Rețeta de sos guacamole este una foarte ușor și rapid de preparat, în 10-15 minute poți pune totul laolalta.

Sosul guacamole are la baza avocado și își are originea în Mexic. Numele său este derivat din două cuvinte azteci ahuacatl (avocado) și molli (sos).

Pregatire: 10 minute Preparare:
10 minute
Nivel: începător Porții:  6

Sos guacamole – Ingrediente

  • 2 avocado
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie
  • 1/2 ceapă roșie
  • zeama de la 1 lime/1 lămâie
  • 1 fir de pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 ardei iute curățat de semințe și tocat fin
  • ulei de măsline și sare, după gust

Timp necesar: 20 de minute.

Sos guacamole – Preparare

  1. Curăță și taie legumele

    Spală și curăță legumele, avocado-ul, usturoiul, roșia, ceapa și ardeiul iute.

    Guacamole reteta sos mexican
  2. Blendeaza legumele

    Pune într-un blender avocado și usturoi. Blendeaza si asezonează cu ulei de măsline, zeama de lămăie și sare, după propriul gust.

  3. Servește

    Pune amestecul rezoltat din blenduire într-un bol/castron, adaugă roșia (tăiată cubulețe), patrunjelul (tăiat mărunt) si ardeiul iute (tăiat cubulete mici). Mai umblă la gust cu sare si zeama de lămâie/lime, dacă e necesar.

    Guacamole reteta sos mexican

Alte observații: 

  • Sosul guacamole – Cu ce se mănâncă?
    • în burrito – e delicios (alături de sos salsa)
    • cu tortilla chips – merge cu Netflix
    • în supe creme
    • pe păine prajită
    • pe ouă fierte
    • ca dressing la salate
    • în cartofi umpluți
    • cu pește tartar
    • cu somon afumat

Vezi cum curăță Jamie Oliver corect un avocado

Poftă bună!
Și nu uitați: Când gatiți ceva bun acasă sunteți mai fericiti.

Articole similare:

Burrito de pui. Rețeta mexicană aproape tradiționa... Burrito de pui este un preparat de origine mexicană (deși este foarte popular în toate "Americile"), de tip fast-food, pe care îl puteți prepara ușor...
Sos salsa mexican. Cum să-l faci acasă Sos salsa mexican am făcut cu ocazia preparării unui burrito de zile mari alături de prietenul meu, despre care v-am mai povestit, Chef Willy. Pr...

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.