UPDATE: Simbio s-a mutat din Centrul Vechi, intr-un loc mai mare si mai frumos, cu gradina si locuri de parcare, cu bar si muzica live (la fel ca in documentul atasat). Din octombrie, Simbio Kitchen & Bar isi asteapta prietenii la o noua adresa, pe Strada Negustori, la numarul 26. Pana atunci, au pregatit multe surprize, asa ca urmariti #friendsofsimbio pe Facebook (https://www.facebook.com/SimbioKitchenBar/) si Instagram (@simbio)!

(Mai jos e textul original, de prin 2012, cand Simbio era in Centrul Vechi. O sa fac si unul nou:))

Este un locusor atat de mic si de inghesuit printre fel si fel de porcarii, incat este posibil sa treceti pe langa Simbio asa cum am facut-o si eu fara sa stiti ce pierdeti. Nu stiu sa va spun cand a fost deschis Simbio. Am ajuns acolo datorita unei colege care nu mai contenea cu vorbele bune despre nu stiu ce desert mancat acolo. Simbio este situat in centrul vechi, fata in fata cu Bordellos si este un loc mai mic decat sufrageria voastra, chiar daca stati intr-o garsoniera. In total sunt vreo 20 de locuri inauntru si cred ca mai sunt 4 masute verzi pe afara.

Ce puteti face la Simbio? Pai sa mancati bine, sa beti un pahar de vin, sa va auziti unul cu altul si sa va simtiti ca acasa. Fiind un loc atat de micut inevitabil este si foarte comfortabil, apropiat. In plus, sunt doi chelneri cu zambetul pe buze care te fac sa te simti in largul tau.

Eu am mers acolo dupa o zi de munca si am ajuns cu un apetit considerabil. Nu am mai stat pe ganduri. Am luat un sendvis cu mozzarella, rosii uscate si pesto. 13 lei. Am luat si niste pancakes cu banane si sirop de artar. 13 lei. Pana sa ne vina comanda, ne-au adus din partea casei niste masline, date prin ceva mirodenii, dar care aveau un usor gust de portocale. Nu pot sa zic ca m-au dat pe spate pentru ca eu sunt genul de om caruia ii place ca saratul sa fie sarat si dulcele sa fie dulce. Insa trebuie sa fiu sincera si sa recunosc ca gestul mi-a placut tare mult. Nu stiu in cate localuri din Centrul Vechi v-a fost dat sa intrati si sa primiti ceva din partea casei cat timp asteptati sa vi se aduca bucatele, dar cred ca astfel de locuri pot fi numarate pe degetele de la o mana.

Citește și:  Scurta, foarte scurta opinie despre Paine si Vin

In sfarsit a venit sendvisul. Sendvis mare si pufos, nu lesinatura, cu paine calda si negruta acoperita de seminte, nu toast albicios la punga de plastic. La mijlocul painii se odihnea mozzarella unsa cu pesto bun si aromata cu rosii uscate. Pe langa sendvis mi-am luat si o porti de cartofi la cuptor tavaliti prin rozmarin. Toate bucatele au venit pe niste farfurii albe si frumoase din portelan dantelat. Tare bun a fost si am mai auzit recenzii grozave despre sendvisul cu ton. Clatitele au venit si ele, groase si pufoase si pline de felii de banane si stropite cu putin sirop de artar. Bune si ele, dar vi le recomand ca fel principal, nu ca desert, atata-s de satioase. Cum ne straduim si noi sa va dam cat mai multe detalii despre locurile in care mergem, aveam si aparatul foto la mine, dar eram atat de prinsa in experienta mea culinara incat am si uitat de aceste indatoriri.

In afara de sendvisuri la Simbio se mai poate manca un mic dejun indestulat si mai sunt si ceva feluri principale de mancare care suna bine, dar pe care inca nu le-am testat asa ca nu avem ce sa va recomandam. Ce va recomandam insa este sa va faceti timp si sa dati o fuga pana la Simbio pentru ca o sa gasiti un loc tare prietenos. Macar de s-ar replica in cat mai multe exemplare in centrul ala vechi cotropit de locuri fara niciun fel de noima.

3 comentarii

Reply

Iubesc locul asta , fac cocktailuri bune …trebuie doar sa ii spui chelnerului sa-ti prepare ceva pe loc, nu neaparat ceva ce e in meniu! Iar sandwich-ul cu mozarella este grozav!
Simbio rules!!!

Reply

Am fost si eu pe acolo , am degustat cate ceva ,…cam scumpisoare dar merita!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.