Daca nu ai bani nici de munte, nici de mare, dar te-ai saturat de Bucuresti si de parcurile pline de carucioare cu copii care inevitabil se proptesc in picioarele tale, pune putina benzina in rezervor si porneste spre Parcul de Aventura Comana. Odata luata decizia, iti mai spunem noi zece chestii utile.

1. Cum se ajunge la Parcul de aventura Comana?

Daca porniti cu masina din Bucuresti, treceti prin Jilava, 1 Decembrie, Adunatii Copaceni si apoi ajungeti la destinatie, adica in satul Comana. In mod normal, nu aveti de ce sa faceti mai mult de o ora pe drum pentru ca destinatia nu este deocamdata chiar atat de cunoscuta si sunt numai 44 de kilometri. Mai jos va dam si o harta ca sa va ghidati mai bine.


Vizualizare hartă mărită

Daca nu aveti masina, mai este o scapare. RATB are o serie de linii turistice, una dintre destinatii fiind chiar Comana. Transportul se efectueaza insa in conditiile unor rezervari concrete, doar pentru grupuri organizate. Un grup trebuie sa aiba minimum 20 de persoane si maxim 27. Pretul unui bilet dus-intors este de 15 lei iar informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 021 9391. Pentru rezervari sunati la numarul 021.307.44.92 si cereti cu nenea Matoescu. Asa ne-a spus noua o doamna de la RATB. Cert este ca pentru 1 Mai RATB nu merge acolo. De ce? Nu mai intram in detalii.

 2. Luam gratarul cu noi?

Nu chiar. Mititeii, ceafa, cabanosii raman acasa tristi in frigider. Si este mai bine asa. Parcul de aventura Comana este un parc de aventuri, nu de mancat mici si baut bere la PET. Nu se fac gratare. Bine, este o padure la trei kilometri de parc, dar nici de acolo nu am intalnit fum de mititei. Nu se asculta manele si este destul de liber locul. Speram sa fie asa cat mai multa vreme.

3. Daca nu sunt mici, atunci ce este?

Faptul ca nu se poate face gratar, nu inseamna ca nu puteti sa luati la voi paturi, branza, pateu, ceapa, rosii, dulceata si multe altele pentru un picnic strasnic. Sunt o gramada de locuri numai bune de stat sub copaci la umbra si nu va opreste nimeni sa incingeti o mancare campeneasca de toata frumusetea, cu conditia sa nu lasati niciun fel de “indiciu” in urma voastra. Inca o treaba. Daca va decideti sa faceti un picnic, nu va asezati sub tiroliana de peste lac. Este cam mult zgomot.

4. Dar daca nu vreau picnic?

Daca ideea de picnic nu este pe placul vostru, in interiorul Parcului de aventura este Casa Comana, loc unde se poate manca bine, dar putin cam scump. Cateva exemple edificatoare: salata de vinete este 8 lei, ciorba de vacuta 15 lei, ciorba de cocos (sotul gainii, nu fructul cu coaja tare) 17 lei, ceafa de porc la gratar este 26 de lei, un mic este 5 lei, berbec la protap 1.800 de lei, pastravul la gratar 30 de lei si, cel mai important, cartofii prajiti, sunt 10 lei. Destul de scump, dar nu faliment. In plus, Casa Comana arata tare, tare, tare bine. Adica incredibil de bine. Scaune de lemn pastelate, fete de masa curate, portii generoase de mancare, chelneri frumos imbracati. Mai ca nu-ti vine sa crezi ca este in Romania. Mergeti acolo sa vedeti cu ochii vostri.

Citește și:  Specii de spații, o expoziție la care râzi în hohote...cu un pensionar

5. Ce facem la Parcul de aventura Comana?

In primul rand, cum ajungeti acolo, faceti un tur de recunoastere. Inca de la intrare o sa va frecati ochii de uimire pentru ca locul este tare frumos si foarte civilizat. Iarba ingrijita, alei curate. Totul este aranjat ca intr-o casa de gospodari. Mergand incet incet ajungeti pe malul Deltei Neajlovului, paradis pentru fel si fel de pasari si insecte. Apoi va intoarceti frumos, va puteti racori la Casa Comana si apoi obligatoriu va trantiti pe iarba. Dupa odihna, sunt insa o gramada de lucruri pe care le puteti face.

