Site icon logout.ro

Tagliatelle cu chorizo și hribi

Tagliatelle cu chorizo si hribi

Tagliatelle cu chorizo și hribi, un fel de mâncare de iarnă prin excelență, nu este dificil de preparat, dar ca toate lucrurile simple, trebuie făcut urmând cu strictețe câteva sfaturi care vor face din acest preparat unul perfect.

Pentru acest preparat am avut invitat în #bucatarialuiNarcis un tip special. Practic, omul de la care am învățat mai tot ce este important despre bucătărie, optimism și cum să îți croiești singur drumul pe care-l dorești în viață, Chef Willy Bichescu.

Cel mai probabil că nu ai auzit de el, cu toată aglomerația asta de Chefi la Cuțite și MasterChefi, dar experiența sa de peste 18 ani în bucătarii ca cele de la Ramada Bucharest Parc, NH Hotels sau Domeniul Greaca spune multe.

O să mai gătim împreună și o să-l cunoaști mai bine, mai ales că vrem să îl aducem cu regularitate pe la noi. Dar să lăsăm prezentările și să îți împărtășim ce a gătit omul nostru.

Cât timp îți va lua să prepari rețeta?

Pregatire: 15 minute Preparare: 15 minute Nivel: începător Porții: 2

Tagliatelle cu chorizo și hribi – Ingrediente

Tagliatelle cu chorizo și hribi – Preparare

  1. Rumenește cârnațul chorizo (tăiat felii subțirele) si hribii (tăiați bucăți) într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Cârnațul lasă și el ceva grăsime, deci nu e nevoie de mai mult de o lingură de ulei.
  2. Adaugă supa și las-o pană scade și hribii s-au fiert puțin. Adaugă usturoiul tăiat.
  3. După ce ai sotat și usturoiul toarnă paharul de vin alb în tigaie și asteaptă să se vaporizeze înainte de a condimenta cu piper (de preferat proaspăt râșnit).
  4. În paralel, într-o oală pui apă și sare pentru a fierbe pastele. Când apa a ajuns la punctul de fierbere arunci pastele pe care le lași la gătit cu 1 minut mai puțin decât scrie pe ambalaj, pentru a le scoate „al dente” (oricum se mai prepară termic în tigaie).
  5. Când pastele s-au gătit le aduci în tigaie (cu un clește sau cu o sită) și amesteci pentru a îmbina gusturile și aromele. 
  6. La final, adaugi pătrunjelul mărunțit și mai lași 1-2 minute să se îngroașe sosul.
  7. La așezarea în farfurie a preparatului mai razi niște Grana Padano, iar noi am pus și 2-3 feliuțe subțiri de tot de Red Savina Habanero, dar nu e obligatoriu să o faci și tu dacă nu te omori după gustul iute.

Pont: 

De ce este super această rețetă?

Poftă bună!
Și nu uitați: Când gatiți ceva bun acasă sunteți mai fericiti.

Exit mobile version