba aia magica. Dar cum mai toate sunt in regula, cu atat mai mult o data pe saptamana ar cam trebui sa ajungeti la Ota.

5 thoughts on “Ota, locul cu cea mai buna ciorba din oras”

  1. Ciorba magica? Oooo! merg si eu poate ca o sa incep sa cant ,sa dansez sau poate ca ma voi marita dupa ce inghit un castron cu apa magica…Stai, dar nu a-i spus. Ingrasa ????

  2. Foarte frumos descris locul unde se poate servi o mancare cu bun gust! bravo1 o sa-ncerc sa ajung si pe acolo,…pentru ca nu-mi place sa gatesc de fapt nustiu sa prepar nimic. Tu sti sa prepari cat de cat ceva?

  3. Au si putina muzica, de exemplu mareata Inna, mai oracaie si pe acolo ca s-a imbacsit pamantul cu melodiile ei. Ce-i devina ea ca este proasta precum negura noptii, important este ca si cei care promoveaza asemenea elemente sunt de invinuit. Da-i in sfrant ,gustul mancarii sunt convinsa ca este Ok!

  4. Nu,sunt tibi scobiola ,care canta f.frumos! sunt un el caruia ii place sa se confrunte cu diverse retete culinare asa ca o sa merg si la Ota ca sa degust ce-mi spui tu. Multam fain!

  5. De regula, ciorba este felul 1 din meniu sau sigurul si se mananca pe nerasuflate ca de.. esti tare flamand, apoi incepi sa auzi muzica, sa vezi alte detalii, sa fii nemultumit de ospatari, etc. Dupa cum ai descris ciorba cred ca localul va avea succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *