Sos salsa mexican am făcut cu ocazia preparării unui burrito de zile mari alături de prietenul meu, despre care v-am mai povestit, Chef Willy.
Pregatire: 10 minute | Preparare: 10 minute | Nivel: începător | Porții: 6 |
Sos salsa mexican – Ingrediente
- 400 g. piure de roșii la conservă
- 50 ml. ketchup
- 1/2 de legătură de pătrunjel,
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei iute
- 2 roșii proaspete, tăiate cubulețe,
- 2 lingurițe pesto de busuioc
- 2 castraveți murați, țăiați cubulețe
- 1 ceapă, țăiată cubulețe
- ulei de măsline, sare și piper, după gust
Timp necesar: 20 de minute.
Sos salsa mexican – Preparare
- Taie
Spală, curăță și taie în cubulețe, roșiile, castraveții, usturoiul, ardeiul iute și ardeii grași. - Amestecă
Pune într-un bol/castron piure-ul de roșii, la care adaugă legumele tăiate marunt, ketchup-ul, sos-ul pesto și regleaza gustul cu ulei de masline, sare si piper. - Adaugă pătrunjel
Taie mărunt pătrunjelul și aruncă-l și pe el în bol. - Servește
Amestecă bine și servește acest sos salsa mexican proaspăt alături de pește/carne la grătar, burrito, fahitas, naschos sau la libera alegere, cu ce îți face placere.
Alte observații:
- Se poate adăuga în preparat și zeama unei limete/lămâi.
- Preparat vegetarian foarte fresh
- Foarte bun și pentru petreceri, alături de aperitive reci (ca și sosul guacamole).
Poftă bună!
Și nu uitați: Când gatiți ceva bun acasă sunteți mai fericiti.
