Site icon logout.ro

Haihui prin Brasov

V-am mai scris candva despre Brasov, dar cum am ajuns din nou pe acolo, va mai dam doua-trei sfaturi.

1. Am gasit o cazare tare frumoasa, Casa Cranta, la vreo 10 minute de centru. Casa este amplasata intr-o zona unde s-au inghesuit niste vile asa de aratoase, ca nu stii la care sa te uiti prima data. Daca va ganditi sa va luati aici o camera, care costa ce-i drept cam mult, poate va cazati la numarul 33. De ce?  Pentru ca un zid intreg este facut numai din ferestre asa ca din patul pufos cu accente vintage vedeti frumusete de Brasov desfasurandu-se molcom la picioarele voastre. In plus, aveti si un balcon mare, numai bun de respirat aer curat. Daca ar fi ceva de reprosat la Casa Cranta este micul dejun. Pacat de toata vila aia boiereasca si de mobila ei frumoasa ca sa-ti bati joc de ele cu un mic dejun cu suc de portocale Gusto, gem la cutiute d-alea mici si zgarcite, 2-3 fructe plictisite si paine patratoasa feliata. Cum sa nu pui fresh-uri care mai de care, paine si dulceturi de casa, branza de burduf, muschiulet afumat in curtea din spate si deserturi proaspete cand tu stai in buza muntelui? Pacat. Mare pacat.

2. Daca va cazati totusi la Casa Cranta, chiar in varful dealului este Cetatuia din Brasov. Neaparat sa faceti o plimbare pana acolo. Va umpleti pieptul de aer rece si curat si va mai imbogatiti si cu o priveliste de nota zece asupra Brasovului. La interior cetatea este tare bine ingrijita si alba ca scoasa din cutie. Mergeti sa vedeti de nu-i asa.

3. Nu va aventurati direct in centrul orasului, ci mergeti sa vedeti Turnul Alb si Turnul Negru. Constructiile nu sunt neaparat spectaculoase, dar drumul pana la dansele este tare placut, printr-o padure, iar cand ajungeti sus puteti sa va uitati din nou de sus la Brasovul de la picioarele voastre.

4. Mai prelungiti un pic asteptarea si dati o fuga si pana la Biserica Sfantul Nicolae. Eu nu sunt o fiinta religioasa, dar locul este cu adevarat frumos asa ca merita sa-i faceti o vizita mai ales ca este la o aruncatura de bat de centrul Brasovului.

5. Dupa atata plimbare, poate vi s-a facut foame, mai ales dupa micul dejun amar ca o dezamagire de la Casa Cranta. Daca data trecuta v-am spus sa va duceti la restaurantul Gott, de data asta am ajuns la Bistro de l’Arte. Bistroul este aproape de centru, in Piata George Enescu. Daca sunati sa faceti o rezervare, sa le spuneti sa va opreasca masa de la geam. O sa va placa. Muzica este data incet, este mai mult o soapta, lumina este difuza, dar atmosfera este animata de vocile celor care umplu acest loc. Dar nu astea sunt importante la Bistro de l’Arte, ci ciorba de fasole. Eu asta am mancat, asta recomand. Dragii mei, ciorba vine intr-o farfurie alba si adanca, dar prea micuta sarmana pentru bunatatea de licoare pe care o poarta. Boabe bine fierte, aromate cu condimente potrivite, se odihnesc printre bucatele de ciolan asa de fragede ca se topesc in gura. Ciolan, sa fim bine intelesi, nu kaiser tampit care ajunge de cele mai multe ori in astfel de ciorbe. Pe langa licoare au venit normal si niste solzisori de ceapa rosie si dulce si o paine negruta ca o tiganca, dar buna ca o sfanta. Cica era de la Lidl. Daca asa o fi, imi scot palaria. Si la Bistro mai au si un vin bun la pahar, rosu si sec ca umorul englezesc. Te face sa uiti de micul dejun urat de la Casa Crant, dar iti aminteste de patul frumos din camerele dichisite ale vilei.

6. A, da. Daca vreti sa schiati, asigurati-va din timp ca nu bate vantul nu stiu cum si ca merg instalatiile pe partiile din Poiana. Si inca ceva, in Poiana este nocturna, dar care se inchide la 6 seara. Comentariile sunt inutile. Mergeti in Predeal mai bine. Mergeti oriunde, numai mergeti undeva unde sa va bucurati de iarna.

Exit mobile version