Taverna Racilor Fish Market are niste recenzii foarte putin magulitoare. Am incercat si eu sa vad care este treaba si nu pot sa zic ca m-a frapat ceva atat de neplacut. Mai jos aveti descrierea.

Restaurantul este pe Nerva Traian, in incinta Wahaka Street Food Park, ceva concept de spatiu organizat sub forma unul festival zilnic de street food, care este mai degraba trist, decat reusit.

In fine. Eu am ajuns la Taverna Racilor Fish Market in duminica de Florii, cand oamenii scosesera in fata restaurantului niste gratare imense, de mirosea a peste pana la mine in Pantelimon.

Am luat urmatoarele: un platou cald cu midii, calamari, creveti si altele din mare, toate prajite, de-mi creste colesterolul numai scriind asta, cartofi prajiti, o portie de caracatita la gratar, dorada si o portie de sturion. Majoritatea produselor, inclusiv cartofii, erau congelate. Nu ma astept sa gasesc caracatita prinsa acum o ora in inima Bucurestiului, dar poate nu ar fi o idee rea sa ne concentram pe ce pesti si alte vietati marine avem noi pe aici, decat sa vindem rechin congelat si alte chestii care erau proaspete acum 5 ani.

Platoul costa 100 de lei, caracatita (3 tentacule) 35 de lei, cartofii erau 7 lei, dorada era 33 de lei, iar sturionul costa 37 de lei. Am mai luat si doua felii de tort, unul cu ciocolata alba si lamaie, in care nu se simtea lamaia din cate am inteles (nu am gustat), si unul cu ciocolata neagra si visine, blat generos, crema nu prea, 14 lei felia. A, da, si am mai luat o portie de hamsii, 20 de lei, si vreo 2 strachini de mujdei de usturoi.

Asaaaa…Hamsiile erau foarte bune, ti se topeau in gura, asa ca le-am topit pe toate. Caracatita era OK, fara a isca insa isterii de placere, platoul cu prajeli era OK, tortul am inteles ca nu a fost bun, dorada, na, dorada.

Citește și:  La Mahala e bine, bine de tot spre excelent

Atmosfera era insa foarte misto, iar mirosul ala de gratar era pentru mine mai ceva ca un Chanel no. 5. Mor de placere cand simt aroma de mancare, cand aud carnurile sfaraind, cand vad rotocoalele de fum cum se ridica la cer. Chelnerii mi s-au parut ok si mai ales calmi pentru toata isteria care era in acea zi.

Din ce am intrebat, gratarul va fi o prezenta permanenta dupa Paste, aparitia de Florii fiind mai degraba un test. Eu zic ca nu ar fi rau, ca noua oricum ne plac gratarele. Si daca e sa fie miros de peste, de ce nu, ca de ala de mici ne-am cam saturat.

Mi-a atras atentia insa o strachina pe care o imparteau doi oameni, desi cred ca mergea gestionata si de trei insi, si anume un platou mix sote (100 lei, cu caracatita, midii, creveti, calamari). Cei doi oameni intingeau cu paine intr-un sos rosiatic, ceea ce m-a dus cu gandul la rosii si usturoi, poate o frunza de leustean, poate un praf de chilli. Nu stiu, dar voi afla.

Una peste alta, mie nu mi s-a parut asa de rau la Taverna Racilor Fish Market, nevand din capul locul nicio asteptare de peste abia prins de pescari vrednici.

Na, mergeti si voi, si vedeti cum vi se pare. (Dupa ziua de salariu, daca se poate).

Pofta mare!


Taverna Racilor Fish Market

Adresa: Str. Nerva Traian nr 4, Bucuresti
Tel: 0755277266
Orar: Zilnic. Luni – Duminica; 12:00 – 24:00

 

2 comentarii

Reply

Sa ma duci si pe mine, stii ca nu iert nimic scos din apa..:) Am in congelator o cutiuta cu cozi de raci, trufandale din apa Dunarii, zona Ceatalchioi.. Eu i-am fiert si curatat, de prins s-a ocupat pescarul cu năpátca lui..:)

Reply

Cum vii in Bucuresti, acolo suntem 🙂

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.