Rețeta de sos guacamole este una foarte ușor și rapid de preparat, în 10-15 minute poți pune totul laolalta.
Sosul guacamole are la baza avocado și își are originea în Mexic. Numele său este derivat din două cuvinte azteci ahuacatl (avocado) și molli (sos).
Pregatire: 10 minute | Preparare: 10 minute | Nivel: începător | Porții: 6 |
Sos guacamole – Ingrediente
- 2 avocado
- 2 căței de usturoi
- 1 roșie
- 1/2 ceapă roșie
- zeama de la 1 lime/1 lămâie
- 1 fir de pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 ardei iute curățat de semințe și tocat fin
- ulei de măsline și sare, după gust
Timp necesar: 20 de minute.
Sos guacamole – Preparare
- Curăță și taie legumele
Spală și curăță legumele, avocado-ul, usturoiul, roșia, ceapa și ardeiul iute.
- Blendeaza legumele
Pune într-un blender avocado și usturoi. Blendeaza si asezonează cu ulei de măsline, zeama de lămăie și sare, după propriul gust.
- Servește
Pune amestecul rezoltat din blenduire într-un bol/castron, adaugă roșia (tăiată cubulețe), patrunjelul (tăiat mărunt) si ardeiul iute (tăiat cubulete mici). Mai umblă la gust cu sare si zeama de lămâie/lime, dacă e necesar.
Alte observații:
- Sosul guacamole – Cu ce se mănâncă?
Vezi cum curăță Jamie Oliver corect un avocado
Poftă bună!
Și nu uitați: Când gatiți ceva bun acasă sunteți mai fericiti.