Daca aveti drum anul acesta prin Milano, tineti minte ca pana pe 31 octombrie se desfasoara expozitia universala EXPO Milano 2015 a carei tema este “Feeding the Planet, Energy fot Life”   (Hranirea Planetei, Energie pentru Viata). Daca nu aveti drum prin Milano anul acesta, poate va faceti. Ce trebuie sa stiti despre EXPO Milano 2015?

  1. La EXPO Milano 2015, care are loc in perioada 1 mai-31 octombrie 2015, sunt asteptati 20 de milioane de oameni care vor veni sa vada pavilioanele a 140 de tari. Un bilet de intrare pe o zi este 34 de euro, dar daca mergeti dupa 7 seara, pretul scade la 5 euro. Aveti grija insa ca majoritatea pavilioanelor se inchid pe la 9, asa ca nu aveti prea mult timp de vizite.
  2. Nu este totusi panica pentru ca petrecerea tine si dupa 9, pana la 11 mai exact. In principiu, daca va apuca foamea, aveti 140 de bucatarii de unde sa va alimentati si nu ar trebui sa dati mai mult de 20 de euro pe o masa cu bauturi incluse.
  3. Evita standul Vietnamului. Pur si simplu stati departe de standul Vietnamului chiar daca muriti de foame.
  4. La EXPO Milano 2015 ajungeti simplu cu metroul, capul de linie fiind RHO-FIERA. Un bilet costa 2,5 euro si este linie directa de la Dom, de exemplu.
  5. Nu va cumparati apa. Este apa minerala si apa plata la discretie la niste dozatoare amplasate in incinta expozitiei.
  6. Vizitati Pavilionul Zero. Este cel mai socant pavilion din cadrul expozitiei. Nu aveti voie sa-l ratati.
  7. Mergeti la pavilionul Coreei de Sud. Este unul dintre putinele pavilioane care chiar respecta tema expozitiei.
  8. Petrecerea cea mai efervescenta era cand am fost eu la standul Olandei. Socant, stiu.
  9. Pentru relaxare mergeti sa stati pe perne sau dati-va in leagane la pavilionul Estoniei.
  10. Din auzite, am inteles ca pavilionul Japoniei merita asteptarea. Nu am avut timp sa-l testez.
  11. Rasfatati vanatorul din voi cu o friptura la standul Uruguayului sau al Argentinei.
  12. Mexicul este de bifat pentru atmosfera si mancare.
  13. Pavilionul organizat de Chile are unul dintre cele mai bune magazine de suveniruri culinare din cate am vazut la EXPO Milano 2015.
  14. In cadrul expozitiei sunt organizate mai multe clustere, adica sunt mai multe pavilioane avand in centru un fel de mancare. Avem clusterul orezului (da, stiu, vi s-a accelerat pulsul de placere), fructe si legume, dar mai avem cluster de cacao si ciocolata si mai avem cluster de cafea. Hai ca mai venim d-acasa acum 🙂
  15. Mancati o inghetata de fistic si ciocolata de la Pernigotti. Mie mi-a venit sa ma pun in genunchi ca in fata unei minuni. Mancam si plangeam de bucurie.
  16. Daca vreti sa vedeti cum va arata un magazin alimentar in viitor, incercati Future Food District, un experiment imaginat de Coop, cel mai extins lant de supermarketuri din Italia. Nu va spun mai multe, dar este o experienta pe cinste. Un pic infricosatoare, trebuie sa admit.
  17. Pentru ca Italia este tara organizatoare, si credeti-ma pe cuvant ca tinand cont de tema de anul acesta nici ca se putea mai bine, un bulevard intreg, daca pot sa-i spun asa, este numai cu si despre mancare italiana. O, DA! DA! DA! SI! SI! SI! Este si un pavilion EATALY, un concept care pune la un loc restaurante, magazine sau scoli de gatit si care are in centru inegalabila bucatarie italiana. Ce se intampla la EATALY este un fel de food porn in derulare. Pizza proaspat scoasa din cuptor, selectii de vinuri, mezeluri, branzeturi, cannoli…cannoli.
  18. Din ora-n ora seara are loc un spectacol senzational la The Tree of Life, simbolul EXPO Milano 2015. Este cu lumini, cu jocuri de apa si cu muzica. Este tare frumos si dureaza cam un sfert de ora.
  19. Pastrati biletul pentru ca puteti intra cu el si la alte expozitii, cum ar fi cea dedicata mancarii, normal, de la Triennale di Milano.
  20. A, da, era sa uit. Nutella are propriul ei stand. Dragoste la prima vedere, clar.

2 comentarii

Reply

acum am inteles, uitandu-ma la poze, de ce-i bine sa mancam peste si sa uitam de carnat prajit.. si totusi din cand in cand o bucatica de Plescoi merge, ca tot nu a ajuns la expo..
Cam mare dif.de vizitatori, 78 mil la Sigapore si numai 20 de mil. la Milano, de ce?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.