Aici nu este vorba despre cine stie ce minune biblica,  ci despre o senzatie necurat de buna. Sambata trecuta am facut pentru prima data wakeboarding si aproape ma oftic ca plec in weekend in Vama si nu repet experienta.  

La Vila 23, in Snagov, pe langa piscina si alte delicatese care se servesc pe malul lacului, se pot face wakeboarding si o gramada de alte chestii misto. Eu o sa ma limitez la wake pentru ca asta am facut. Daca nu stiti, wakeboardingul este un fel de snowboarding, dar pe apa. Adica te legi de o placa si cineva te trage o barca. Clar, nu?

Sursa foto: www.vila23.ro

Ce trebuie sa faceti voi ca sa mergeti pe apa cu toate pacatele voastre?

  1. Luati legatura cu cei de la www.iwake.ro. De cum intrati pe site-ul lor este o muzica sprintara care prevesteste numai lucruri bune.
  2. Va faceti o programare. Daca mergeti pentru prima data, veti avea 20 de minute de initiere si apoi fiecare 10 minute se platesc suplimentar.
  3. Din pacate nu am cum sa va zic cat costa pentru ca initial m-am gandit la wake ca la un cadou pentru o prietena, fara sa am vreo intentie sa ma dau si eu, iar ocazional acea prietena imi citeste si blogul 🙂 Dupa o discutie de cinci minute cu cei de la www.iwake.ro, m-am decis si eu sa ma dau. Da, stiu, sunt greu de convins. La fel fac si la mancare.
  4. In general, instructorii iti garanteaza ca te ridici de pe placa in cele 20 de minute de initiere. De obicei, barbatii se ridica mai greu si lucrurile merg aproape perfect in cazul femeilor si copiilor. Nu o spun eu, mi-au spus-o instructorii. Nici nu ma complic sa gasesc vreo explicatie.
  5. Dupa ce iti fixezi placa, cobori in apa si te tii cu mainile de un triunghi legat cu o sfoara de barca. Trebuie sa iti aduci bazinul cat mai in fata, adica aproape de placa, si sa tii mereu, dar absolut mereu mainile perfect intinse. Apoi barca incepe sa mearga si tu ar trebui sa te ridici din apa.
  6. Cand iti iese faza, trebuie sa-ti muti greutatea pe unul dintre picioare, care va fi piciorul de baza. Abia apoi incepe distractia pentru ca vei merge paralel cu barca si prinzi viteza mai mare. Eu m-am dat si cu placa si mi s-a parut infinit mai greu decat wakeboardingul. Aici, aproape a venit natural. Aproape. Nu trebuie sa va temeti de cazaturi. Te duci in apa si cu asta basta. O iei de la capat.
  7. Cea mai tare senzatie este cand barca ia curbe si tu trebuie sa o urmaresti. Pur si simplu urlam de placere, radeam cu toata gura. Craciunul pare trist in comparatie cu senzatia asta iar eu sunt fan Craciun de cand eram mica. Dementa. Jur. Cam asa decurg lucrurile de la marire la decadere 🙂
  8. Poate o sa vi se para putin o sesiune de 10 minute, dar va garantez ca nu este. Wakeboardingul este foarte solicitant. Eu am simtit chestia asta in brate si in spate mai ales. Desigur, ocazional imi tremurau si picioarele. Inca mai am febra musculara la maini la o saptamana de la marele eveniment.
  9. Cei de la www.iwake.ro mi-au spus ca ei mai stau pe Snagov cam pana la finalul toamnei si daca va decideti sa mergeti atunci, veti avea si un neopren. Daca va antrenati ca sa recuperati crucea de Boboteaza, atunci poate va descurcati si fara.
  10. Nu trebuie sa fii chiar Michael Phelps, dar nici nu trebuie sa-ti fie frica de apa. Oricum, ti se da o vesta foarte misto si in plus si placa te tine la suprafata.
Citește și:  Despre aproape toate chestiile care nu imi plac

Eu cam atat am avut de comunicat si va asigur ca de putine ori am avut senzatia unui ban atat de bine cheltuit.

Un comentariu

Reply

daca ai avea de ales intre o cina grasa si gustoasa si o plimbare cu placa ce ai alege?
Bravo, Rox, pentru conditia fizica..!
Pozele sunt f. frumoase.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.