Site icon logout.ro

Burrito de pui. Rețeta mexicană aproape tradițională

Burrito de pui

Burrito de pui este un preparat de origine mexicană (deși este foarte popular în toate „Americile”), de tip fast-food, pe care îl puteți prepara ușor acasă într-o seară de weekend, alături de prieteni, stropit cu o bere-două, poate chiar la un film bun.

Burrito de pui este unul dintre preparatele ideale pentru a fi preparat și mâncat în gașcă, pentru că e simplu, versatil și ieftin. Făcând o socoteală rapidă, un burrito de pui preparat acasă nu ar trebui să coste mai mult de 5 lei per porție.

Cât despre versatilitate, vă puteți juca cât vreți combinând toppingurile, gusturile. Puteți să-l faceți nu doar din carne de pui, dar și cu pulpă de rață confiată, piept de curcan, antricot de vită sau rasol de vită, practic orice tip de carne vă place. Carnea poate fi tăiată nu doar julienne, dar și cubulețe mici sau chiar tocată. Combinația de legume, de asemenea, poate fi oricare alta. În loc de legumele enumerate mai jos puteți pune dovlecei la grătar, vinete la grătar, ardei copți sau orice tip de ciuperci, iar cât privește sosurile, în afară de guacamole și salsa mai merge foarte bine și smântâna de fermentație (sour cream).

Foarte importante la acest preparat mi se par condimentele, în speță chimionul și paprika afumată, care trebuie sa fie de foarte bună calitate.

Burrito de pui – Timpi

Pregatire: 30 de minutePreparare: 10 minuteNivel: începătorPorții: 4

Burrito de pui – Ingrediente

Burrito de pui – Preparare

  1. Tăiați pieptul de pui în fâșii (julienne), condimentați-l bine cu sare, piper, paprika afumată, chimion și puțină zeamă de lămâie. Trageți-l la tigaie, la foc încins până se rumenește. Scoateți totul într-un bol.
  2. Rumeniți cepele albe mari și ardeiul capia (tăiate julienne și condimentate cu sare și piper) și ele în aceeași tigaie până capătă puțină strălucire. Se scot într-un bol.
  3. Brânza cheddar o dați pe răzătoare și o puneți și pe ea într-un bol.
  4. Sosul guacamole îl faceți urmând pașii de-aici și îl puneți și pe el într-un bol.
  5. Pentru sosul salsa se urmăresc pașii simpli de-aici.
  6. Pentru pasta de fasole puneți într-un tocător electric fasolea din conservă, chimionul, zeama unui sfert de lămâie, 2 căței de usturoi, sare și ulei și „blenduiți”  bine până devine o pastă densă și consistentă. Pe care o scoateți într-un bol, în ce altceva? 🙂
  7. După ce ați pregătit toate topping-urile treceți la asamblarea minunatului burrito de pui. Așa că luați o foaie de tortilla, o așezați pe un tocător sau farfurie întinsă. Aici începe dansul. Puneți cam o lingură din fiecare ingredient prezent în fiecare bol cu care v-am enervat mai sus (cum vedeți și în filmulețul de mai jos).
  8. După ce ați pus ingredientele, împăturiți foaia de tortilla în partea de jos întâi, apoi o rasuciți pe laterale. 
  9. Odată bine burdușit puneți burrito pe tigaia încinsă (de preferință tigaie grill) cât să se topească brânza cheddar din interior, iar exteriorul să facă liniile acelea ordonate de la grill.
  10. Pentru servire se poate tăia în două, sau în rondele, sau în orice altă formă vă șoptește simțul artistic.

Pont: 

Poftă bună! Și nu uitați: Când gatiți ceva bun acasă sunteți mai fericiti.

Exit mobile version