2 destinatii pentru aprilie

Desi la prima vedere nu pare, primavara este ideala pentru anumite destinatii. Nu e sezon, zborurile parca sunt un pic mai ieftine, este mai putina aglomeratie ca de obicei si daca ai un pic de noroc, vremea e perfecta. O luam usor, iata 2 dintre ele:

Istanbul, Turcia

Cand am fost prima data, cu ocazia finalei Europa League, taximetristul nostru trimitea sms-uri in timp ce mergea cu 110 la ora pe podul dintre Asia si Europa. Daca nu tipam disperati “red light, red light” nu cred ca mai eram pe aici. Sofatul in capitala Turciei este o experienta in sine. Daca va descurcati prin traficul nebun din Istanbul atunci nimic nu va poate opri prin Europa. Totusi, mai bine inchiriati o masina acolo pentru ca cea mai buna idee pentru drumul dus intors este avionul. Un zbor Bucuresti – Istanbul dus-intors va costa de la 160 de euro in sus. O vizita la Hagia Sofia sau la Moscheea Albastra face toti banii. Puteti citi mai pe indelete despre Istanbul chiar aici pe logout.ro: Istanbul cel neimblanzit.

New York, USA

Stiu stiu, e scump. Stiu, am zis ca sunt la pamant cu finantele in perioada asta. Dar vorbim despre New York si daca ne gandim doar in termeni financiar nu mai ajungem niciodata. Destinatia merita un sacrificiu pentru ca asa cum spune prietenul Frank, daca reusesti aici, reusesti oriunde. Bineinteles, trebuie sa ajungeti acolo mai intai. Viza nu este simplu de obtinut dar nici prea greu. Totul este sa ii convingeti ca nu vreti sa ramaneti pe acolo. Va ajuta propietatile, casatoria, copii si orice va leaga de Romania si ii face pe ei sa creada ca aveti toate motivele sa va intoarceti. Zborurile au inceput sa fie destul de ieftine, un zbor peste ocean dus-intors va costa de la 700 de euro. Nu cred ca trebuie sa va mai spun ce puteti face in New York. Raspunsul este simplu: orice. Orasul este plin de cultura, viata de noapte, restaurante si magazine. Nu am fost inca, dar e in plan.

Citește și:  Marsilia este orasul de care avem toti nevoie

Articole pe acelasi subiect:

Japonia în zece zile. Osaka și niște concluzii Continuăm de aici. Înainte de culcare, am ieșit puțin prin Osaka. Am stat doar o noapte în Osaka și regret și acum decizia. Din ce am văzut, orașul m...
Japonia în zece zile. Despre căprioare și alte min... Continuăm de aici. Nara este faimoasă pentru două lucruri. Pentru căprioarele care umblă liber prin parcul din oraș și pentru templul Tōdai-ji, acolo...
Japonia în zece zile. Despre mâncare în Kyoto Continuăm de aici. Am ajuns în Kyoto complet epuizată. Stăteam în fiecare seară până noaptea târziu în baruri pentru a mă uita la oameni iar a...

2 thoughts on “2 destinatii pentru aprilie”

  1. Daca in “bagaje” ai sotia/sotul si eventual copii le poti lasa garantie, in tara, dadaca platita in avans? Astea din ambasada americana nu se mai schimba? Ar fi cazul sa descopere ca tara lor prezinta tot mai mult interes turistic si ca dupa o vreme ne dorim sa ne intoarcem la “relele” noastre.

  2. Istambul, am fost acolo. Sustin orice afirmatie de bine, inclusiv recomandarea de a citi reportajul ” Istambul cel neimblanzit” care surprinde tare bine frumusetile lui. Ca turist esti un fericit atat cat te afli acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.