Cinci optiuni, un drum de 40 de ore, trei kilograme in minus pana la destinatie, o maramureseanca la sosire, multe emotii, putin noroc si niciun gand de intoarcere. Pe scurt doar povestea unui om care intr-o zi a spus: Stiti ce? Eu ma duc in Noua Zeelanda!

Inceputul

Sincera sa fiu, niciodata nu mi-am imaginat ca o sa ajung in Noua Zeelanda. Daca mi-ar fi zis cineva in august 2008 ca o sa fiu la o lume distanta trei luni mai tarziu, i-as fi zis ca a innebunit.  Noua Zeelanda nici macar nu a fost prima tara pe lista tarilor de emigrat. A fost a cincea.

Dupa ce am petrecut un an si jumatate de training in hotelarie in SUA, cand mi-a expirat viza a trebuit sa ma intorc acasa. Am facut tot posibilul sa raman in acolo, dar cei de la biroul de imigrari au legi prea stricte.

Nu am avut de ales asa ca m-am intors in tara in octombrie 2007, sperand ca o sa reusesc sa ma duc inapoi. Ajunsa acasa, nu m-am mai readaptat conditiilor de viata de aici, fie din cauza ca nu am vrut, fie nu am mai putut. Nici eu nu mai stiu. Pur si simplu nu mergea. Acasa nu mai era acasa.

Canada, Anglia…

Intrasem usor in depresie, toate gandurile mele erau la ce am lasat in urma in America: un trai de viata mai bun, prieteni si prieten. Asa ca am incercat sa merg in Canada. Acolo se parea ca aveam sanse mai multe, am gasit job, dar cei de la biroul de imigrari au fost prea inceti in a-mi procesa aplicatia, asa ca dupa 6-7 luni de asteptat, am aflat ca angajatorul si-a gasit pe altcineva si nu mai avea nevoie de mine.

Ajunsa din nou la zero, m-am gandit la Anglia, dar m-am razgandit repede, dupa ce am citit cat de „bine” erau priviti romanii in Regat.

Familia si prietenii mi-au zis ca ar trebui sa-mi gasesc un job in Romania, sa-mi gasesc o ocupatie si sa ies din depresie, asa am acceptat jobul la la o agentie de turism, dar in sinea mea tot mai speram intr-o minune.

Am o prietena in Australia si la momentul ala imi tot zicea sa incerc sa merg la ea. Atunci era foarte greu pentru romani sa obtina o viza de turist, deci nicio sansa pentru viza de munca.

Australia nu a fost sa fie, dar tot ea mi-a sugerat sa incerc Noua Zeelanda.

Domnul Pucu

Era prin septembrie 2008 cand am aflat ca nu imi trebuie viza de turist pentru Noua Zeelanda si ca ti se acorda in aeroport daca indeplinesti conditiile. M-am decis foarte repede si urmatoarea o luna mai tarziu eram in Noua Zeelanda.Nimeni nu m-a crezut ca o sa plec asa de repede in Noua Zeelanda, nici macar parintii mei.Inainte de a pleca am aplicat pentru joburi in Noua Zeelanda, dar nici un angajator nu a vrut sa-mi ofere un loc demunca fara a avea un interviu „face to face”.

Cum nu stiam pe nimeni in acolo, am inceput sa intreb in stanga si in dreapta daca are cineva totusi niste cunostiinte in Noua Zeelanda.

O verisoara avea un fost coleg de facultate care emigrase in urma cu vreo 12-13 ani. La randul lui, acel coleg m-a pus in contact cu presedintele asociatiei romanilor din Auckland, domnul Pucu. Acesta mi-a gasit o doamna romanca, de vreo 60 de ani care m-a luat in gazda pentru doua luni.

Minus 3 kilograme in 40 de ore pana in Noua Zeelanda

Drumul a fost destul de stresant, nestiind daca cei de la imigrari o sa ma lase sa intru in tara, daca o sa fiu destul  de convingatoare ca sunt o turista in adevaratul sens al cuvantului, cum o sa fie gazda mea, daca o sa-mi gasesc job. Am slabit 3 kilograme pe drum iar drumul a durat vreo 40 de ore.

In cele din urma am aterizat in Auckland si a trebuit sa trec pe la biroul de imigrari. Inaintea mea era o nemtoaica. Ofiterul foarte amabil a intrebat-o care era scopul calatoriei ei si imediat i-a si pus viza de turist. Cand am ajuns eu, imi zice: „Ah, colegul meu vrea sa vorbeasca cu tine”. Asa ca m-au luat intr-o camera separata, cu geamuri oglinda (ei ma vedeau, eu nu) si m-au luat la intrebari. A trebuit sa le arat ce bani am la mine, extrasul de cont bancar, cardul bancar (pe care l-au luat la ei in birou, nu stiu daca au avut cum sa verifice daca erau bani in cont sau nu), biletul de avion. Tremuram toata, dar le ziceam ca sunt foarte obosita. Sincer daca ma puneau inapoi pe avion, nu cred ca mai ajungeam acasa. In cele din urma mi-au zis ca sunt libera.

Maramureseanca si mancarea romaneasca

„Acasa” in Auckland, doamna din Maramures  ma astepta cu mancare romaneasca .:). Am fost prezentata altor romani din Auckland. Copiii doamnei ma luau cu ei prin plimbari, ca sa nu stau singura acasa. Am stat acolo in Auckland cam 2 luni. Am gasit imediat angajator, cu care am avut interviu prin telefon. Din Romania nu se putea, dar daca eram in Auckland era ok.

Citește și:  Despre Geneva, foarte pe scurt

A durat foarte mult sa mi se proceseze aplicatia pentru viza de munca, fiindca am aplicat in Wellington pentru un job ca receptionera in Picton, Marlborough. Pot sa zic ca am fost norocoasa ca mi-au dat viza de munca pentru ca de obicei regula este ca daca vii ca turist nu poti aplica pentru viza de munca la mai putin de o luna de la intrarea in tara. Eu am aplicat la numai 3 saptamani. Cat am stat in Auckland, mi-am facut griji ca nu o sa inteleg ce vorbesc kiviotii pentru ca au un accent foarte ciudat.

Desi consideram ca stiam engleza americana si nu aveam probleme sa urmaresc filme  din USA, aveam dificultati in  a intelege stirile la TV. Puteam intelege doar vremea pentru ca aratau mai mult harti decat vorbeau :).

Jobul a fost ok. Am avut mult noroc pentru ca imediat dupa ce am inceput munca, criza economica din USA a inceput. Desi a afectat foarte putin economia din Noua Zeelanda, birourile de imigrari  au luat masuri mai drastice si au redus numarul vizelor de munca acordate.  Ma tot gandeam sa-mi schimb jobul, dar asta insemna sa aplic din nou pentru viza de munca si sigur ma trimiteau acasa la vremea respectiva. Am rezistat acolo cam 9 luni. Daca eram suparata, ma consolam ca era mai bine decat in Romania. Asta m-a ajutat sa nu renunt.

Demisia si noul job

La interviu  mi s-a spus ca hotelul o sa fie renovat si ca o sa mareasca capacitatea de cazare, asa ca sansele mele de a avansa si de a avea o marire de salariu cat un cal verde si gras pe un perete erau enorme. Ceea ce au uitat sa-mi spuna a fost ca o sa risc sa nu am job pe perioada lucrarilor de renovare.

Asa ca intr-una din zile nu am mai suportat stresul si mi-am dat demisia cu vreo 2 luni inainte de a-mi expira biletul de avion de intoarcere in Romania, pe 4 octombrie. Dupa vreo luna si un pic, mi-am gasit un alt job in Queenstown la un alt hotel. Urma sa merg in Queenstown si de acolo sa aplic pentru viza de munca. Pe data de 4 octombrie 2009, in loc sa ma urc in avionul spre Romania, m-am urcat in autobuzul din Picton catre Queenstown, fara a avea viza de munca.

Daca cei de la biroul de imigrari ma refuzau, trebuia sa-mi cumpar un alt bilet de avion si sa parasesc tara in doua saptamani. De data asta, viza de munca a fost acordata in 4 zile lucratoare si am inceput munca ca receptionera. Dupa un an, am fost promovata ca duty manager. Sunt la hotelul acesta din octombrie 2009 si fac parte din “mobilierul” hotelului (dupa cum mi-au zis unii clienti) pentru ca foarte putina lume sta aici pe termen lung. Daca esti in oras cam de 2 ani, te poti considera localnic.