Tirul cu arcul costa 10 lei pe jumatate de ora, trei ore petrecute catarati prin copaci in parcul de aventura costa 50 de lei, tiroliana peste lac este 10 lei. Cu 50 de lei puteti face echitatie iar ca sa inchiriati o bicicleta va costa 50 de lei pe zi sau 15 lei pe ora. Daca tot sunteti in preajma, poate vreti sa luati o barca cu vasle care costa 35 de lei iar un caiac de 2 locuri costa 30 de lei pe ora. In curand, tot acolo se va putea face paintball si va aparea si un perete de escalada de 10,5 metri. Multumiti?

 6. Este vreun program la Parcul de aventura Comana?

Da. Parcul este deschis zilnic, de la 9 la 19:00. Asta inseamna ca dupa ora 19:00 nu mai puteti sa inchiriati biciclete sau arcuri cu sageti, dar nimeni nu va da afara cu patura cu tot. Vedeti ca pentru a inchiria o bicicleta, vi se va cere un act de identitate.

7. Ce mai putem vedea pe acolo?

Cam la trei kilometri de parc, daca intrati in padure o sa ajungeti la niste observatoare ornitologice. Desi numele poate induce anumite dubii, observatoarele nu sunt pentru ornitorinci :), ci pentru sutele de pasari din zona. Ceea ce trebuie voi sa stiti este ca Balta Comana este a doua din Romania ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii, avand 141 de specii de pasari si 13 specii de pesti. Tot acolo este o Fantana cu Nuc. Aici se spune ca ar fi fost omorat Vlad Tepes. Din cate am inteles mai sunt o rezervatie de bujori si una de lacramioare, dar noi nu am mai avut timp sa ajungem la ele. Cu siguranta insa mai trecem pe acolo si revenim cu un update. Nici pe la manastire nu am ajuns, dar din cate am inteles merita o vizita.

 8. Cum este drumul pana acolo?

Bun. Nu aveti de ce sa va temeti. Puteti sa-i faceti fata si fara un jeep in dotare. Conditia este sa nimeriti drumul corect.

9. Se plateste intrare in Parc de aventura Comana?

Nu.

10. Altceva?

Pai nimic din partea noastra, dar am spus sa ne oprim la un numar rotund. Va mai spunem ca parcul are toalete curate si echipate cu de toate si sunt si niste cismele de unde va puteti alimenta cu apa in cazul in care nu ati venit cu provizii la voi. Daca mai sunt si alte intrebari, le asteptam. Have fun!

 

7 comentarii

Reply

Ca sa fie numar rotund, la 10 ati putea adauga si alte lucruri frumoase de vazut in Comana: Delta Neajlovului (Parcul Natural Comana), Manastirea Comana, Atelierul-muzeu Moara de hartie 🙂

Reply

ar mai fi si Casa memoriala Gellu Naum, tatal lui Apolodor din Labrador

Reply

Cat costa berbecul la protap? Sper ca ti-l dau pe tot si apoi poti sa-l vinzi cu portia.

Reply

Mi-ar placea sa apara astfel de locuri in vecinatatea tuturor oraselor aglomerate. Sunt si locuri de cazare? Pare o destinatie excelenta pentru un week-end prelungit.

Reply

eu am inteles de pe alte site-uri ca se plateste intrarea, 15 lei de masina si 3 lei de persoana…nu mi se pare prea corect

Reply

Mare atenție dacă mergeți in cursul săptămânii pentru tiroliana&co. Chiar dacă pe site scrie orar 9:00 – 19:00, chiar dacă in cursul zilei la ora 14:00 am sunat sa confirm ca este deschis in cursul săptămânii pana la ora 19:00 si am primi confirmarea, când am ajuns acolo după ora 17:00 mi s-a spus ca „băieții” au plecat si ca ei au program pana la ora 17:00 in cursul săptămânii. Si-au făcut programul pe loc …… Ce mai conta ca eu veneam din București cu copiii pentru tiroliene?

Reply

SE POATE DA LA PESTE…..?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.