Trattoria Verdi este destul de greu de gasit, dar odata ajunsi acolo nu o sa regretati alegerea facuta. Restaurantul este pe strada Popa Nan, numarul 140, zona Alba Iulia. Alba Iulia din Bucuresti, sa nu avem suprize. Se pare ca in ultima vreme tot am ajuns prin zona asta, pentru ca acum cateva zile va povesteam si despre restaurantul El Bacha amplasat tot pe acolo. Revenind la Trattoria Verdi, daca mergeti cu masina  trebuie sa stiti ca locurile de parcare se gasesc mai greu fiind o zona de case.

Trattoria inseamna restaurant (mai tot timpul italian 🙂 ) care serveste specialitati locale. Numele provine de la cuvantul trattore (tractor in romana) care la randul sau provine din francezul traiteur, derivat din traiter care inseamna a prepara sau a manipula. Cum s-a ajuns de la a prepara la tractor, doar francezii si italienii stiu, dar cred ca pe la mijloc pe undeva a intervenit o mica neintelegere. De, amandoua popoarele au vinuri bune. De obicei, aceste locuri renunta la servirea si ambientul sofisticat pentru a putea servi o mancare excelenta la preturi mici.

Citește și:  Energiea sau evadarea din Centrul Vechi

Eu am fost la Trattoria Verdi duminica trecuta pe la ora unu si am comandat un minestrone si o salata al Paesano. Servirea a fost foarte ok si preparatele au venit la timp.  Supa nu era atat de groasa precum ma asteptam dar pana la urma mi-a placut. Salata a fost in schimb o adevarata revelatie. Spun revelatie pentru ca mie-mi plac verdeturile astea, dar nu prea. Adica daca in salata gasesc si un muschiulet de vita, asa da, imi plac frunzele. Probabil ca asta a fost si treaba cu salata asta de m-a facut s-o plac. Avea un snitel de pui si un sos foarte bun care dadeau gust frunzelor alora.

Nota de plata nu a fost exagerata. 2 feluri pentru 2 persoane plus cafele si sucuri ne-au costat 95 de ron.

[schema type=”review” rev_name=”Trattoria Verdi” rev_body=”Trattoria Verdi este un loc placut in care se mananca bine spre foarte bine. ” author=”logout.ro” pubdate=”2012-01-21″ user_review=”4″ min_review=”0″ max_review=”5″ ]

2 comentarii

Reply

Au sters praful de pe aplica inainte de a se antrena cu foaia de placinta? Voi ati surprins miscarea? Daca da: Bravo!

Reply

Sper ca da. Pozele sunt de pe site-ul lor, nu am surprins noi momentul. 🙂

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.