Cel mai frumos oras

Queenstown e cel mai frumos oras din Noua Zeelanda, dupa parerea mea. Sunt atatea activitati de facut si locuri frumoase de vazut, incat, incat…

E o statiune de munte, cunoscuta pentru schi iarna si pentru tot felul de activitati vara. Lucrand la receptie, am avut posibilitatea sa incerc majoritatea activitatilor din oras si din zona, gratuit. Queenstown e cunoscut si pentru numarul barurilor. Desi are numai 30.000 locuitori, sunt peste 150 de baruri si restaurante. O seara in oras inseamna sa vizitezi cel putin 4-5 baruri. Orasul nu doarme niciodata.  Multi tineri vin aici sa-si faca de cap, majoritatea sunt turisti sau persoane venite la munca numai pe un sezon. Maorii si kiviotii nu prea locuiesc aici pentru ca e mai frig decat in restul tarii, iar costul de viata e mult mai ridicat.

Cu usa deschisa. La propriu

Noua Zeelanda e in general o tara sigura, dar se mai intampla incidente prin orasele mari. Queenstown este insa foarte sigur. Multa lume nu incuie usile la case sau masinile. Poti risca doar sa te trezesti in casa cu vreunul mahmur care nu si-a mai gasit drumul spre casa si s-a gandit sa se odihneasca pe canapeaua ta. Daca se mai intampla mici incidente, se intampla in sezoanele de varf cand sunt multi turisti in zona sau backpackeri.

Nu de mult am aflat ca mai sunt cativa romani in oras si pe 1 decembrie ne-am intalnit cat mai multi sa sarbatorim. Ne mai intalnim din cand in cand la cate un gratar.

In 2011 mi-am luat rezidenta asa ca pentru moment am de gand sa mai stau putin prin zona. Poate putin mai mult.

P.S.

Acesta este primul episod dintr-un „serial” pe care incercam sa-l facem cat mai mare. Vrem sa dam de oameni care intr-un moment de „nebunie” si-au luat lumea-n cap si au decis sa plece unde au vazut cu ochii. Noua Zeelanda ni s-a parut o destinatie numai buna pentru episodul pilot. Sa vedem ce urmeaza.

Pana atunci, ii multumim Danei!  

73 comentarii

Reply

Sunt o persoana bine ancorata de Romania cu tot ce inseamna ea. Sa-mi incarc bateriile fac pe ….. in patru si ma intorc pentru cateva zile in satul unde am crescut desi parintii nu mai sunt. Nu ma imaginez in alta parte, dincolo de granite, decat ca turist. Oricum sa pleci / sa ramai este o decizie personala. Danei ii doresc mult succes si un dram de noroc!

Reply

Ati spus cautati si alti romani care sa se hotarasca intr-o zi sa plece in Noua Zeelanda si daca e cineva cum luati legatura?

Reply

Eu Nu am verisoara ,nici prietena ,….doar pe Dumneavoastra!!!!

Reply

ce buget ar trb sa imi asigur daca ma hotaresc sa emigrez in NZ?

Reply

Ma gandesc la o alta tema: tineri romani care au studiat in strainatate, in diverse stadii ale formarii profesionale, si care intorsi in tara au reusit.. Incercati, poate gasiti persoane disponibile sa povesteasca.

Reply

Buna,
As dori sa am o discutie particulara cu tine, daca se poate. Am o fetita, sunt mama singura si as dori sa plec si eu. Multumesc

Reply

Ciao.Ai reusit ceva? Eram curios daca ai plecat .

Reply

Ai reusit sa iei legatura?

Reply

Salut, Dana. As dori sa stiu cum pot lua legatura cu tine, eventual pe facebook, pentru a afla mai multe detalii despre emigrarea in Noua Zeelanda, daca se poate. Mersi mult. Bafta.

Reply

„cu usa deschisa” pare imposibil pentru Romania. Si totusi sunt sigura ca in multe sate oamenii nu-si incuie casele decat daca pleaca pentru mai multe zile. Cand eram copil, semnul ca stapanul nu-i acasa era un bat pus in diagonala pe spatiul usii. Era suficient, nimeni nu trecea dincolo de poarta. Acum lucrurile stau putin diferit… satul s-a umplut de lume straina.

