Pentru ca nu stiu cata rabdare ati avut ca sa cititi tot ce am scris aici despre Nuremberg, revenim si cu niste informatii pe scurt. Totul organizat nemteste. Sau in fine…

Ajungeti acolo cu Wizz si puteti sa stati la Hotel Prinzregent, unde veti avea un mic dejun imbelsugat. Daca stau bine sa ma gandesc, imbelsugat este un cuvant modest pentru delirul culinar in care ne-am avantat fara niciun fel de regret. Un drum cu autobuzul costa 2,6 euro si la fel o calatorie cu metroul de la aeroport in centru. O bere costa cam 3-4 euro. Duminica toate magazinele sunt inchise, iar in timpul saptamanii se inchid pe la 20:00. Nu are rost sa cautati agitatia din centrul nostru vechi in centrul lor vechi pentru ca nu veti da de nimic.

Acestea fiind zise, iata chestiile pe care ar fi bine sa le vedeti:

1. Documentation Center Nazi Party Rally Grounds

Este un muzeu construit in inima a ceea ce odata a fost unul dintre cele mai importante locuri de adunare pentru sustinatorii regimului nazist. Nu este un muzeu obisnuit, nu este un Louvre parizian care sa-ti arate frumusetea creativitatii umane. Este un muzeu inspaimantator care-ti arata intr-un moment extrem de delicat ca anumite circumstante nasc mostri, tot din oameni. Muzeul este de fapt o expozitie foto. La intrare ti sa da un ghid audio si in fata fiecarei fotografii ai cate ceva de invatat. Meticulozitatea cu care a fost realizat acest muzeu este aproape indecenta, este ca si cum nu au vrut sa ascunda nimic. Disectie.

2. Kaiserburg

Este castelul care domina orasul si ca sa dominati si voi castelul cel mai bine este sa va urcati in Sinwell Tower. In plus, este locul in care locuitorii din Nuremberg se intalnesc pentru o bere sau un suc.

3. Hospital of the Holy Spirit

Cladirea a fost realizata in anii 1300, destinatia initiala fiind ocrotirea batranilor nevoiasi. Locul arata tare bine, mai ales noaptea si cu precadere ziua 🙂

Citește și:  Japonia în zece zile. Arta din Tokyo

4. Craftsmen Courtyard

Piata aceasta este foarte aproape de gara iar in interiorul ei sunt multe magazine artizanale si, cel mai important, multe berarii.

5. Tanner’s Lane

Este probabil cea mai cunoscuta strada din Nuremberg si arata mai bine in realitate decat in poze. Daca inainte era cartierul central al pielarilor, acum este cartierul central al cafenelelor si berariilor, ceea ce este evident un upgrade.

6. Wine Store si Hangman’s Bridge

Alaturi de Tanner’s Lane, acesta este unul dintre simbolurile orasului. Locul este foarte fotogenic. Cum stati voi pe pod sa prindeti cel mai bun unghi, in partea cealalta, daca va veti uita cu atentie, veti vedea o plaja improvizata cu sezlonguri si toate cele. Mergeti sa beti o bere acolo, chiar in buza raului.

7. Hauptmarkt – Piata fermierilor

Aici se tine si piata de Craciun si tot aici puteti gasi in restul anului o piata cu fel si fel de bunatati de la fermierii germani. Tot aici este Fantana Frumoasa, care cand am fost noi era in renovare, si o biserica, Church of Our Lady.

8. Primaria (Rathaus)

Este o cladire frumoasa, dar merita sa ajungeti aici pentru ca exact in fata primariei se pot manca niste carnati buni de tot care-ti sunt adusi intr-o farfurie in forma de inimioara. In plus, nu vin singurei, ci alaturi de varza acra, salata de cartofi, covrigi sarati si bere. Rezulta o nota de circa 10 euro de persoana.

9. Cimitirul St. John

Da, stiu cum suna o plimbare in cimitir, dar cu toate acestea, locul este incredibil de frumos si nu are nimic macabru.

10. Gradinile Baroque si Hesperides

Sunt doua gradini apropiate de cimitirul St. John care aduc un pic din aerul frumoasei Italii. Nu sunt foarte mari, dar merita sa va pierdeti timpul prin ele.

2 comentarii

Reply

Daca voi ajunge vreodata sa calatoresc prin locurile despre care tu ai scris, drep ghid, voi folosi recomandarile tale. Sunt sigura ca ma voi descurca. Pana atunci citesc si privesc, chiar de mai multe ori..

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.