Den: Denul este acel parametru care spune ceva despre grosimea unui ciorap, dres, stramp. Daca are 100 den este gros, daca are mai putin este subtire. Nu stiu daca este o definitie ca la carte, dar este un o mica explicatie pentru prietenii nostri de sex masculin, care poate citesc acest material crezand ca este un nou personaj din World of Warcraft.

Dupa mai multi ani, decenii mai bine spus, de picior liber, de gambe in libertate, vara aceasta oroarea s-a produs. Pe strazi, pe alei ascunse, pe marile bulevarde, amenintarea este pretudindeni. Din gurile umbroase de metrou, din colturile ascunse de cartier, de la mesele celor mai fitoase cafenele, amenintarea isi arata capul hidos. DEN, DEN, DEN. 40 de grade afara, cimentul se topeste, apa se evapora din tine instant, DENul este la locul lui. Ce naiba s-a intamplat in vara asta in Bucuresti? De unde au aparut deodata toate femeile astea, tinerele astea, fetele astea, purtatoare de ciorapi grosi cu 100 DEN cand totul in jurul tau se curbeaza din cauza caldurii? Ce s-a intamplat cu picioarele goale, oja frumoasa si sandaua pe piciorul liber? De ce am renuntat la confort si am ales DENul? Nu sunt eu mare fashionista si credeam ca doar mie mi se pare sa vad Lycra comunista peste tot, dar am intrebat in stanga si in dreapta si temerile mi-au fost confirmate: Da, Rox, am vazut si eu. Ce-o mai fi si asta? Si problema nu este numai in Bucuresti, ci si in Constanta, si in alte orase, as indrazi chiar sa spun ca este o problema globala. Mama jubileaza normal pentru ca asa este decent si pentru ca piciorul mereu a aratat mai bine incorsetat in strampul ala tampit. Am cautat sa vad ce a provocat aceasta situatie si am gasit. Raspunsul vine din Anglia, mai precis de la Casa Regala. Si mai precis de la Kate Middleton.

Citește și:  Despre iarna mea #rezist

„Kate Middleton brings back pantyhouse. Bare legs are so 2010”. Acesta este titlul unui articol publicat recent in care am gasit vinovatul pentru acest atac spontan al denilor.

„Cea mai noua contributie a lui Kate Middleton in ceea ce priveste moda sunt strampii. Dupa doua saptamani de asortare a unor rochii traznet cu ciorapi din anii 80, ducesa de Cambridge a dovedit ca tot ceea ce atinge se transforma in aur cand vine vorba de stil.”

Lucrurile devin din ce in ce mai nasoale. „Dresurile arata chiar elegant si sunt de preferat fata de taieturile de la rasul picioarelor cu lama si calcaiele bornzate artificial”, spune o tanti de la nu stiu ce revista. Ne-am dus pe copca.

In Anglia vanzarile de dresuri de culoarea pielii au crescut vertiginos dupa cateva aparitii ale lui Kate Middleton iar cum Regatul nu este foarte departe de plaiurile mioritice, vestea a ajuns rapid si la urechile feminine din Romania. De aici pana la a purta dresuri negre mate la 40 de grade afara nu a mai fost decat un pas. Trist. Abia astept iarna sa fiu si eu la moda.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.