Reply

Dana, as vrea sa iau legatura personal cu tine, am o intrebare. Multumesc!

Reply

Asi vrea si eu sa iau legatura cu dumneavoastra daca e posibil.V-asi fi recunoscator daca mi-ati raspune .Va multumesc mult.

Reply

Ne puteti scrie la adresa echipa at logout.ro.

Reply

Buna ziua,
Sunt căsătorit,am doi copii băiat și fata ,17 și 6 ani. Am 45 de ani,stivuitorist din 2007, am lucrat peste 10 ani în amenajări interioare:placare rigips,tavan fals,ca-setat,glet. Șotia,39 de ani ,de meserie, Hair styling. Ce șanse avem sa emigram în Noua Zeelanda ?
Va multumesc

Reply

buna,am descoperit povestea ta intamplator
te rog sa ne spui daca se poate ce sanse am avea de-a incepe o noua viata in nz.
multa bafta
ne cerem scuze daca am deranjat
multumim

Reply

Buna dimineata. Numele meu e Liviu Roman. Am 50 de ani. Sint sanse sa vin sa muncesc acolo? Multumesc frumos.

Reply

Buna , am dori si noi sa mergem, cu familia, cum sa luam legătura sau ce am avea de făcut?

Reply

Buna,felicitari pentru tot ce ai realizat. Eu am sa merg in internship in urmatoarele 3 luni in Noua Zeelanda. As vrea sa iti cer unele sfaturi,pareri. Da-mi te rog un mail. Multumesc anticipat.

Reply

Buna Dana! Ma numesc Alina, sunt o romanca de 24 de ani care locuieste in Italia de 4 ani si care urmeaza sa emigreze in Noua Zeelanda inainte de sfarsitul anului acesta. Am o nelamurire destul de mare si ca atare as vrea sa iti cer parerea, dat fiind ca ai locuit si ai lucrat in tara kiwiotilor. Voi pleca si eu cu viza de vacante, neavand prea multe alegeri. Problema mea este urmatoarea: am citit pe web ca venirea cu viza de vacante exclude cautarea unui post de munca fiind interzis prin lege si ca, daca cineva anunta autoritatile ca le-ai lasat curriculum cu viza de vacante, te pot expedia acasa imediat. Este adevarat? Iti multumesc anticipat, o seara buna!!

Reply

buna Dana,as dori sa vorbesc ceva cu tine,sunt din maramures,crezi ca putem vorbi ?

Reply

am 60 de ani si sunt de meserie geolog, ma pricep in geplogie de petrol, am lucrat in libya si irak, si de asemenea in foraje de apa, ce sanse am in noua zeelanda si cum trebuie sa procedez, multumesc !

Reply

Pentru badita nicolae

Ati depasit varsta maxima admisa pentru emigrarea in NZ.

Reply

Ceau
Felicitari pentru curaj.
Imi doresc foarte mult sa fac acelasi lucru pe care l-ai facut si tu insa vremurile s-au mai schimbat, nu stiu daca mi-as gasi cu aceeasi usurinta un job in Noua Zeilanda.

Reply

Acelasi lucru l-am facut si eu, sunt in Auckland de 2 zile nu cunosc nimeni si incerc sa raman aici, inetresant este ca povestea ta este fff apropiata de a mea, si eu am fost in USA etc. Difera doar ca eu am ajuns acum tu acum cativa ani aici. Daca m poti iajuta cu niste informatii as fi recunoscator, Multumesc!
[email protected]

Reply

Foarte tare! Acum cateva luni am dat peste o poza geniala facuta de un fotograf profesionist, fix din orasul in care stai tu. Mi-a placut asa de tare poza, incat am aflat unde era facuta si am explorat orasul si zona cu ajutorul Google Maps. Iar acum dau peste tine, care scrii chiar din orasul ala. Cred ca universul incearca sa-mi spuna ceva. :)) Si da, vreau sa vin si eu in Noua Zeelanda! Ma gandesc de ceva timp la asta, dar acum m-am convins 100%. Sper sa-mi iasa isprava! 😀

Reply

Buna ziua

Te rog sa imi spui daca pot cumpara o casa in Noua Zeelanda fara a fi cetatean. Ma gandesc sa ma stabilesc acolo si cred ca aceasta casa imi va da o ancora in plus. Te rog sa imi spui, daca vrei, cum e viata pe acolo (preturi, asistenta, etc).

