Credeti ca e usor sa impuscati un cerc cu diametrul de 5 centimetri de la 10 metri? Sau 15? Va spun eu, nu e. E greu, chiar daca sunteti instruiti ce trebuie sa faceti si chiar daca folositi pistoale cu munitie de razboi. Eu am fost si am tras cu un pistol pentru prima data in viata mea astazi si va spun sincer ca sunetul primului glont tras m-a speriat un pic. Am tras la poligonul din Cluj si mi-a placut teribil. Am luat pachetul de 100 de lei care cuprinde 25 de cartuse de 9mm. Plus instructajul aferent in care ti se explica cum functioneaza pistolul si ca niciodata, nici macar odata teava pistolului nu trebuie indreptata spre altceva in afara tintei.

Nu e loc de miscari de gangster, nu vei putea trage ca in filme. Si nu doar pentru ca nu te lasa instructorii, ci pentru ca cel mai probabil vei trage aiurea. Daca esti la prima tragere, vei tine arma cu ambele maini si vei incera sa nimersti bullseye-ul de la 5 metri. Daca te descurci, tinta pleaca la 10 metri. Daca ai sange de lunetist, tinta poate merge mai departe pana la 25 de metri. Eu am nimerit in centru (bine, foarte aproape de centru, in zona de 9 puncte) la 15 metri la ultima runda de cartuse.

Citește și:  Braconierii, scurt metraj despre scena romaneasca de snowboarding

Am tras cu un Stayer M9 A1, un pistol ce pare de jucarie pana cand incepi sa tragi cu el. Intelegi atunci cat de letale sunt jucariile astea si nu pot sa inteleg cum americanii isi tot lasa armele la indemana copiilor. Trage cu gloante de 9 milimetri, are un recul ce te surprinde la inceput, dar cu care te obisnuesti repede. Mai greu te obisnuiesti cu micile miscari ale corpului care iti indeparteaza gloantele de zonele cu punctaj mare de pe fisa tinta.

Oamenii de la poligon ne-au spus ca in curand vor aduce si revolvere. Gloantele sunt de 3 ori mai puternice decat cele de pe armele disponibile acum, asa ca ar trebui sa fie o experienta interesanta.

In sfarsit, recomandarea mea este sa mergeti macar o data, ca o faceti in Bucuresti, Cluj sau alt oras nu conteaza. Va va face sa reconsiderati un pic filmele de actiune in care baietii trag cu pistolul la orizontala.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.