Am adunat in trei parti ce mi-a placut mie mai mult si mai mult din Madrid. Enjoy!

1. El Mercado de San Miguel

Cel mai bine este sa ajungeti aici cand nu va este foame pentru ca altfel riscati sa va pierdeti mintile. O astfel de etalare indecenta de mancare, dulciuri si fructe mie rar mi-a fost dat sa vad. Este un fel de nirvana culinara cu carnaciori, bere, sute de feluri de tapas, scoici, peste, fructe, dulciuri, adica tot ce este mai bun din lume acolo s-a adunat si e mare pacat sa nu fiti si voi acolo.

 2. Patiseria Brown Bear

Cum mergeam noi asa degeaba pe strazile Madridului, ne-a luat deodata un val de lume care urmarea o echipa de actori, pentru ca asa se practica in Madrid, si ne-a lasat chiar in fata unei patiserii. Aceasta patiserie, ii putem spune si raiul pe pamant, se numeste Brown Bear si se afla pe Calle del Leon in cartierul Huertas. Ei bine, in aceasta patiserie se adaposteste cea mai buna tarta de lamaie cu bezea din lume. Deci bezeua aia sta in straturi nerusinat de generoase peste crema aurie si ambele stau cuminti intr-o crusta perfecta de aluat. Voi intelegti ca eu vorbesc aici de sfanta treime si voi inca nu v-ati cumparat bilet catre Madrid?

 3. El Rastro

Eu nu sunt mare fan second hand sau targuri de vechituri din simplul motiv ca nu am rabdare. Pune-ma intr-un loc in care sunt de toate claie peste gramada si este foarte posibil sa fiu singurul om care pleaca de acolo cu traista goala.

Din Rastro, care este cea mai mare piata de vechituri din Madrid si care se tine la fiecare final de saptamana, am plecat cu trei perechi de pantaloni, o camasa, o geaca de piele, trei magneti, niste gogosi si o prajitura. Desigur, mai puteam sa plec cu o geanta, un dulap, un tablou, niste rame si asa mai departe pentru ca aici este locul in care chiar gasesti tot ce-ti doresti si daca nu gasesti aici, inseamna ca nu exista. Zece euro o geaca de piele, zece euro pantalonii si camasa, 3 euro magnetii, vreo cinci euro sucul, gogosile, berea si prajiturile. Experienta? De nepretuit.

4. Mercado de San Fernando

Daca vi se face foame dupa colindatul prin El Rastro, numai bine puteti sa intrati in Mercado de San Fernando. Nu va mai spun. Sunteti oameni mari si o sa fiti si mai mari dupa ce parasiti aceasta piata plina de mancare. Noi am ajuns aici duminica, pe la ora pranzului. Nu stiu daca asa este in fiecare duminica, dar deodata toata lumea adunata in piata a inceput sa danseze, sa chiuie, sa bata din palme pentru ca apoi, ca la un semn, toata lumea sa revina la farfuriile incepute. Misto. Cu M de la Madrid.

5. Plaza de Augustin Lara

Citește și:  Despre scaune si altele prin Milano

Chiar in spatele Mercado de San Fernando este Plaza de Augustin Lara unde merita sa va duceti sa beti o bere pe asfalt alaturi de toti localnicii si sa stati la soare. Siesta dupa fiesta si tot asa. Din nou am avut noroc pentru ca fix langa noi canta cineva The Girl from Ipanema. Si ca sa fie tacamul complet, s-au prezentat si niste catei, amabili si ei. La siesta baietii, ca toata lumea.

 6. Churros la San Gines

Probabil o sa credeti ca am o problema cu mancarea si chiar asa este. O problema in sensul ca nu ma pot opri, ca o iubesc prea mult, ca avem o relatie, vorbim impreuna, radem si plangem una langa alta. Trecand peste acest mic episod de introspectie, trebuie sa va duceti sa mancati churros la San Gines, chiar in centrul Madridului.

Acesti churros sunt facuti dintr-un aluat de scovearga, numai sa sunt lungi ca niste cartofi pai. Pe langa churros, la San Gines trebuie sa va luati ciocolata calda si daca insistati neaparat sa faceti diabet, puteti sa presarati peste churros si niste zahar pudra. Bafta!

7. Shopping

Shopping ca in Madrid eu nu am facut in viata mea si sper sa nu mai fac vreodata pentru ca si acum o rog pe mama sa-mi trimita pachet ca sa aiba si copilul de 32 de ani ce sa pape. In primul rand, tot ce face parte din grupul Inditex (Zara, Oysho, Pull&Bear, Massimo Dutti, etc.) are preturi mai mici in Spania si Portugalia. Suplimentar peste aceasta reducere, noi am prins si Black Friday, zi in care in toate magazinele Inditex s-a pus in aplicare o reducere de 20%. Si aici ne-am pierdut. Dincolo de Inditex si brandurile lui blestemate, mai ai un cogeamite de Primark care este cam cat Mall Vitan de la noi, diferenta fiind ca acesta este un singur magazin. In Madrid in magazine sunt DJ si in ciuda aglomeratiei, nu stai la coada mai mult de cinci minute. Cea mai buna zona de shopping este cea formata de strazile care pornesc din Puerta del Sol si ajung in Gran Via si mai departe Gran Via toata si mai departe Lehman Brothers si falimentul din 2008. Aveti grija, mare, mare grija.

Gasiti alte propuneri aici si aici.

3 comentarii

Reply

Tu esti prietena cu mancarea gatita de altcineva. Eu as vrea sa ma imprietenesc, macar din cand in cand, cu mancarea facuta de tine. Ce zici?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.