Eu aseara am fost in Club Control la The Bucuresti Experiment. M-am dus fara sa stiu absolut nimic despre ceea ce aveam sa vad. Era un event pe Facebook la care mergeau multi cunoscuti, un documentar, si numele lui Tom Wilson. Nu am cautat nicio informatie, nu am facut nicio presupunere si nu am avut nicio asteptare.

Desigur, cunoscatorii in domeniu ar fi putut sa-mi spuna ca filmul s-a lansat in 2013 la TIFF si a avut si succes, si sa-mi dea tot soiul de detalii legate de subiect si alte asemenea. Din fericire nu am discutat cu nimeni despre asta inainte de vizionare, asa ca am vazut totul cu mintea perfect deschisa.

Ideea cu acest documentar este ca te plimba cumva dintr-un timp in altul, de la un om la altul, de la o perspectiva la alta, astfel incat, atunci cand crezi ca te-ai prins in sfarsit despre ce este vorba, primesti o informatie noua care schimba tot. Asa ca, de multe ori pe parcurs, pana la final, ramai cu o spranceana ridicata, te incrunti sau casti pur si simplu gura, intrebadu-te ce naiba se petrece acolo. O sa fii intrigat, o sa fii miscat, o sa fii amuzat, o sa fii intristat si o sa fii bulversat.

Citește și:  UPDATE (14.04.2018): România neîmblânzită, poate cel mai bun film (fake) de centenar

Ma gandeam initial sa fac un soi de recenzie, dar perfect fericita cu experienta pe care am avut-o, nu o sa scriu aici absolut nimic despre subiectul filmului si o sa le las si altora ocazia de a simti pe propria piele ce am simtit si eu. Altfel nu ar avea acelasi impact.

Cred ca Tom si-a propus sa surprinda si sa genereze sentimente amestecate, iar daca vezi filmul fara a-i cunoaste povestea, experienta este chiar mai intensa. Iar vizionarea devine parca un experiment in sine, din care faci parte fara sa-ti dai seama.

Program proiectii The Bucuresti Experiment:

29/01 – Casa Jurnalistului 19:30
01/02 – Cinema Union 19:00
06/02 – MTR, Studioul Horia Bernea 18:30
07/02 – MTR, Studioul Horia Bernea 18:30
11/02 – Cinema Elvire Popescu 19:00
20/02 – Sa Film! UNATC Cinema 19:00
11/02 – Cinema Elvire Popescu 19:00

de Mihaela Popescu

Lasa un raspuns

Emailul tau nu va fi facut public. Campurile marcate sunt obligatorii *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.