EXPO Milano sau cum iti piere pofta de mancare cand esti inconjurat de toate bunatatile

Acesta nu este un articol despre mancare. Nici macar nu este un articol despre o calatorie. Este un articol despre lacomie, obezitate, foame, risipa. Este despre EXPO Milano 2015, un eveniment care are loc din cinci in cinci ani si care anul acesta a avut ca tema principala “Feeding the Planet, Energy fot Life” (Hranirea Planetei, Energie pentru Viata). […]

Milano, sin city

“Stiu ce fac maine. Am totul programat. Daca nu-ti organizezi bine pasii, vine altul peste tine.” Chestia asta mi-a zis-o o batranica la care am stat o seara in Milano si care se ocupa printre altele de selectia hainelor pentru un magazin de moda. Seara bea vin alb spumant cu bucati de fructe in el iar ziua avea un comitet alaturi de care se lupta la primarie pentru siguranta cartierului sau. Milano, dincolo de toate cliseele, este esenta pura de turbocapitalism, este un consumator vorace de bani, de secunde, de energie, totul in zgomot de clopote. Ametitor animal.

[…]

Pe scurt despre Toscana si alte minuni

Pentru ca saptamana trecuta v-am tot povestit pe larg, foarte pe larg, spre Fratii Jderi de larg, ce am facut prin Pisa, Cinque Terre, Siena, Toscana si Florenta, m-am gandit sa fac si un rezumat. Sa vedem ce iese pentru ca vorba lunga este saracia omului iar eu mai saraca decat acum nu cred ca am fost vreodata. Intelegeti, nu?

[…]

La Grande Bellezza – 5. Toscana

Continuam de aici: La Grande Bellezza – 4. Siena si un inceput de Toscana

A saptea zi am respectat protocolul si am inceput totul cu o baie la piscina. Daca tot era acolo, era pacat de ea. Intr-un final ne-am urcat in masina si am pornit la drum. Sa fi tot mers 200 de metri cand am dat de un lan de grau in care am stat juma de ora sa ne facem poze. Si asta facea parte din protocol. Apoi chiar am mers.

[…]