Eu am luat prima data contact cu fenomenul stand-up acum 10 ani cand am vazut show-ul lui Pablo Franceso la Comedy Central si mi-a placut atat de mult incat si acum il stiu pe de rost. La fel stiu si multe replici ale lui Eddie Izzard, asa ca nu as fi avut nicio scuza sa nu fiu aseara la Sala Palatului. Si la fel ca mine au gandit si cateva mii de oameni pentru ca Sala Palatului era plina. Plina ochi de oameni care dupa toate aparentele erau tare ok, de la felul cum erau imbracati, pana la ce vorbeau intre ei. Chiar si ce are mai bun stand-up-ul romanesc a fost acolo. Micutu, Costel, Vio, Bordea si Teo au venit sa vada unul dintre cei mai buni comedianti din lume.

Show-ul a inceput la ora opt si a durat cam trei ore, cu o pauza la mijloc. Nu as putea sa va reproduc acum glumele pentru ca Eddie Izzard are o gramada de alte atuuri dincolo de umorul propriu-zis. Limba engleza este un avantaj major, asta sa fie clar de la bun inceput. Felul cum se misca pe scena este amuzant, chiar daca nu insoteste cea mai tare gluma. In plus, a vedea un travestit activ, asa cum se autointituleaza, pe care doar tocurile, unghiile facute si machiajul il mai tradeaza acum, facand glume despre Dumnezeu, optiuni sexuale sau Lord of the Rings este absolut ilar. Dovada a fost reactia din sala. Pare ca improvizeaza extrem de mult si la un moment dat da impersia ca pierde sirul, dar se bazeaza pe public sa-l aduca din nou la subiect iar publicul nu-l dezamageste. Gluma-i gluma, dar lumea este atenta. Eddie Izzard te poate tine razand cu gura pana la urechi ore in sir discutand despre credinta, dimensiunile personajelor din Lord of the Rings, dresaj ecvestru, Clash of the Titans, Richard Inima de Leu, capitalism, extraterestii si tot ce ii trece prin cap.

Sunt convins ca toata lumea ii stia show-urile, gag-urile si daca nu in totalitate, sunt sigur ca toti stiau cel putin scena cu Death Star Canteen, unde Darth Vader incearca sa-si cumpere o nenorocita de portie de penne all’arrabiatta. De altfel, cam acesta a fost si closing act-ul din show-ul lui Eddie Izzard de aseara de la Sala Palatului, numai ca de data asta a mai aparut un personaj care voia tot penne all’arrabiatta. Era Dumnezeu insusi in costum de scafandru.

Citește și:  Eddie Izzard vine in Bucuresti la Sala Palatului

Dincolo de glumele lui Eddie, aseara la Sala Palatului si lumea a fost tare misto. In primul rand show-ul a fost in engleza, asa ca o anumita categorie de posibili spectatori a picat. In al doilea rand, nu prea dadea nimeni 125 de lei pe un bilet daca nu avea habar despre ce este vorba. Ca la concertele rock. Nu prea te duci sa-ti urle aia in cap, daca nu-ti place. Asta inseamna un public compact, bine informat, care stie sa reactioneze bine.

Cine nu a ajuns luni seara la Sala Palatului a pierdut cel mai bun spectacol de stand-up vazut vreodata in Romania. Eddie Izzard a ajuns in sfarsit in Bucuresti si sper ca show-ul lui va deschide usa si altor comedianti precum Dave Chappelle, Chris Rock, Robin Williams sau Lewis Black. Cert este ca sunt oameni pasionati de stand-up, care sunt dispusi sa plateasca si care stiu sa aprecieze genul acesta de show asa cum merita. Pana la urma stand-up-ul nu are de ce sa nu-ti placa pentru ca este o lectie de viata in sine. Adica daca se poate rade despre matematica, muste, branza, religie, istorie, Darth Vader si o cantina se poate rade despre orice. In si mai putine cuvinte, daca stii cum sa te uiti la lumea asta, iti dai seama ca totul, dar absolut totul poate fi tare amuzant. Iar Eddie Izzard cu siguranta are o viziune deosebita.

[schema type=”review” rev_name=”Force Majeure” rev_body=”Cel mai bun spectacol de standup pe care l-a vazut vreodata Romania” author=”logout.ro” pubdate=”2012-04-30″ user_review=”5″ min_review=”5″ max_review=”5″ ]

2 comentarii

Reply

Pentru mine a fost fascinant sa vad cum din nimic omul asta a facut un intreg spectacol.

Stateam in lateralul scenei observand ca o data cu aparitia lui Eddie Izzard, sala a inceput sa functioneze ca un plaman. Protagonistul expira poante, publicul le inhala si le respira sub forma unui cor de rasete. Pas cu pas, acest dialog intre gluma si reactia publicului s-a transformat in dans si lovitura de gratie a fost oferita pe final, la encore, cand din traista de glume culese de-alungul multor ani de stand up a ridicat publicul in picioare si le-a oferit spectacolul complet mult asteptat.

Ma bucur ca nu am ratat aceasta ocazie.

Reply

Avantaj Bucuresti. Am vizionat inregistrarea si v-am invidiat..

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.