Sper ca nu am fost prea indrazneata dar nu am alta sursa de informare.

Astept raspuns

Multumesc

Daniela Pavel

Reply

Suntem o familie cu 2copii,si cred ca am avea nevoie Putin de ajutor sa ajungem acolo.vad ca ai obtinut viza de munca dupa ce ai ajuns ca vizitator.se mai poate,caci roti ne descurajeaza

Reply

Crezi ca poti ajuta o familie cu 2 copii sa ajungă in nz?vad ca ai obtinut viza de munca dupa ce ai intrat in tara ca turist,se mai poate?

Reply

Buna ! Ce ați rezolvat ?

Reply

Buna, cu meseria de faiantar as gasi de munca in noua zeelanda, as dori sa mi spuneti va rog.

Reply

Uite o experienta noua: pune mana pe o carte de gramatica.

Reply

Sint o femeie de 57ani se 15ani in italia aranjata dar vreu sa.fac alte ecssperente alte tarii E tirziu la mia virsa?

Reply

Buna,
Si eu mi-as lua maine bagajele si as pleca in Noua Zeelanda!!! Insa din cate am citit, acum este ceva mai complicat de obtinut viza de munca.
Nu stiu de unde sa incep si ma tem sa nu ma „pierd” cu cate am vazut ca trebuiesc facute.
Am experienta si studii in turism ( dar momentan lucrez in vanzari – export … ca de, in Romania trebuie sa te multumesti cu ce gasesti!) si as dori sa lucrez in domeniu.
M-ar putea cineva indruma sau chiar ajuta cu …. ce poate.
Multumesc anticipat!
Adriana M

Reply

Buna Dana! Sunt un băiat de 27 de ani si acasă am un salon ,tund băieți. M-ar interesa sa vin in NZ si vreau sa te întreb ce șanse as avea sa lucrez acolo! Mi-ar face plăcere când ai timp sa vb mai multe pe privat. Îți mulțumesc anticipat 🙂

Reply

Buna ! Am si eu o întrebare sunt de 20 de ani in Italia am ranas fara munca si cu 2 copii între 9 si 17 ani dorința mea de mica este noua Zeelande cum ASI putea ajunge am 40 de ani ! Multumesc

Reply

Buna seara,draga mea!
In cautarea conditiilor de emigrare in NZ am descoperit povestea ta,care mi se pare extrem de incitanta!Stiu ca esti asaltata de cereri de ajutor, insa imi incerc norocul,cu scuzele de rigoare pentru indrazneala!
Noi, sotul, fiul ,cei 3 copii patrupezi si cu mine,locuim in Spania de 10 ani,unde am ajuns intamplator,desi mereu ne -am dorit altceva!
Te rog mult sa imi spui daca crezi ca am avea vreo sansa sa emigram in NZ!Ma gandesc ca de atatia ani s-au schimbat conditiile!!
Cu urari de numai bune si mult bine,iti multumesc mult!!

Reply

Salut , felicitari pentru curajul pe care laI avut cind Ai hotarit sa pleci in New Zeeland …. as Avea nevoie de ceva informatie , va rog cineva care ma poate ajuta sa ma contacteze , Multumesc anticipat. [email protected]

Reply

la 55 de ani,am vreo sansa de emigrare si loc de munca?

Reply

Nu

Reply

…………………………..?

Reply

Buna!
Daca nu-i secret, cum ii zice la hotelu unde lucri? As veni pe vreo 2 saptamani daca nu e prea fitzos – am batut toata lumea dar in NZ n-am ajuns si imi doresc.

Merci.

Reply

Buna ziua .
Sunt Flaviu Alexa din Bistrita .
As dori sa ajung in Noua Zeelanda pentru a ne stabili acolo definitiv .
Partea financiara nu este o problema , ci doar din partea birocratica a emigrarii si a hartiilor , daca ne-ar putea ajuta si ghida cineva , de acolo .
Eu sunt profesor de educatie fizica de meserie , sotia mea este medic specialist de laborator si avem 2 copii , un baiat de 14 ani si o fata de 12 ani .
Cine ma poate ajuta , va rog sa imi scrieti pe : [email protected] .
Va multumim !

