Vara fara mare nu se prea poate. Iar mare fara mancare de peste nici atat. O icra, un bors, o saramura, ceva, dar continut maritim sa fie. Nu sunt eu mare clienta a restaurantelor, dar de cate ori ajung pe litoral sunt dornica de noi experiente culinare. Asa ca saptamana trecuta, inainte de porni spre tarmuri mai racoritoare, am facut cateva investigatii cu privire la recomandarile de restaurante de pe litoral. Asa am aflat despre Pescaria lui Matei. Credeam ca e o noutate absoluta, dar asta e doar partial adevarat. Acum vreo 8 ani, cand s-a deschis, Pescaria lui Matei era un loc mititel, o cherhana, cu cateva scaune si trei feluri de mancare. Treburile se pare ca au mers destul de bine, asa ca anul trecut cherhanaua s-a transformat in pescarie.

ar sa nu ne precipitam, pentru ca e si asa destul de cald. Asadar, Pescaria lui Matei e asezata undeva intre Eforie Nord şi Agigea, deci nu-i prea accesibila in lipsa unei masini. Trebuie facuta rezervare, fara de care, chipurile, nu se poate. Despre traseul efectiv nu pot spune mare lucru, pentru ca GPS-ul era in alta masina, insa am ajuns relativ usor.

Locul

Asezat undeva intre un drum de TIR-uri si un golf perfect. Eu una vizualizam ceva mai rustic, mai traditional, ceva ce cred ca a fost Cherhanaua lui Matei inainte. Am dat insa peste un restaurant in toata regula, frumos decorat şi amplasat, cu spatii interioare si exterioare ample, vedere la mare si chiar o mica plaja. Atmosfera este una placuta, briza bate cat sa te racoreasca si clar poti face o baie inainte sau dupa-masa. Sau si inainte, si dupa.

Meniul

Frumos gandit, cu cateva pagini introductive cu prezentari pentru fiecare peste in parte, ca sa ai idee cat de cat ce mananci. Posibilitati numeroase, de la ciorbe, la aperitive, la peste pe plita sau prajit sau in saramura. Preturile la mancare sunt usor maricele. La bautura normale. O bere intre 6 si 10 lei, un suc 6 lei.

Servirea

Am avut „norocul” de a da peste un chelner mai acru ca lamaia. Nici nu ne-am asezat bine la masa ca omul ne-a si adus meniurile. Apoi s-a postat langa noi sa ia comenzile refuzand sa plece, desi i-am explicat ca mai bine ar reveni pentru ca nu ne vom hotari cat ai zice “lufar”. Cand m-am trezit ramasa la urma si inca indecisa si i-am spus ca mai dureaza, m-a anuntat zambitor ca el va da comanda fara mine, ceilalti vor primi mancarea si eu voi sta sa ma uit la ei cu farfuria goala in fata. Cateva minute mai tarziu, amenintarea individuala cu infometarea s-a transformat intr-una colectiva cand am incercat sa schimbam masa. Atunci s-a stabilit clar ca nu va primi nici un bacsis.

Citește și:  Despre thai contemporan la Kunnai

Mancarea la Pescaria lui Matei

La aperitiv am avut niste icre de stiuca. Eu una ma pricep la icre, dar m-am nimerit la masa cu o cunoscatoare care mi-a explicat ca am primit jumatate stiuca, jumatate crap. Lucru important daca tinem cont ca portia de crap era 16 lei, iar de stiuca 24. Altfel bune. La felul principal, prima a venit ciorba mea cu perisoare de peste (14 lei). M-am grabit eu sa nu pierd comanda, dar m-am ales cu o minunatie. Portie mare, perisoare mirifice, leaustean cat trebuie, nota 10+. Apoi au venit si restul.

Hamsii prajite (18 lei). Bune. Midii a la Matei (35 lei). Pe mine nu m-au incantat, dar restul le-au aprobat. Guvizi prajiti (21 lei). Buni si ei. Si o pisica de mare pe plita (30 lei). Prajita la exterior, nefacuta la interior. La ea se ceruse si o saramura, dar nu a mai venit. A fost trecuta insa in meniu. Nu s-au platit nici pisica, nici saramura.

In incheiere, trebuie spus ca acreala chelnerului a fost cat de cat compensata de amabilitatea sefului de sala, care si-a cerut scuze la final pentru intamplarea nefericita cu pisica, ne-a intrebat daca suntem multumiti in rest si ne-a rugat sa revenim. Prin urmare, Pescaria lui Matei este un loc fain, daca simti nevoia unei variatiuni si iti place la fel de mult ca si mie cum suna numele „Agigea”, dar nu stiu daca mancarea este suficient de speciala ca sa justifice drumul pana acolo.

8 comentarii

Reply

Daca cereai rata pe varza sacrificau una din decor?

Reply

Eu cred ca merita sa faci drumul. Am petrecut zile frumoase la Pescaria lui Matei. Ati avut ghinionul sa va supere chelnerul..

Reply

M-am amuzat citind despre nerabdarea chelnerului. Mi-am amintit de chelnerii din Sicilia pusi pe vorba si trait viata la viteza intaia.

Reply

Nu am mai fost pe litoralul românesc de 10 ani si acum, la sfarsitul verii, ne-am propus (eu si sotul) ca la anul sa facem o incursiune. Prin acest articol tocmai mi-ai adus aminte de ce nu am mai trecut ”pe la noi”. Frumoase pozele dar nu vreau sa risc. Cel putin pe la Pescaria lui Matei nu o sa trec vreodata. Mare pacat. Un ”sef de sala” nu are cum sa nu stie ce comportament au subordonatii 🙁

Reply

Ioana , sa nu mai treci pe la noi
Crezi ca in afara te trateaza altfel lumea ? cand te apuci sa vorbesti stricat cu accent est european .
Avem o tara minunata , plina, poate de oameni prosti , dar e TARA NOASTRA unde ne simtim bine .

Reply

Am mincat doua zile la rind la pescaria lui Matei. Mincare buna de altfel, in principiu, dar……..dupa ciorba de peste mincat scoici a la Matei. S-a intimplat acum 2 zile exact. Ghiciti ce fac acum? Iau sumetrolim si beau doar ceaiuri. Matei baiatule, tu esti bine intentionat dar de ce mama cucilor nu-ti iei tu un bucatar pe care sa-l obligi sa poarte manusi, iar curatatul scoicilor sa nu se intimple in imediata apropiere a parcarii si sub ochii nostri ci chiar sub jetul de apa in BUCATARIE. Ambianta altfel este deosebita. PS Noi avem apartament acolo deci nu am mai mincat altundeva decit acasa.

Reply

clienti cu fitze si snobism full…de-asta ii merge bine lui matei…daca ramanea modest cu 3 mese dadea faliment..bravo matei..intr-adevar suntem 95% prosti in romania, dar matei stie sa-i atraga…eu cred ca ceilalti 5% merg la dalboka

Reply

Aia par cartofi congelati.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.