Am profitat de o zi libera si nu m-am putut abtine sa nu ma duc la Nastase Tiriac Trophy 2013, turneul de tenis romanesc ce se descfasoara la Arenele BNR.

La sfarsitul fiecarui an imi fac o mica lista cu ce lucruri faine am facut in anul tocmai scurs. Lista de anul asta am s-o incep de azi si am sa scriu la numarul 1:  „Am fost o zi la turneul de tenis Nastase Tiriac Trophy„. Asta pentru ca mi-a placut mai mult decat ma asteptam.

Am ajuns inca de la primul meci al zilei, mi-am achitat cei 15 lei pentru intrare si am intrat in incinta „Arenelor„. Pe un teren secundar se juca un meci de dublu, iar pe cel principal jucau neamtul Florian Mayer, numar 29 in clasamentul ATP si talentatul tanar belgian David GOFFIN. Eu mai joc tenis de camp din cand in cand – destul de rar, recunosc – si intotdeauna m-am intrebat cam la ce ritm se joaca un meci intre profesionisti. Ei bine, ieri am aflat! Ucigator e cuvantul. Uneori si pentru ei, daramite pentru mine un total neinitiat.

Partida a oferit spectacol in cele 3 seturi disputate, dar ce m-a impresionat cu adevarat a fost relaxarea oamenilor din tribuna, placerea cu care se aplauda fiecare reusita spectaculoasa a fiecarui jucator, cum sunt incurajati combatantii, cata pasiune are lumea prezenta pentru sportul asta in sine nu neaparat pentru vreun idol care tine racheta in mana. E molipsitor. Nu m-am putut ambtine si am strigat si eu de vreo 2-3 ori un, din inima, „BRAVOO!„.

Citește și:  Scurta teorie despre numerele mici sau din ce se fac pomenile

Nu stiam exact programul zilei cand am ajuns, dar m-am trezit ca urmeaza meciul romanului Victor Hanescu cu rusul Mikhail Youzhny (fost numar 8 mondial, actualmente pozitia 30). Tribunele s-au umplut in numai cateva minute, desi era joi ora 15:00, iar marele la stat Hanescu l-a spulberat pe rus rasplantind publicul cum se cuvine. Un public frumos merita o victorie frumoasa.

Am incheiat ziua mea la Nastase Tiriac Trophy cu victoria usoara a favoritului numarul 1 al turneului, sarbul Janko Tipsarevic (numarul 10 in clasamentul ATP). Sarbul a impresionat pe toata lumea atat prin joc, dar si prin look se pare. Cateva studente in fata mea ii faceau poze aproape non-stop pe durata partidei si chicoteau de zici ca era DiCaprio pe teren. Mie mi-a placut la el backhand-ul cu doua maini. 🙂

Ca o fi backhand-ul cu doua maini al lui Tipsarevici,  serviciul si nationalitatea lui Hanescu, jocul foarte bun la fileu al lui Mayer, fetele frumoase din tribune, soarele care te bronzeaza ca pe tractoristi, suporterii care niciodata nu huiduie pe nimeni sau orice alte motive TREBUIE SA MERGI O ZI LA ACEST TURNEU, pentru ca face cat o etapa intreaga de meciuri de fotbal!

Ponturi:

  • cumpara bilete online de pe eventim.ro, ca sa nu stai la coada la intrare la fata locului
  • intrarea de face din Strada Doctor Lister
  • acopera-ti capul cu o sapca/palarie si poarta ochelari de soare
  • priveste oamenii din tribune; te vor molipsi cu zambet, bunadispozitie si pasiune pentru sport
  • aplauda, incurajeaza, traieste

 

2 comentarii

Reply

Cind voi, aici pe Logout, anuntati programul turneului de tenis mi-am exprimat regretul ca nu am cum sa vad macar un meci si-i invidiam pe bucuresteni. Acum vreau sa-ti multumesc pentru aceasta prezentare. O clipa am fost in tribuna.. lucrurile sunt asa cum mi le imaginez: joc frumos, lume buna si educata, atitudine…

Reply

Imi place orice fel de sport dar trebuie sa recunosc ca tenisul il im in suflet pentru ca de la orice meci indiferent ca a invins cel pe care il vreau eu sau nu, ma simt odihnita , relaxata .Am parca tendinta de a aplauda in masina,acasa, pe cuvant. Una este sa-ti urle timpanele de hoooo! si alta sa strigi bravoooo! si sa aplauzi din suflet.. Multumum!!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.