Reply

Buna seara,
Suntem un cuplu casatoriti si avem pana in 50 de ani si am vrea sa ne sfatuiesti daca putem emigra in NZ pentru a putea incepe o mica afacere. Ce sanse crezi ca avem?
Crezi ca ne poate indruma domnul Pucu in acest sens?
Sau ne poti ajuta in alt fel?
Ti-am fi deosebit de recunoscatori daca ne-ai putea raspunde….stii aici in Romania viata a deveni aproape imposibila!
Multumim foarte mult!
[email protected]

Reply

Hello
Foarte interesant articolul, mi-a trezit interes.
Eu sunt Razvan, un student care incearca sa gaseasca diferite programe Work and Travel in Noua Zeelanda.
Sau orice informatie e bine venita.
va multumesc

Reply

corect…

Reply

Da , inclusiv an Elvetia in Ziare se vorbeste de New Zeeland.
am de gand sa vin si eu an Noua Zeelanda.
daca Dumnezeu vrea binenteles .Amin.Pe curand.
By Daniel.
Salutari si Sanatate si Domnul sa va dei de toate Tuturor.

Reply

Bună Dana! Meseria de Macelar Transator se solicită în acest Paradis numit Noua Zeelandă? Lucrez în acest domeniu din anul 2003. Momentan mă aflu în UK. Tara Gallilor! A-și dori, să știu care sunt șansele de a reuși să ajung in această frumoasă Țară! Îndrumări, sugestii sunt bine venite!

Reply

macelar transator e o meserie cautata in NZ.Locuiesc aici de 15 ani si lucrez la sediul central la unul din cei mai mari procesatori de carne din NZ.scrie-mi pe [email protected]

Reply

Buna ziua tuturor si multa sanatate !!!Suntem o familie sot – 50 ani sotie- 48 ani si doi copii -10 si 21 de ani.Ce sanse avem sa emigram in Noua Zeelanda ca investitori,oameni de afaceri.Mentionez ca dorim sa deschidem o afacere – magazin alimentar sau nealimentar,atelier de tamplarie PVC ori o mini ferma -legume,fructe,crestere animale etc.Va multumim anticipa pentru raspuns.Toate cele bune va dorim !!!

Reply

Doar daca deschideti un Gostat ! Astea merg cel mai bine aici, neo zeelandezii sunt absolut disaperati dupa asa ceva sitransatori de carne. Eu locuiesc de 15 ani impreuna cu frumoasa mea familie si cam stiu care sunt treburile pe aici. Am si eu un Gostat mic chiar in curtea casei care recent mi-am cumparat-o in Rolleston City si lumea sta cateodata si noaptea la coada… Depinde ce vinzi , eu vand gogosi foarte bine, si din cand in cand covrigi romanesti…. uneori :). Va pot da mai multe detalii legate de oportunitati de afaceri pe email : [email protected]
Astept raspuns. Toate cele bune ! Va astept pe toti in Noua zeelanda… Va pup !

Reply

Buna ziua tuturor si multa sanatate !!!Suntem o familie sot – 50 ani sotie- 48 ani si doi copii -10 si 21 de ani.Ce sanse avem sa emigram in Noua Zeelanda ca investitori,oameni de afaceri.Mentionez ca dorim sa deschidem o afacere – magazin alimentar sau nealimentar,atelier de tamplarie PVC ori o mini ferma -legume,fructe,crestere animale etc.Va multumim anticipa pentru raspuns.Toate cele bune va dorim [email protected]

Reply

Buna Dana. Din cate se vede, a trecut ceva timp de cand ai postat acest indiciu. Am 29 ani, sunt casatorit si am o fetita de 10 ani si un baietel de 5 ani. In Romania pot spune ca am facut comert de la o varsta foarte frageda. Iar in momentul de fata detin o afacere mica in domeniul alimentatiei. Si mai pot spune ca de la un minut la altul as lasa TOTUL aici si as pleca cu tot cu copilasii mei. Nu imi este frica de absolut nimic. Si as face pasul asta indiferent de consecinte. Nu stiu momentan care sunt conditiile de acordare a vizei. Dar as renunta pe loc la orce pentru a merge CAT MAI DEPARTE de aceasta tara in care am avut „norocul” de a ma naste. Sincer, imi doresc sa pot fii ajutat de orcine doreste pentr a putea face aceasta schimbare in viata mea si a copiilor mei. Claudiu Helgiu ma numesc. Astept raspuns pe FB. Multumesc frumos. Si mult succes in continuare.

