La vreo 30 de kilometri de Sibiu, dar inainte de a ajunge la Paltinis, de putin timp s-a deschis Arena Platos, un loc numai bun de dat cu skiurile, saniuta sau snowboardul zilele acestea. Arena Platos este la o altitudine de 1.400 de metri in muntii Cindrel, are cinci partii din care patru sunt deservite de instalatii prin cablu. Ce trebuie sa stiti?

Arena Platos

sursa foto: arenaplatos.ro

1. Partii Arena Platos. Fiind incepatori, am inceput cu partia D adica cea mai mica si cea mai trista. Si bineinteles, cea mai aglomerata dintre toate. Pentru cine nu stie sau nu vrea sa mearga cu teleskiul este tocmai buna. O urci cam in 5-10 minute daca esti motivat. Dupa ce iti pierzi motivatia si realizezi ca teleskiul este o inventie geniala care iti schimba viata, ca incepator poti incerca urcarea pana la capatul partiei A. Urci cu teleskiul din stanga apres-skiului (sau iti folosesti din nou picioarele) si de acolo ai doua variante: mergi doar pe partia E si te descurci pe jos pana sus sau continui pe D si urci din nou cu teleski-ul pana la A. Partia E este ideala pentru incepatori, panta este foarte lina (deci si drumul cu placa in spate e usor 🙂 ) si este destul de liber. Mai raman de incercat partiile B1 si B2 (700m), ambele deservite de teleski, destul de lungi pentru mine la vremea respectiva. Privind inapoi, acum mi se par usoare, dar atunci au fost o provocare.

2. Cat costa teleski-ul la Arena Platos. O urcare cu teleski-ul pentru partiile A, B1 si B2 costa 3 puncte in timp ce o urcare pentru partia D costa 2 puncte. Cu 40 de lei poti cumpara o cartela de 40 de puncte.

3. Inchierere echipament. Chiar la buza partiei este un centru de inchirieri destul de mare si de bine organizat asa ca sunt sanse destul de mici sa ajungeti acolo si sa nu aveti cu ce sa va dati. O sanie costa 25 de lei iar un echipament complet de ski sau de snowboard (placa, boots si casca) costa 40 de lei. In Predeal, de exemplu, weekendul trecut, echipamentul costa 35 de lei, asta ca sa va faceti o idee. Daca habar nu aveti sa va dati cu skiurile sau cu placa, nu intrati in fibrilatii pentru ca la baza partiei veti gasi o scoala unde puteti sa va puneti la punct cu miscarile esentiale.

Citește și:  Alba Iulia ...pentru ca weekend si pentru ca cetate

4. Parcare. Locul este usor accesibil din Sibiu, iar la intrare este o parcare destul de mare. Bine, este mult spus parcare. Este niste pamant nivelat unde sa-ti lasi masina, ne-am inteles?

5. Nocturna. Partiile au nocturna care din cate imi amintesc este deschisa pana la 10 noaptea. Tot pana atunci este deschis si centrul de inchiriere.

6. Apres-ski. La intrarea in Arena Platos este un apres-ski, adica un cortulet de unde va puteti lua vin fiert, ciocolata calda, cafea, bere. In fine, un loc unde va puteti incalzi si unde preturile sunt decente. Se fumeaza mult inauntru, din pacate. Cu mancarea in schimb, lucrurile sunt destul de triste. Este o clatitarie pe care va recomand din toata inima mea de gurmanda s-o evitati. Fac acolo niste cladite groase cat o caramida pe care ti le mai dau si reci…ca o caramida. Superb. Daca vreti sa mancati ceva chiar acolo, este o cabana unde insa meniul este acelasi. Zilnic. Mereu. Stati jos si pregatiti-va sa fiti surprinsi. Da, snitel, cartofi, muraturi, sarmale si ciorba zilei. Partea buna este snitelul este din carne adevarata, lucru din ce in ce mai rar intalnit. Nu ma plang, dar sincer acum, cat de greu era sa faca zilnic, la niste ceaune mari afara 2-3 feluri de mancare? Mancare adevarata, la foc de lemne, care sa trimita arome prin aerul rece de munte. Fasole cu ciolan, gulas, ciorbite, tocanite. In fine. Noi am stat vreo patru zile si in fiecare zi am mancat snitel. Ma opresc aici.

7. Cazare. Daca mergeti numai pentru un weekend dedicat 100% sportului, recomandarea noastra este sa va luati cazare in Paltinis sau oricum in zona, in niciun caz in Sibiu. De ce nu in Sibiu? Va spunem maine 🙂

6 comentarii

Reply

Sa traiasca tunurile de zapada ! Crestele muntilor sunt goale iar jos, pe partie, sa tot aluneci…
Cum este zapada artificiala la atingere ? Poti face om e zapada?

Reply

Rox, vrei fasole la ciaun sau bors de peste facut la pirostrii vino la Ceatalchioi, chiar si iarna.. Cum crezi ca cei de acolo, pusi pe afacere, pot sa se gandeasca la ce le-ar placea turistilor?

Reply

M-ai invatat cu narav. Duminica, dimineata, ies la plimbare cu logaut.. si nu ma bate vantul..

Reply

In toamna lui 2011 am fost la Rasinari, pe drumul spre Paltinis.. acolo a avut loc intalnirea anuala cu fostii colegi de grupa de la facultate. Tin minte ca am facut un tur al unitatilor de cazare. Cea mai frumoasa, dupa parerea mea, este pensiunea Mai. Ne-am propus sa revenim iarna.. n-am reusit, inca.. dar sper..

Reply

Ce tari sun comentariile..!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.