Pentru al patrulea an consecutiv, Australia a fost desemnata ca fiind cel mai fericit loc de pe pamant, iesind invingatoare in fata unor contracandidate de seama ca Norvegia sau Suedia, potrivit unui top realizat de OECD (Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica).

Acest index al fericirii, doar unul dintre multe astfel de studii, este produsul a zece ani de cercetare, potrivit reprezentantilor OECD, diferenta fiind calitatea datelor culese si interactiunea directa cu utilizatorii, scrie CNN.

Ce se ia in calcul la intocmirea acestui index? Venitul populatiei, bogatia, implicarea civica, starea de sanatatate, educatia, calitatea mediului, siguranta personala sau pur si simplu satisfactia legata de viata de zi cu zi.

Acestea sunt cele mai fericite zece tari din lume:

1. Australia
2. Norvegia
3. Suedia
4. Danemarca
5. Canada
6. Suedia
7. Statele Unite
8. Finlanda
9. Olanda
10. Noua Zeelanda

Din pacate, in Romania situatia este inca trista, atat de trista incat nici macar nu facem parte din acest top. Daca vreti sa aprofundati subiectul, gasiti studiul aici.

3 comentarii

Reply

Rox, te rog sa-ti schimbi destinatiile de vacanta.. Vreau sa citesc reportaje despre Australia scrise de turisti nu studii facute de sofisticati..

Reply

numai daca citesti lista indicatorilor avuti in vedere si te cuprinde frigul… mediu? stare de sanatate? Noi suntem la faza de programe.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.