Chiar in coasta Expiratului a rasarit anul acesta un loc care-si spune stabiliment de informare si experiment urban, Energiea. Eu nu o sa ma prefac ca inteleg ce anume se face azi intr-un stabiliment de informare si experiment urban, dar va pot spune ca este un spatiu care merita incercat. Este decorat de acelasi om care a facut Atelierul Mecanic sau Papiota, deci regasim acelasi stil industrial, cu amestecuri de obiecte noi si vechi, cu atentie multa la detalii, cu scaune diferite, cu obiecte de iluminat ingenioase.

Pe site-ul Energiea aflam insa ce se facea pe vremuri in acest stabiliment. Astfel, din 1915 pana in 1923 a functionat aici o tipografie, Stabilimentul de Arte Grafice Energiea, de unde ieseau carti si reviste ale vremii. Locul a adapostit mai multe afaceri cum ar fi o croitorie, o sosonerie, o ceasornicarie, o bacanie si o cafenea. Aparent, ultima destinatie a fost si cea care s-a potrivit cel mai bine, pentru ca Energiea a fost apoi si cantina si restaurant iar din martie 2012 a ajuns stabiliment de informare si experiment urban, orice o fi insemnand acest lucru. Energiea are astfel toate premisele sa fie un nou Atelier Mecanic, spre bucuria nu stiu cui, dar spre marea mea bucurie deocamdata concentratia de hipstareala pe metru patrat este suportabila pentru un om ca mine. Asa ca-l recomand din toata inima pentru ca in sfarsit poti sa iesi din Centrul Vechi, fara sa ajungi intr-un alt sector, si sa dai de un loc frumos, cu muzica buna si cu preturi ok.

Citește și:  Beraria Gambrinus - Bea o bere alaturi de Caragiale

O bere porneste de la 7 lei, un pahar cu vin porneste de la 12 lei iar un suc este 6 lei. Se pot face si rezervari. Nu stiu cum este mancarea pentru ca nu am comandat nimic atunci cand am fost, dar uitandu-ma politicos in farfuriile mesenilor am observat cu placere creme de legume, niste salate infoiate si niste deserturi de topaiau caloriile pe langa ele, dar oamenilor nu le pasa. Deci banuiesc ca erau bune. Data viitoare cand mai trecem pragul celor de la Energiea o sa si mancam si vom veni cu un update culinar.

Energiea mai ia o nota frumoasa si pentru chelneri. Nu stiu daca toti sunt la fel, dar domnisoara care ne-a luat noua comanda a fost tare amabila si draguta, usor ametita, dar ametita intr-un sens bun.

Acestea fiind spuse, incercati si Energiea, aveti grija ca este destul de aglomerat, iar daca mai aveti ceva energie dupa consumati-o chiar la vecini, la Expirat.

3 comentarii

Reply

Este ok , mancarea este ok, vinul este ok, dar muzica este muuult prea tare. Trebuie sa faci eforturi sa-l auzi pe cel de langa tine!

Reply

Promit solemn ca in momentul in care voi ajunge la Bucuresti , o sa trag o fuga si la Energiea sa degust cate o farma din bunatatile pe care ni le descri tu!! Si apoi voi tasta cateva cuvinte referitor la
parerea mea despre ce scrise-si tu mai sus… Oricum sunt convinsa ca o sa plec cu minim 1 kg in plus!!!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.