Astazi, 5 iunie 2013, mai multi angajati ai punctelor vamale din aeroporturi si porturi din Egipt vor fi in greva. In acest sens Ministerul Afacerilor Externe din Romania atentioneaza romanii care planuiesc o calatorie spre Egipt sa reconfirme orarul calatoriei cu firma de transport aeriana sau navala.

Autoritatile vamale locale au anuntat declansarea unei greve in data de 5 iunie 2013. Greva va avea loc pe aeroporturile internationale din Cairo, alexandria, Luxor, assiut si sohag, precum si in porturile egiptene safaga, Nuweiba si Hurghada, se arata intr-un comunicat de presa al MaE.

Angajatii mai multor porturi si aeroporturi din Egipt au declansat inca de ieri o greva prin care cer cresterea remuneratiilor si imbunatatirea conditiilor de munca. Referitor la conditiile de munca, angajatii vamali sustin ca sunt expusi la radiatii perioade mari de timp fara a fi in vreun fel protejati, lucreaza in conditii de stres si au un program prelungit care ii suprasolicita.

Pentru a evita situatiile neplacute, cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Egipt sunt sfatuiti de  autoritatile de la Bucuresti sa contacteze, in prealabil, compania aeriana sau navala, pentru reconfirmarea orarului.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.