Gasiti mai jos alte recomandari despre ce mai puteti face in Madrid. Pe primele le gasiti aici.

8. Plaza Mayor

Este cea mai mare piata din Madrid, dar si unul dintre cele mai frumoase locuri din oras, cladirile care o compun fiind cu adevarat spectaculoase. Piata este incojurata de fel si de fel de magazine cu MANCARE, cu M de la Madrid, evident, dar si de baruri simpatice si restaurante cu MANCARE ca-mi vine sa MOR cu M de la Madrid.

9. Gran Via

Este poate cel mai cunoscut bulevard din Madrid si este o destinatie in sine, dincolo de magazinele care sunt prezente aici. Bulevardul este flancat de o colectie impresionanta de cladiri. Este impecabil, festin pentru calator.

10. El Corte Ingles Gran Via

Este unul dintre cele mai bune locuri de unde puteti vedea Gran Via de sus si unde puteti…imi este si rusine sa spun, puteti sa mancati. Da, o sa ma duc la doctor. De sus, bulevardul pare si mai coplesitor. Este o frumusete in arhitectura din Madrid care nu are nimic din poezia din Barcelona sau din Roma. Este o arhitectura foarte puternica, uimitoare prin dimensiuni, prin linii, prin asprimea chipurilor zidite. Otel, nu dantela.

11. Palacio de Cibeles

Impreuna cu fantana din fata, Palacio de Cibeles este una dintre imaginile emblematice ale Madridului. Mai mult, puteti sa va urcati in turnul palatului si veti avea din nou o privire de ansamblu asupra Madridului. Daca-mi aduc bine aminte, intrarea costa 2 euro si ai voie sa stai jumatate de ora acolo sus. Va recomand sa mergeti la apus pentru ca peste Madrid sa asterne o lumina roz ca o fondanta. Si, iata, inevitabil am ajuns din nou la mancare 🙂

12. Prado

Citește și:  Bolivia nu-i pentru obrazul subtire. Episodul III

Nu am mai intrat pentru ca nu am mai avut timp, dar cred ca merita o vizita. Duminica, de exemplu, de la 5 la 7, intrarea este gratuita si la fel de luni pana sambata, de la 6 la 8. Nu va faceti iluzii, se fac si la ei cozi cum se fac si la noi cand este vorba de ceva gratuit. Eu recunosc ca nu am mai ajuns la Prado ca mereu gaseam altceva mai bun de facut.

13. Reina Sofia

Aici am ajuns. Si la Reina Sofia sunt anumite intervale orare in care accesul in muzeu este gratuit si anume luni de la 7 la 9, miercuri-sambata de la 7 la 9 si duminica de la 1:30 la 7. Mie imi plac tare mult muzeele de arta contemporana si pe unde ma duc incerc sa le bifez, dar Reina Sofia a fost asa s-asa. In fine, am vazut si eu Guernica lui Picasso. Lifturile externe nu functionau, eu vroiam sa ma dau cu liftul, eram si obosita. Nu ma luati in seama. Voi mergeti.

14. La Caixa Forum

Este un alt centru de arte care si pe afara arata foarte bine si la fel de bine stau lucrurile la interior. Noi am avut un noroc mare pentru ca am fost in La Caixa chiar de 1 decembrie cand se tinea un concert cu viori Stradivarius cu ocazia zilei Romaniei. Evident, in cel mai romanesc stil posibil am reusit sa ne infiltram si o ora intreaga ne-am relaxat cat se poate de clasic.

 Mai gasiti niste propuneri aici si aici.

4 comentarii

Reply

Am privit si iar am privit pozele. Uimitor! Totul este frumos. Ma gandesc la cum arata Bucuresti -ul si ma intreb de ce la noi nu se poate? Superba poza cu apusul.. sa tot privesti..

Reply

Am recitit articolul despre Roma si m-am pierdut intre drumuri.. Roma, Madrid, Roma… Doamne, ce frumusete..!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.