Reply

Bună ziua tuturor! Mă numesc Robert H. sunt profesor de fizică, am 44 de ani și aș dori să știu ce șanse aș mai avea pentru Noua Zeelandă. Aș intenționa să plec peste 2 ani, după ce fiul meu termină liceul. Locuiesc singur cu copilul. Sunt despărțit de fosta soție. Sunt capabil de multe lucruri în afară de învățământ ……….. aș fi recunoscător dacă aș primi câteva sfaturi obiective ! …………

Reply

Ma numesc Dan si mi -as dori sa lucrez in tara dumneavoastra am o familie si doua fete care veau sa muncesc Pentru ele.

Reply

Ma numesc Dan si mi-as dori din tot sufletul sa lucrez pentru tara dumneavoastra am o familie si doua fete.

Reply

ciao Dana. Stiu ca ai auzit deja aceste cuvinte,dar dupa ce am terminat de citit ceea ce ai scris m-au luat fiorii. Ai descris situatia mea,cu diferenza ca eu sunt de ceva ani in Italia si as fi vrut foarte mult sa plec in Canada. Dar dupa cum stii e foarte greu. Ceea ce ai facut tu,este exact ce ma gandesc sa fac si eu de ceva timp. Acum am mai mult curaj. Ma uitam pe net la diverse orase din NZ. Vreau doar sa ajung acolo. Sper sa am norocul tau. Si poate intr-o zi sa ne cunoastem,cine stie?

Reply

Hello,
Am putea sa luam legătura pe Facebook sau chiar email?
Este o întreaga poveste si vreau sa iti spun in privat. Este de asemenea si destul de urgent 🙂
Multumesc.

Reply

Stati acasă nu mai umblați după cai verzi pe pereți că în România nu mai e forța de muncă și voi umblați boschetari sa slugariti prin străini și tot boschetari vă întoarceți acasă unde nu știți decât să criticați din cauza frustrărilor acumulate în străinătate.

Reply

Dragă Dana,
Articolul tău inspiră mult și dă speranțe. Ai avut mult curaj și noroc. Ai vreun sfat pentru cineva care dorește să-ți calce pe urme? Îmi doresc tare mult să merg înspre ceva nou și aerisit, iar Noua Zeelandă e de mult în mintea mea. Pentru acel loc (cu o oportunitate de lucru pe care încă nu am găsit-o), aș lăsa casa – România.
Mult succes în continuare și numai bine!
Anca

Reply

Buna ziua, nu va amagiti cu ideea ca puteti primi viza de munca daca ati intrat ca turisti. Asa cum a scris cineva, imediat ce iti cauti de lucru, Immigration este anuntat si veti fi expulzati fara drept de intoarcere in tara respectiva pentru un numai mare de ani. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca orice li se poate parea suspect chiar de la sosirea in aeroportul neozeelandez si pot decide sa va trimita inapoi dupa interviu fara explicatii. In prezent au sanse de lucru cei care sunt trimisi din Romania pe contract ferm si cam atat.

Reply

Salut Dana. Eu ma numesc Ion si pe data de 26 august voi ajunge in Qeenstown. Vin cu o viza de munca. Te rog mult daca ai timp si posibilitate sa mi scrii nr tau de telefon as avea nevoi de niste sfaturi. Asta in cazul in care mai esti pe acolo. Merci.

Reply

Buna ziua,
am citit articolulu dvs..stiu ca a trecut ceva timp.. mai intai,va felicit,sper ac sinteti bine si va doresc sanatate si mult noroc mai departe. Va scriu in numele fetei mele care are 30 de ani, este prof de engleza la o scoala internationala din Shanghai. Are o diploma de master in Anglia si cunostinte de chineza pe linga alte limbi ca franceza,spaniola,italiana,portugheza. Ar vrea sa plece din SH cu viza de turist si sa caute ceva de lucru in NZ unde ar vrea sa ramana. Credeti ca acum se mai poate asa ceva? va scriu eu pt ca ea are un program incarcat in China si unele siteuri nu sint disponibile. Imi cer scuze,vad ac sint multi care va cer sprijinul, indraznesc totusi ca mama sa va rog sa o ajutati si pe fiica mea. Sau un contact pt un loc de munca sau alt ajutor. Daca se poate,scrieti-mi va rog la [email protected] . Va multumesc foarte mult.

