The Ledbury, Londra

Top 10 orase de vizitat pentru gurmandul din tine

Speram ca va este foame. Foarte foame. Speram ca va ganditi numai la arome si la carnuri bine condimentate, la legume perpelindu-se pe gratare, la pesti grozav preparati, la deserturi cu milioane de calorii. Dupa ce veti termina de citit acest material, realizat alaturi de Genius Travel, va va fi mult mai foame, asta garantat, dar macar veti afla cele mai savuroase 10 locuri din lume unde puteti sa va potoliti apetitutul.

10. Singapore

O multime de stiluri culinare s-au adunat in Singapore pentru a oferi un gust de neuitat. Preparatele au influente chinezesti, indiene, malaeziene, plus cateva surprize locale care dau o savoare de neuitat mancarii. Cele mai populare mancaruri aici sunt Roti Prata, Satay, Char Kway Teow, orez de pui Hainanese si pisica de mare la gratar. Localurile care ofera mesele acestea la un pret echilibrat sunt: Chomp Chomp, Lau Pa Sat, Zion Road. Desigur, pentru pretentiosi exista si restaurantele de lux precum: The Song of India, il Lido, Graze, Mango Tree Restaurant, Blue Ginger, Oso Ristorante.

Indiferent unde vei manca, gustul te va impresiona.

9. Honolulu, Hawaii

Atunci cand aud de Hawaii, majoritatea persoanelor se gandesc la plaje insorite si palmieri care adie in bataia vantului, insa acest loc este renumit si pentru bucataria sa gustoasa, potrivit Genius Travel. Preparatele sunt un mix intre bucataria asiatica si cea din zona Pacificului. Cateva dintre cele mai renumite mancaruri gasite aici sunt: Kalua pork, Lau Lau, Poi, Lomi salmo si Poke. In Hawaii o sa gasiti si multe restaurante care au primit premiul James Beard Award pentru calitatea mancarii servite. Cel mai renumit insa este Chef Mavro’s. Poti servi creveti crescuti local, condimentati cu garam masala, langa care se serveste mar verde gatit in sos remoulade.

8.  Fez, Maroc

Aici, secretul sta in condimentele picante care garnisesc orice preparat. Bucataria de aici are in principal influente mediteraneene, africane si arabe. Masa principala este cea de dupa-amiaza, iar printre felurile traditioanele se numara Tagine, Pastilla si Harira. Majoritatea preparatelor includ carne de miel, couscous, fructe de sezon si carne de vaca. Roumana este restaurantul cel mai renumit din Fez, iar printre specialitatile de top se numara iepure inabusit, soufle de branza cu carne de capra si para fiarta cu mure.

7. Sicilia, Italia

Graviteaza in jurul pestelui si a fructelor de mare. Majoritatea preparatelor pe care o sa le intalnesti aici sunt gatite doar cu ingrediente crescute local, in special langa muntele Etna, precum capere, masline, peste spada si vinul clasic italienesc. Trebuie sa retii faptul ca aici meniurile difera foarte mult de sezon, tocmai din cauza ca se bazeaza pe productia locala. Cele mai populare feluri sunt Caponeta, Arancine, Paninis si dulciuri cu martzipan. Deserturile renumite in aceasta zona sunt Cassata, Cannoli, Frutta di Martorana si Gelato.

6. San Sebastian, Spania

 Acesta este locul cu mai multe restaurante cu stele Michelin pe metru patrat fata de oricare alt colt al lumii. Insa nu doar in asta sta atractia acestui loc. Bucataria spaniola are o influenta in principal catalana si islamica si uneori reflecta credintele religioase ale localnicilor. De exemplu, in saptamana sfanta poti gasi preparate traditionale precum Sopa de Ajo, Torrijas si Passtissets.

5. New York City, S.U.A.

Metropola aduna la un loc un numar impresionant de 80 de restaurante ce au primit stele Michelin. Printre bucatariile pe care le poti gasi se numara cea irlandeza, chineza, italiana, japoneza, tailandeza. Mai pe scurt, o gama larga de unde poti alege. Cele mai populare restaurante din aceasta zona sunt Spotted Pig, New York Noodle Town, Osteria Morini si DBGB. Orasul are insa si preparatele lui traditionale precum deli sandwhich, hot-dog, supa de scoici si celebra pizza care se regasesc in locatii precum Juniors, Randazzo’s Clam Bar, Katz’s Deli si John’s Pizzeria.

4.  Lyon, Franta

Nimic se compara totusi cu finetea bucatelor franceze proaspat facute si servite. Restaurantele traditionale din zona se numesc Bouchons si au inceput sa apara pe la sfarsitul secolului al XIX-lea. Proprietarii lor erau bucatari concediati de familiile aristocrate de pe acele vremuri, iar Eugenie Brazier este primul dintre ei care a primit steaua Michelin. Printre preparatele traditionale se numara Andouille, Cerverias, Cervelle de Canut scoici Saint-Jacques. Cele mai populare restaurante aici sunt Le Sud, Le Nord, L’Est si  L’Ouest.

3. Hong Kong, China

Un loc potrivit pentru o persoana infometata. Pe langa cele 70 de restaurante de top cu stele Michelin, acest loc gazduieste si o multime de mici restaurante care ofera preparate locale la colt de strada, iar mancarea pe care o gasesti aici nu se compara cu specificul chinezesc servit la restaurantele de acasa. Cele mai renumite preparate sunt Hong Kong-style French Toast, Hong Kong Style Cheeseburgers, picioare de pasare si porc prajit pe cinci nivele. Restaurantele unde le poti gasi sunt Lan Fong Yuen, Denmark Cake Shop si Lei Garden’s Sui Yuk.

2. Londra, Anglia

Batranul continent ofera o multime de suprize pentru pofticiosi. Pe langa traditionalul preparat Fish and Chips, Londra ofera o multime de varietati culinare. De la restaurante premiate, cu chefi de top, pana la mici localuri, toate se intrec in a-ti oferi o experienta de neuitat. Printre preparatele zonei se numara Toad-in-the-Hole, Cottage Pie, Bangers and Mash, Yorkshire pudding, Black Pudding si Bubble and Squeak. Localurile celebre pentru gastronomia oferita sunt Rules, Simpsons-in-the-Strand, Quo Vadis si The Goring Dining Room.

1. Tokyo, Japonia

Multe orase au incercat sa copieze bucataria japoneza si multe orase sustin ca ofera acelasi nivel gastronomic, insa singurul loc unde poti gasi cu adevarat gustul traditional japonez este Tokyo. Chiar daca apar o multime de noi preparate cu fiecare nou restaurant, cele de baza raman la mare cautare. Printre acestea se numara Soba, Sukiyaki, Oden, Unagi si Nabe, iar restaurantele care le servesc cel mai bine sunt Namiki Yabusoba, Echikatsu, Konakara, Kandagawa-honten si Nabeya. Tokyo e orasul care mereu experimenteaza noi stiluri, pastrand in acelasi timp limitele impuse de traditie. Cu peste 300 de restaurante ce sunt premiate Michelin, acest loc e un paradis al gurmanzilor.

Acestea fiind spuse, va uram pofta buna si drum bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *