Muzeul Antipa din Bucuresti aduce in premiera in Bucuresti Expozitia The Human Body.

Expoziţia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disecțiile la nivelul organelor și țesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă, asupra a ceea ce se află sub piele, asupra miracolului corpului omenesc și a modului în care acesta funcționează.

Expoziția ”The Human Body” își poartă vizitatorii într-o călătorie uluitoare prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane. „De ce strănutăm?.. De ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului?.. Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilităţii? Care muşchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseşte vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?” sunt doar câteva din întrebările la care veţi afla răspuns vizitând expoziția ”The Human Body”.

Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân grav afectat de fumat), ale obezității și ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate în cadrul expoziției „The Human Body” au fost donate, în conformitate cu legislația chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar și vizitatorilor muzeelor, în scop educațional.

Citește și:  Alt Shift sau Shift Pub, ca sunt confuz?

Prin plastinaţie, țesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular, și în mod definitiv. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maximă grijă şi respect.

Program

22 martie – 30 iunie de marti pana duminica.

Tarife:

Adulți

– marți-vineri: 50 lei/pers.
– sâmbătă-duminică: 60 lei/pers.

Pensionari / Studenți

– marți-vineri: 40 lei/pers.
– sâmbătă-duminică: 50 lei/pers.

Copii (7-18ani)

– marți-vineri: 32 lei/pers.
– sâmbătă-duminică: 40 lei/pers.

Grupuri de peste 10 copii

– marți-vineri: 30lei/pers.
– pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa [email protected]

Abonament de familie

1 adult + 2 copii
– marți-vineri: 85 lei/grup
– sâmbătă-duminică: 100 lei/grup

2 adulți + 1 copil
– marți-vineri: 110 lei/grup
– sâmbătă-duminică: 120 lei/grup

2 adulți + 2 copii
– marți-vineri: 120 lei/grup
– sâmbătă-duminică: 135 lei/grup

5 comentarii

Reply

ma crezi sa nu, dar intre exponatele alea si muzicantii de black metal (cu corpse-paint pe mecle) e o singura diferenta: mobilitatea:)

Reply

😀 La anu’ poate il vedem la antipa si pe Keith Richards. Singurul manechin care se misca.

Reply

sper sa nu. nu vreau sa am motiv sa incep sa cred in viata de apoi, sau ca Resident evil e un film istoric.

Reply

Putin infricosator. Dupa ce vei vedea expozitia te rog sa revii cu detalii.

Reply

O expozitie tare interesanta. Partea proasta e ca fotografiatul in cadrul expozitiei este interzis… La pretul biletelor trebuia sa fie gratis fotografiatul… Si apropo, din cele 200 de exponate, corpuri intregi sunt numai vreo 8, maxim 10, restul sunt organe separate…. Pe scurt, daca esti din domeniul medicinei sau sportului sau pur si simplu pasionat de anatonie, se merita sa vizitezi expozitia. Daca ai anumite prejudecati vis-a-vis de corpul uman, atunci nu merge sa vezi exponatele. Daca esti fotograf(amator sau profesionist) si vrei doar sa fotografiezi ceva deosebit (cum am vrut si eu) mai bine nu mergi pentru ca vei ramane dezamagit…

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.