In ceea ce priveste Delta Dunarii, clar nu exista imitatii care sa se ridice la inaltimea originalului, dar pentru cei deschisi la alternative si cu prea putin timp la dispozitie exista o solutie buna la 15 kilometri de Bucuresti. Daca-i adaugati imaginatiei voastre un bors fierbinte de crap, strasnic aromat si acrit, cu o mamaliguta aurie si un mujdei cat pentru o zi de singuratate, atunci chiar v-ati creat un coltisor de Delta, numai ca se numeste un pic altfel si anume Laguna Verde din Balotesti.

Laguna Verde – Cum ajung din bucuresti?

Nu ridicati plini de indoieli din sprancene, ci credeti-ne pe cuvant ca locul arata tare, tare bine. Un pic prea bine pentru o Romanie invadata de prost gust la orice pas. Drumul este bun pana acolo si, cel mai important, este si destul de scurt, asa ca in maximum jumatate de ora sunteti la destinatie. In plus Laguna Verde este bine de tot semnalizata in drumul spre munte asa ca nu aveti cum sa va rataciti. Ca sa fim siguri de asta, va dam mai jos si o harta.

Sursa: www.lagunaverde.ro

Povestea Lagunei Verzi a plecat de la o balta cumparata cu 20.000 de euro pe care o familie de antreprenori a dezvoltat-o cu rabdare pana la stadiul la care se gaseste azi, cu mesteri din Tulcea, pentru a respecta aspectul traditional al umbrarelor din Delta. In jurul acestei balti sunt mai multe lucruri pe care le puteti face. Daca nu sunteti mari pescari, dar sunteti mari iubitori de peste este un restaurant mare si frumos, implantat in coasta baltii care are o gramada de mancaruri specifice Deltei.

Noi, patru la numar, ne-am luat inevitabil bors de crap. Eu sunt de la Dunare si mama m-a obisnuit cu un anumit tip de bors. Mai intai se mananca fara niciun fel de delicatete cartofii, morcovii si pestele fiert, tavalite toate prin mujdei ingrosat cu maioneza, pentru ca la final sa se soarba pe indelete zeama fierbinte si acra, carete curata te asa de bine, ca mai ai un pic si devii sfant. Borsul de aici nu este chiar asa. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, doar in Delta mai mananci, daca ai noroc, un bors asa cum vi l-am descris eu mai sus, dar asta nu inseamna ca cel de la Laguna Verde nu a fost bun. Nici pe departe.

Citește și:  Castelul Bran, un castel ca in basmele cu domnite

Sursa: www.lagunaverde.ro

Bucatele mari si albe de crap se odihneau intr-o licoare aromata si acrisoara in care mai puneam din cand in cand cate o lingura de mamaliga. Tare bun si nici prea scump. 12 lei portia. Pe langa bors ne-am mai luat niste pui de balta crocanti si cracanati, care costa ceva mai mult, 40 de lei, si un salau in pergament cu spanac si muguri de pin care a costat 35 de lei. O Cola este 8 lei iar o bere pleaca de la 6 lei si ajunge pana la 13 lei. De desert nu mai era loc, dar am vazut pe farfuriile unor oameni niste papanasi crescuti bine si tavaliti prin ceva dulceturi fructate. Mai sunt si clatite si placinta traditionala cu mere, asa ca aveti de unde alegeti.

Cu burta bine pusa la cale, traversati balta si veti ajunge la niste case pescaresti, raspandite pe o iarba verde si ingrijita, cu pontoane pe apa. In balta inoata crapi, somni, stiuculite si alte cateva specii de pesti. In cazul in care va bate gandul sa va luati o casuta, aflati ca o camera dubla costa intre 310 si 360 de lei pe noapte, in care este inclus si tariful de pescuit de 80 de lei.

Asa ca daca nu aveti timp de o Delta adevarata, puteti sa va amagiti, si destul de bine chiar, cu un bors pe cinste si o partida de pescuit chiar aici, la 15 kilometri de Bucuresti, in Balotesti, la Laguna Verde.

4 comentarii

Reply

Sper ca nu ai primit in farfurie puiul de balta intreg sa-l vezi cat este de cracanat …( din cate stiu se consuma pulpele din spate ). Cand am mancat prima data asa ceva nu am stiut despre ce-i vorba. A doua oara am comandat fara rezerve stiind cat de gustoasa este carnea.

Reply

Putin cam scump. Ce naiba au in camera sa coste atat cazarea? Daca include macar o masa mai treaca – mearga.. In rest merita vazut.

Reply

Si mama face si serveste borsul de peste cum ai povestit tu. Ordinea in care il mananc este putin altfel, mai intai pestele cu mujdei si apoi legumele daca mai este loc. Peste zeama dreasa cu mujdei nu sar niciodata. Stii ca borsul de peste (desi se numeste asa) nu se acreste cu bors ci numai cu rosii si otet?

Reply

Am fost de doua ori in acest restaurant, care are o priveliste superba + atmosfera intretinuta de mai multi interpreti. Acestea ar fi cam singurele avantaje ale locatiei, mancarea lasa de dorit. Prima data am comandat niste costite de porc care erau reincalzite si deloc gustoase, seci. Am zis: ok, poate n-a fost cea mai buna alegere. Insa a doua oara, am hotarat sa comandam peste: salau in pergament cu cartofi natur, pastrav la gratar si crap prajit cu mamaliguta. Oribil! Pestele nu era proaspat, desi lacul e amenajat pentru pescuit sportiv. Legumele…fara gust. Am tot gustat unii de la ceilalti, sperand fiecare ca farfuria celuilalt e mai buna. Niciunul dintre noi nu a mancat mai nimic, ospatarul a luat farfuriile pline si ne-a adus nota. A bajbait niste scuze penibile printre dinti atunci cand i-am cerut explicatii. Am platit si dusi am fost! Nu recomand locul decat pentru o cafea si un suc pe terasa!

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.