Tagliatelle cu chorizo și hribi, un fel de mâncare de iarnă prin excelență, nu este dificil de preparat, dar ca toate lucrurile simple, trebuie făcut urmând cu strictețe câteva sfaturi care vor face din acest preparat unul perfect.

Pentru acest preparat am avut invitat în #bucatarialuiNarcis un tip special. Practic, omul de la care am învățat mai tot ce este important despre bucătărie, optimism și cum să îți croiești singur drumul pe care-l dorești în viață, Chef Willy Bichescu.

Cel mai probabil că nu ai auzit de el, cu toată aglomerația asta de Chefi la Cuțite și MasterChefi, dar experiența sa de peste 18 ani în bucătarii ca cele de la Ramada Bucharest Parc, NH Hotels sau Domeniul Greaca spune multe.

O să mai gătim împreună și o să-l cunoaști mai bine, mai ales că vrem să îl aducem cu regularitate pe la noi. Dar să lăsăm prezentările și să îți împărtășim ce a gătit omul nostru.

Cât timp îți va lua să prepari rețeta?

Pregatire: 15 minute Preparare: 15 minute Nivel: începător Porții: 2

Tagliatelle cu chorizo și hribi – Ingrediente

  • 200 gr de tagliatelle proaspete (merg foarte bine și cele uscate)
  • 200 gr de smântănă de gătit (de data asta am folosit Olympus)
  • 100 gr de hribi proaspeți (dacă nu ai hribi proaspeți, poți folosi 30 de grame de hribi uscați, pe care îi lași la hidratat în apă de cu o seara înainte)
  • 150-200 gr de cârnați chorizo
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 cană de supă
  • 50 gr branză (parmezan/grana/pecorino)
  • sare și piper, după gust

Tagliatelle cu chorizo și hribi – Preparare

  1. Rumenește cârnațul chorizo (tăiat felii subțirele) si hribii (tăiați bucăți) într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Cârnațul lasă și el ceva grăsime, deci nu e nevoie de mai mult de o lingură de ulei.Tagliatelle cu chorizo și hribi
  2. Adaugă supa și las-o pană scade și hribii s-au fiert puțin. Adaugă usturoiul tăiat.Tagliatelle cu chorizo si hribi
  3. După ce ai sotat și usturoiul toarnă paharul de vin alb în tigaie și asteaptă să se vaporizeze înainte de a condimenta cu piper (de preferat proaspăt râșnit).
  4. În paralel, într-o oală pui apă și sare pentru a fierbe pastele. Când apa a ajuns la punctul de fierbere arunci pastele pe care le lași la gătit cu 1 minut mai puțin decât scrie pe ambalaj, pentru a le scoate „al dente” (oricum se mai prepară termic în tigaie).
  5. Când pastele s-au gătit le aduci în tigaie (cu un clește sau cu o sită) și amesteci pentru a îmbina gusturile și aromele. Tagliatelle cu chorizo și hribi
  6. La final, adaugi pătrunjelul mărunțit și mai lași 1-2 minute să se îngroașe sosul.
  7. La așezarea în farfurie a preparatului mai razi niște Grana Padano, iar noi am pus și 2-3 feliuțe subțiri de tot de Red Savina Habanero, dar nu e obligatoriu să o faci și tu dacă nu te omori după gustul iute.Tagliatelle cu chorizo și hribi
Citește și:  Tocăniță de vită cu hribi în stil italian

Pont: 

  • pastele se adaugă în tigaie direct din oala în care au fiert. Dacă vrei ca sosul preparatului să fie mai lung, pur si simplu mai adaugi câte puțin din apa fierbinte rămasă. Apa rămasă e fierbinte (nu v-a trebui să adaugi apă rece și să schimbi temperatura de gătire), dar mai are și amidonul lăsat de paste și leagă sosul mult mai repede.

De ce este super această rețetă?

  • Este super rapidă și ușor de pregătit; poți avea preparatul pe masă în doar 30 de minute.
  • Toate aromele din acest fel de mâncare se amestecă perfect.
  • Vei obține prospețime din combinția dintre cantitatea perfectă de sos cremos, cantitatea potrivită de vin alb și aroma de ciuperci.

Poftă bună!
Și nu uitați: Când gatiți ceva bun acasă sunteți mai fericiti.

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.