Ori am imbatranit eu iar traiul in fauna mondenitatilor dambovitene mi-a anesteziat orice capacitate de a reactiona la socuri, ori Lady Gaga nu a fost atat de scandaloasa pe cat mi-o doream.

Eu ma asteptam la mamici inspaimantate care sa protejeze ca niste lupoaice ochii micutilor prunci adusi la spectacol de ororile de pe scena, la soboare de preoti care sa incoanjoare cu iz de tamaie Piata Constitutiei, ma asteptam sa bata clopotele iar membrii Noii Drepte sa protesteze zgomotos pentru indepartarea miilor de gay veniti aseara la concert, dar cand colo liniste si pace.

Oare Gaga nu a auzit ca de o luna Romania trece prin lovitura dupa lovitura de stat? Ca la noi se fura voturi si se boicoteaza referendumuri? Ca procurorii terorizeaza mici comune uitate de lume ca sa afle cine si cum a votat? Ca Bianca nu mai este cu printul Cristea? Ca fosta animatoare-prezentatoare Cruduta de la Antena 1 este suspectata de prostitutie?  Ca Bahmu nu mai este cu Prigoana? Gaga ce se astepta? Sa sperie pe cineva cu niste biete carcase de plastic si cu o rochita care sa imite carnea de porc? Sau cu o palida mimare a unui sex oral salbatic? Vedem zilnic lucruri dintr-astea asa ca din pacate aseara concertul mi s-a parut doar uimitor de cuminte si pe alocuri amuzant.

In plus a fost toata seria aia de truisme, de declaratii de iubire vesnica pentru Romania: “Este bine sa fim asa cum suntem, toti suntem diferiti, dar suntem egali”, ne dadea asigurari Gaga.  Cine mai adoarme la astfel de povesti? Cine mai crede astfel de lucruri cand suntem poleiti cu minciuni in fiecare zi?

Cred ca trei sferturi din cei 35.000 de oameni veniti aseara s-o vada pe Lady Gaga s-au hotarat sa participe la acest concert tocmai pentru a fi parte dintr-un spectacol, dintr-un alt spectacol fata de circul zilnic la care suntem abonati fara voia noastra, dar pe banii nostri. Pentru a iesi cumva din cotidianul acesta mocirlos, pentru a fi scandalizat si nu plictisit. Cu toate acestea putini cred ca au primit ceea ce si-au dorit. Scena a fost destul de mica sau cel putin asa parea din spate. Coregrafiile nu au avut nimic deosebit. Costumele au fost in stilul caracteristic Gaga, deci nimic nou nici pe acest front. Ideea cu vesmintele  din carne deja o experimentase, iar mimarea de acte sexuale pe scena a facut-o Madonna in urma cu 30 de ani. Deci, care a fost noutatea? Sincer, tot concertul mi s-a parut o enorma copilarie, astfel ca la final m-as fi apucat cu multa placere sa desenez ceva cu creta pe strada sau sa joc un sotron cu cativa prieteni.

Citește și:  Scurta, foarte scurta opinie despre Paine si Vin

Dincolo de toata aceasta banda desenata, au fost doua momente in care nu am ras si nici nu m-am prostit pe melodiile lui Gaga. Primul a fost cand a cantat Lady Die, o melodie necunoscuta de mine pana aseara si al doilea a fost la bis cand a cantat The Edge of Glory. Acestea au fost momentele in care Gaga a spus tare si raspicat sunt un artist al naibii de bun, dar trebuie sa fac cumva sa atrag si masele si sa scot si multi bani, pentru ca voci bune sunt un milion. Mie mi-ar placea un concert pe bune cu Gaga, un concert fara costume si peruci, un concert cu ea si cu un pian, pe o scena obisnuita, pentru ca de atata circ m-am saturat. Cred ca un concert normal ar fi tare binevenit intr-o tara in care clovneria nu se mai termina. Sau poate doar am imbatranit eu foarte tare.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.