Tin minte ca inca de acum cativa ani tot imi spuneau niste colege de la munca de un restaurant Harbin, cu specific chinezesc, din zona Piata Muncii. Pe atunci eu stateam in Militari, deci cam intr-un alt oras fata de Piata Muncii, asa ca am retinut numele Harbin, dar nu am ajuns pe acolo. Intre timp, viata a fost ingaduitoare cu mine si m-a lasat sa ma mut prin zona Piata Muncii asa ca am ajuns saptamana trecuta si in Harbin. In mod cert nu voi mai reveni acolo.

Restaurantul este undeva printre blocuri. Este semnalizat prin niste beculete care mai mult nu merg decat merg. Cand faci primul pas inauntru, ai un moment in care toate simturile te avertizeaza sa nu mergi mai departe, dar cum toata lumea spune ca este atat de buna mancarea,  iti calci pe inima si inaintezi.

Fum gros de tigara, lumina difuza, bodega de tara. Bodega proasta de tara. Treci pe langa un bar urat, te izbesti de niste frigidere trantite langa un zid si te asezi la masa. Masa murdara. Slinoasa. Meniul. Meniu murdar cu foi lipicioase. Treci peste asta. Nu te gandesti la cum arata bucataria sau mainile bucatarului daca restaurantul arata asa.

Vine chelnerita. Draguta. Cu zambetul pe buze. Comandam. O vita la plita, un orez cu ou, unul cu creveti, vinete in sos de soia, cartofi la plita, creveti cu bambus, ceva gogosele umplute carne tocata si salata de urechi de lemn. Bere Tsingtao. Misto. Singurul lucru misto.

Vine mancarea, destul repede trebuie sa recunosc desi restaurantul era plin. Vita a fost buna, buna. Se topea in gura. Buna. Orezul cu creveti avea urme de creveti iar cel cu ou avea urme de creveti. Vinetele cu soia erau tare grele, nu stiu de ce. Grele. Nu se poate manca o portie intreaga. Cartofii la plita erau inecati intr-un soc dulcisor si nu erau bine facuti. Salata de urechi era buna. Mancare ieftina si atat. Vita era 20 de lei, orezul cu creveti era 8 lei, vinetele erau 16 lei iar cartofii dulci erau tot 16 lei. Ieftin.

Citește și:  Ceainaria Joie de Vivre - A tea away from happiness

Cand am ajuns acasa, nu mai puteam folosi nicio haina de pe mine. Le-am aruncat direct in cosul de rufe murdare. M-am spalat si eu bine.

Imi place sa merg in piete si sa-mi iau fel si fel de prostii de gustat, imi place sa mananc cu mana, sa ma murdaresc la gura, sa iau gogosi din cine stie ce bombe, imi place Istanbulul si mancarea din bazarul din Marrakech, dar cred ca singura solutie pentru ca si Harbin sa-mi placa este sa-mi comand si sa-mi iau mancarea acasa.

Restaurantul acesta nu are farmecul locului saracacios, dar cu mancare grozava. Nu are imaginea birtului de la marginea lumii cu mancare pentru boieri rataciti. Este urat si murdar. Este atat de urat incat ia jumatate din farmecul mancarii. Cred ca daca era o idee mai curat la Harbin si mancarea mi se parea mai buna. La cat de urat era insa, mancarea aia ar fi trebuit sa se plimbe printre stele Michelin astfel incat sa-ti orbeasca celelalte simturi si sa nu mai constientizezi faptul ca tu mananci intr-un semi-tomberon. Dar nu este cazul.

[schema type=”review” rev_name=”Harbin” rev_body=”Mancarea de la Harbin este o mancare ca oricare alta, ieftina ce-i drept, dar care nu merita nicio secunda chinul de a o gusta in conditiile alea. Asa ca dragi boieri de timpuri noi, incercati si cautati-va un alt loc in care sa va desfatati papilele gustative.” author=”www.logout.ro” pubdate=”2012-01-30″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

8 comentarii

Reply

Salata din urechi de lemn? Si ai putut s-o mananci?

Reply

Cred ca ai amanat cam mult vizita la Harbin. Acum cativa ani, cand ti-au vorbit colegele despre acest local, era nou, curat, atractiv, etc. Timpul si-a pus amprenta sau mai bine zis consumatorii care nu dau timp patronilor sa mai faca si curatenie..

Reply

Observ ca nu ai avut curaj sa faci nici poze si inclin sa cred ca ne-ai facut un favor! 🙂

Reply

dar ce -ai mancat acolo? Salata de sau din urechi de lemn?? Ce-o mai fi si asta? Ma gandesc la niste bucati dintro scorbura unde a patruns o pupaza sa-si faca cuib,pe cuvant…hai da-ne un raspuns..! paa!

Reply

Urechile de lemn sint un soi de ciuperci. Iar restaurantul, ca orice restaurant, unora place altora nu. Fiecare trebuie sa-si faca propria parere. Asa ca duceti-va si incercati-l, nu va mai luati dupa unul sau altul. Mie imi place.

Reply

Harbin, restaurantul curat-murdar s-a dereschis.
Va reasteptam cu drag in aceeasi locatie unde a fost si fosta bodega de tara :).

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.