Pe 18 mai, daca suferi de vreo insomnie cu iz cultural, ai unde sa te tratezi pentru ca este Noaptea Muzeelor. Pentru ca vorba lunga este saracia omului, iar noi suntem suficient de saraci, va spunem cateva lucruri importante:

1) La Noaptea Muzeelor București 2013 participă:
Muzeul de Artă „Vasile Grigore” – pictor şi colecţionar
Muzeul de Artă Veche Apuseană „Dumitru Furnică Minovici”
Muzeul Bellu
Muzeul Căilor Ferate Române (NOU)
Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”
Muzeul Municipiului Bucureşti: sediul central, Muzeul „Theodor Aman” (NOU), Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Palatul Voievodal Curtea Veche
Muzeul Naţional de Artă Contemporană
Muzeul Naţional de Artă al României
Muzeul Naţional al Aviaţiei Române
Muzeul Naţional Cotroceni
Muzeul Naţional de Geologie
Muzeul Naţional „George Enescu” (București, Sinaia, Tescani)
Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Muzeul Naţional de Istorie a României
Muzeul Naţional al Literaturii Române
Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”
Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Link-urile au fost preluate de pe www.noapteamuzeelor.ro si contin programul fiecarei institutii pentru noaptea de 18 mai.

2) Gasiti hartile necesare aici:

Sursa: www.noapteamuzeelor.ro

3) Ca sa ajungeti dintr-o parte in alta, cel mai usor va este cu o bicicleta. Daca nu aveti bicicleta, vor exista curse speciale Noaptea Muzeelor puse la dispozitie de RATB si Primaria Bucuresti. Totodata, o flota de masini MINI vor asigura un serviciu de taxi gratuit. Masinile pot fi luate din principalele locatii care fac parte din eveniment. Nu va asteptati sa prindeti vreuna goala.

Citește și:  Star Wars: The force awakens sau cum ne-am mai ales cu o dilema

4) Inarmati-va cu mult, mult, mult calm. Fiind un lucru gratuit, normal ca atrage fel si fel de soiuri de oameni, mai mult sau mai putin fericite. De obicei se formeaza cozi enorme la muzeele cunoscute cum sunt cel de Istorie, Antipa sau Muzeul Taranului Roman. Daca nu mergeti devreme, sunt slabe sanse sa mai intrati. Personal, prefer sa merg la aceste muzee intr-o zi obisnuita, dar aceasta este decizia voastra.

5) In acest weekend, 17-19 mai, Muzeul National al Satului Dimitre Gusti implineste 77 de ani. Muzeul intra in Noaptea Muzeelor, dar cu un program restrans din motive lesne de inteles. Trebuie sa protejeze toate acele exponate de curiozitatea, uneori periculoasa, a specimenelor brusc cuprinse de microbul culturalizarii gratuite. Pentru a marca insa cei 77 de ani, Muzeul va organiza fel si fel de evenimente printre care se numara demonstratii ale mesterilor populari, spectacole de muzica, teatru si multe altele.

Acestea fiind spuse, noi va uram culturalizare placuta!

2 comentarii

Reply

Astept raportul despre cum au decurs lucrurile in Noaptea Muzeelor, bineanteles daca pentru cateva clipe te-ai pierdut si tu printe curiosi.

Reply

A devenit deja o traditie. Sper ca a fost frumos si ca multi bucuresteni au petrecut o noapte placuta. Nu stiu daca si in Constanta a fost Noaptea Muzeelor. Eu am ales sa vad Eurovision si nu cred ca am ales bine…

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.