Este acea zi a lunii, acea zi glorioasa in care picioarele parca nu te mai dor asa de tare si nici spatele nu te mai tine? Este ziua in care vine pensia, acea pensie tot mai mare de la an la an datorita bunei guvernari din tara lucrului bine facut? Ei, bine, daca nu vrei sa stai tot cu aceiasi batranei in fata blocului barfind despre tineretul din ziua de azi, atunci poti sa te duci linistit in Acuarela Bufet. N-o sa te deranjeze nimeni.
Vedeti voi, noua Acuarela nu este la fel ca vechea Acuarela. Nu, nu, nu. In primul rand, nu este lume. Am ajuns in Acuarela Bufet sambata seara la ora 9, in noaptea in care oficial venea primavara. Daca sambata seara, in noaptea de dinaintea primaverii, nu ai clienti, cred ca pe undeva este o problema.
Cum spuneam, eram noi, doi insi la o masa si chelnerii. Draguti si amabili, dar cred ca li se urase si lor de atata pustiu.
Sursa: https://www.facebook.com/acuarelabufet/photos_stream
In al doilea rand, nu se fumeaza. Desigur, nu este o chestie care sa ma deranjeze pentru ca poti iesi pe un balcon cu o latime de 50 de centimetri in care doi oameni nu pot sta fata in fata sa vorbeasca. E bine si lipit de perete. Ce are? Sau mai poti sta pe doua scaunele mici, cu genunchii la gura. Ce, nu e bine? Mai bine-i spui omului sa iasa afara de tot, decat sa-l bagi in cutiuta aia.
Asa. Muzica. O, da. Muzica. Abia o auzi.
In mod normal, imi place muzica in surdina pentru ca ies in oras sa vorbesc cu prietenii si sa-i aud, dar in pustietatea aia de la Acuarela Bufet parca mergea ceva mai insufletit. La un moment dat, s-a oprit de tot. Am suspectat ca vreun angajat adormise si din greseala isi facuse perna din butonul de volum. Nu aveai cum sa-l invinuiesti.
Preturile si mancarea. Si asta este o poveste, dar mai intai va dau un paragraf din comunicatul prin care se anunta deschiderea Acuarela Bufet la jumatatea lunii trecute.
„Dupa doi ani de pregatiri culinare imaginare, Acuarela lanseaza Acuarela Bufet, o braserie si iaurterie cu mancare internationala reinterpretata in stil romanesc.”
Cum traducem chestia de mai sus?
Costa 15 lei un pahar cu vin, dar ceea ce este cu adevarat grozav este ca o portie de cartofi costa 11 lei. Sa fim bine intelesi. Un kilogram de cartofi costa 1,5 lei. Eu nu stau acum sa fac aritmetica bulbului, dar cu 11 lei imi iau 7 kilograme de cartofi si mi-i fac si prajiti, si la cuptor, si piure, si salata orientala si cum vreau eu si-mi chem si toti prietenii in acest delir al carbohidratilor. In Acuarela Bufet in schimb dai 11 lei pe un cartof. Unul, nu doi, pentru ca atat are portia. A, da, si primesti un sos. Tare sau ce?
Clatitele sunt o alta poveste de succes. Si-a luat o prietena clatite cu ciocolata care erau descrise ca fiind un fel de apogeu al artei culinare, un taram al placerilor aromat cu avocado si alte minunatii. Nici nu puteam sa ne imaginam cum vor arata acele clatite. Cum aratau? Sunteti pregatiti? Pai, aratau ca niste clatite cu Nutella cu doua bucati de avocado deasupra.
Burgerul era mic. Tare mi-e teama ca de fapt cei doi ani de pregatiri culinare chiar au fost imaginari. La propriu.
Din nou o chestie foarte tare este faptul ca fiind atat de animata atmosfera, cam cea mai distractiva activitate pe care puteai s-o faci era sa colorezi. Am colorat noi ce-am colorat, dar la 11 nu mai puteam de somn asa ca am plecat in mult hulitul Centru Vechi. Asa de tare m-am bucurat sa vad lume pestrita si vesela incat am ramas recunoscatoare pana la 4 dimineata. Parca intinerisem.
P.S.
Ieri am fost la Muzeul Taranului, la Clubul Taranului. Uitasem cat de bine este. Uitasem cat de grozav este sa vezi tineri, batrani, copii, hipsteri, rockeri in acelasi loc in jurul unor portii de mancare obscen de mari la preturi decente. Am mancat la Clubul Taranului de parca nu mai vazusem merinde in viata mea, m-am racorit cu o limonada si am dat 30 de lei. Acesta este pretul corect. Au inceput sa ma plictiseasca locurile astea de tipul Acuarela Bufet care au devenit atat de pretioase, amabile si creative incat s-a extras toata viata adevarata din ele. Farmacii.
- Adresa Acuarela Bufet: Strada Gina Patrichi3, Bucuresti
- Telefon: +40742087087
- Website: aici
2 comentarii
dora
Eu zic sa-ti iei garda de corp. Daca te bunghesc vai de piele ta.. Fara gluma, BRAVO! Mai merita aceste localuri si cate o sapuneala ca pe noi ne tot spala „de bani” , nu?
dana
Am recitit. Este ora pranzului si n-am chef de bucatareala. Daca as fi in Buc. te-as invita la Clubul taranului sa mancam sarmale..