Reply

Buna ziua , eu sunt medic specialist in laborator clinic , m-ar interesa sa stiu cum se poate ajunge sa profesez acolo. Mulțumesc

Reply

Buna sunt un tata si un sot devotat fam pur si simplu ne am saturat de romania asta infecta am trei copii suntem o fam simpla fara prea multe studii as vrea sa ne mutam acolo sa am o munca la un nivel mediu ce trebuie sa fac pentru a reusi ma poti ajuta ? daca poti scriemi te rog pe email gypsychyng233@Gmail. com sunt si un solist vocal destul de bun in domeniul muzical poate sunt restaurante cu specific romanesc stiu eu sa le fac romanilor de acolo seri frumoase te rog daca poti ajutama si no sa ti para rau

Reply

Buna seara sunt de profesie Artist Liber Profesionist solist vocal si doresc sa ma stabilesc definitiv in Noua Zeelandă ma puteti ajuta ?

Reply

Buna, din cate am citit pe site-ul ambasadei Noua Zeelandei, scrie cum ca romanii nu mai au nevoie de viza, sunt curios cat este de avarat sau de fals

Reply

Foarte frumoasă alegerea dumneavoastră , și descrierea și curajul , chiar dacă este f . întârziată aprecierea mea. Am terminat de citit trilogia lui Sarah Lark ,am fost foarte incantata și mi-am dorit să mai caut informații frumoase de Dudedin,Otago…. Queenstown descris în carte că oraș în plină dezvoltare al căutătorilor de aur.Acum glumesc și-mi. spun uneori cu glas tare,,,tohunga”” . Așa am dat peste recenzia făcută publică de către d- voastrăMeritati toate felicitările din lume . Vă mulțumesc.,,,,

Reply

Buna
ma gandesc sa plec in Noua Zeelanda.Sunt asistenta medicala,l ocuiesc in Anglia momentum.Ce posibilitate am sa imi gasesc un loc de munca acolo ?

Reply

Bună
Am 41 de ani mi am dorit foarte mult sa emigrez în Australia dar din cauza unor probleme cu părinții, soț a trecut timpul și ma apropii de vârstă limita pentru Australia dar am văzut ca Noua Zeelanda accepta și peste 45. Vreau sa emigrez cu toate riscurile mi le asum. Banii nu ar fi o problema am un imobil de vânzare îl dau și pun totul la bătaie. Am licență în informatica, stăpânesc limba engleză am un master în informatica. Ce șanse as avea? Cu copil de 17 ani și soțul 49 ani.

Reply

Buna ziua
Am dat intimplator de blogul dumneavoastra, cautind informatie.
Va rog s ama ajutati, asta in caz ca stiti. Asistentii medicali care au absolvit postliceala in Romania,3 ani, se pot angaja in Noua Zeelanda cu aceasta diploma? sau e nevoie de facultate?
Multumesc

Reply

BUNA ZIUA SUNTEM DIN REPUBLICA MOLDOVA DE PROFESIE SUNTEM CU SOTIA MEDICI VETERINARI SI AM DORI SA NE STABILIM CU TRAIUL IN NOUA ZELANDA DACA PUTETI SA NE AJUTATI CU INFO VA VOM FI RECUNOSCATORI

Reply

Buna ziua,

Dana doar ne-a povestit experienta ei, dar cu parere de rau, nu va putem pune in legatura cu ea pentru detalii despre emigrare.

Mult succes!

Reply

Bună ziua. Mi aș dori să locuiesc și eu într un orășel asemenea celui descris de Dana , mai ales acum când am ajuns în situația să stau acasă din cauza acestui virus. Din 2 locuri de muncă ,unul full time în croitorie ,altul part time în restaurant, am rămas în șomj tehnic de la restaurant, în condițiile în care trebuie să plătesc rate la bănci, utilități, o școală de terminat, dar nu trebuie să mă plâng alții stau mai rău. Din pozele trimise de doamna respectivă se înțelege de ce a decis să rămână acolo. Să îi dea Dumnezeu sanatate și să își de a seama cât noroc are că a reușit .

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.