Australia a anuntat azi castigatorii concursului „Best jobs in the world”, un instrument bine gandit de promovare nationala, care anul acesta a atras 330.000 de participanti din 196 de tari. O frantuzoaica, un irlandez, un canadian, un brazilian, un englez si un american vor castiga 100.000 de dolari facand timp de sase luni chestiile pe care noi doar le visam in timp ce stam in fata biroului la munca.

„Sa fiu al naibii”, a spus Rich Keam, englezul care preluat pozitia de taste master pentru urmatoarele sase luni, functie care-i va permite sa ia la pas cele mai bune restaurante, podgorii, berarii sau pub-uri din vestul Australiei. Groaznic, stim.

„Queensland este superb, am ales bine”, a spus frantuzoaica Elisa Detrez, care-si va petrece urmatoarele sase luni patruland plajele tropicale in functia de park ranger. Ce mai trebuie sa faca? Sa ia la pas padurile racoroase ale Australiei pentru a promova fauna si flora tinutului, scrie AFP. Oribil, sau ce?

Sursa: www.australia.com

„Cred ca Australia este un fel de El Dorado”, a mai spus Detrez. „Toata lumea vrea sa vina aici pentru ca viata este foarte misto, vremea este mai buna iar criza nu este inca aici. Deci, toata lumea vrea sa fie aici.”

Ceilalti castigatori sunt Roberto Seba din Brazilia care va ocupa functie de lifestyle photographer in Melbourne, canadianul Greg Snell care va avea functia de wildlife caretaker in sudul Australiei, americanul Cameron Ernst care va avea functie de chief funster si irlandezul Allan Dixon care va fi outback adventurer in nordul Australiei.

Citește și:  Poligonul din Cluj, leacul pentru ziua de luni

Sursa: www.australia.com

Australia a scos la concurs aceste joburi in martie, intr-un efort de marketing bazat mai ales pe succesul campaniei din 2009 „Best jobs in the world”, editie in care castigatorul a fost britanicul Ben Southall, care a fost platit pentru a avea grija de o insula perfecta din Marea Bariera de Corali timp de sase luni.

Ultima editie a fost destinata calatorilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani si a fost gandita cu scopul de a promova oportunitatile turistice oferite de Australia.

Candidatii au facut un video de 30 de secunde prin care sa explice de ce ar fi ei cei mai potriviti pentru slujbele scoase la concurs. Irlandezul Allan Dixon, care pur si simplu va plonja in cultura indigena si va experimenta viata salbatica a Asutraliei prin slujba castigata, s-a folosit de social media pentru a obtine sprijinul unor super vedete precum Usain Bolt, Bear Grylls, Conan O’Brien sau Hugh Jackman.

Nu va spunem mai multe pentru ca probabil deja v-am stricat ziua. Nu va temeti. Weekendul cel mare este aici! Puteti merge in Vama sau la munte, iar marti din nou la munca. Ne oprim aici.

2 comentarii

Reply

Rox, am citit de doua ori, ti-am detectat naduful dar nu am inteles ce au facut respectivii ca sa fie declarati castigatori. Altfel spus care-i proba de concurs?

Reply

Cred ca o astfel de promovare este binevenita si pentru Romania. Pe cand un concurs organizat de ministerul turismului?

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.